Toe aan een fijne nachtrust?

Een te warme slaapkamer is niet aangenaam, een koude slaapkamer niet behaaglijk bij het opstaan. Hoe valt er een comfortabele warmte in de slaapkamer te behalen en dat ook nog eens energiezuinig en milieubewust? Onze amorfe infrarood vloerverwarming is hiervoor de oplossing.

Wellicht schrikt het idee van vloerverwarming in een slaapkamer laten aanleggen af, omdat er daarvoor vaak gevreesd en gehakt moet worden. Bij onze vloerverwarming hoeft dat niet, waardoor deze manier van verwarmen opeens een stuk aantrekkelijker wordt.

Amorfe infraroodverwarming onderscheidt zich van andere verwarmingssystemen door het ultradunne amorfe metaallint. Dit lint is verwerkt in matten die gemakkelijk te leggen zijn. De matten zijn slechts 2 millimeter hoog. De connectoren zijn 6 tot 8 millimeter dik en worden veelal verwerkt in de ondervloer. Er is bijna geen hoogteverlies en dat voorkomt een hoop problemen. Zo heeft de geringe opbouwhoogte onder andere als voordeel dat er geen deuren ingekort hoeven te worden.

100% gasvrij

Onderhoudsvrij en circulair

25 Jaar garantie

Snel te installeren

slaapkamer-vloerverwarming

Extra ruimte dankzij vloerverwarming

Het feit dat dankzij vloerverwarming in de slaapkamer de radiator de kamer uit kan, levert extra ruimte en mogelijkheden op. Een extra wand om bijvoorbeeld een kast te plaatsen en bergruimte te creëren. Of meer loopruimte langs het raam. Daarbij is een radiator vaak gewoon niet mooi.

De installatie van amorfe infrarood vloerverwarming gaat snel en efficiënt, omdat de afmetingen van de matten en linten vaststaat. De verwarmingsmatten kunnen gefaseerd per ruimte worden aangelegd onder iedere vloerafwerking (hout, laminaat, natuursteen, tegels, pvc, linoleum, gietvloer etc.). Belangrijk is wel dat de isolatiewaarde onder de verwarmingsmatten hoger moet zijn dan de afwerkvloer, anders gaat de warmte omlaag en verloren.

Door de dunne en eenvoudig te leggen matten komt vloerverwarming in de slaapkamer gemakkelijk binnen handbereik. Amorfe infraroodverwarming zorgt ook nog eens voor comfortabele warmte, maar hoe werkt amorfe infrarood vloerverwarming?


Klanten ervaringen

"Zeer tevreden over infrarood vloerverwarming"

B. Heida, Nieuwehorne (Friesland)
Ik heb via internet gezocht naar manieren om mijn huis te verwarmen en zag veel positieve berichten over infrarood vloerverwarming. Uiteindelijk uitgekomen bij Sier en na een bezoek aan de showroom besloten om dit te laten installeren in mijn woning. De installatie verliep erg goed, alles volgens afspraak. De warmte bevalt uitstekend.

Ja, ik raad dit product aan

Voordelen amorfe infrarood vloerverwarming in de slaapkamer

De voordelen van amorfe infrarood vloerverwarming voor op de slaapkamer op een rijtje:

 • Zeer energiezuinige vloerverwarming
 • Hoog comfort in de slaapkamer
 • Kan onder elke vloerafwerking verwerkt worden
 • Geen vrees- of hakwerk nodig
 • Ultradunne matten, waardoor de opbouwhoogte minimaal is
 • Eenvoudige installatie
 • Onderhoudsvrij
 • Duurzaam

Heb je een vraag?

Bel 085 7441445 of mail ons.


Infrarood vloerverwarming gezond

Amorfe infraroodverwarming valt onder stralingswarmte. Alle objecten die worden aangestraald, zoals muren, plafonds en meubels, gedragen zich als warmtebron en houden de warmte ook gedeeltelijk vast. Het is een natuurlijke stralingswarmte die een positief effect heeft op de gezondheid. Het is te vergelijken met de warmte van de zon of een infrarood cabine, maar zo warm als in een infrarood cabine wordt de vloerverwarming natuurlijk niet afgesteld. Infrarood verwarmt de lucht om je heen en droogt de lucht niet uit. Dit zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid beter is dan bij andere vormen van verwarmen. Daarbij is er geen luchtcirculatie, waardoor er dus geen stof door de ruimte dwarrelt. Dit betekent slapen in een kamer met een gezonde luchtkwaliteit.

Efficiënt en energiezuinig

De vloerverwarming is ook in de slaapkamers goed in te stellen. Het biedt de mogelijkheid om de temperatuur voor de slaapkamer zo te regelen dat het ‘s nachts lekker fris is en bij het opstaan heerlijk warm. Een ander voordeel is dat amorfe infraroodverwarming een ruimte sneller en efficiënter kan verwarmen dan andere verwarmingssystemen en daardoor zuiniger is. De hogere reactiesnelheid zorgt ervoor dat er minder stroom wordt verbruikt. Daarnaast kan amorfe infraroodverwarming heel gericht worden ingezet. Zo kan per zone de temperatuur worden bepaald zonder comfortverlies.

Lager gasverbruik

Gas wordt steeds meer gezien als schaars goed en de Nederlandse overheid wil zelfs dat alle woningen uiteindelijk volledig van het gas af gaan. Het beste alternatief voor gas is op dit moment elektriciteit. Daarom zitten we momenteel in een energietransitie van gas naar stroom. Stroom kan opgewekt worden via duurzame bronnen als de zon, wind en waterkracht. Dankzij energiebesparende maatregelen en slimme elektrische systemen voor verwarming, tapwater en koken gaan we steeds zuiniger om met energie. Bovendien kunnen we zelfvoorzienend worden in onze energiebehoefte. Dit is goed voor zowel het milieu als de portemonnee. Amorfe infrarood vloerverwarming draagt hieraan bij doordat het volledig elektrisch is.

Infrarood vloerverwarming gezond

Amorfe infraroodverwarming valt onder stralingswarmte. Alle objecten die worden aangestraald, zoals muren, plafonds en meubels, gedragen zich als warmtebron en houden de warmte ook gedeeltelijk vast. Het is een natuurlijke stralingswarmte die een positief effect heeft op de gezondheid. Het is te vergelijken met de warmte van de zon of een infrarood cabine, maar zo warm als in een infrarood cabine wordt de vloerverwarming natuurlijk niet afgesteld. Infrarood verwarmt de lucht om je heen en droogt de lucht niet uit. Dit zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid beter is dan bij andere vormen van verwarmen. Daarbij is er geen luchtcirculatie, waardoor er dus geen stof door de ruimte dwarrelt. Dit betekent slapen in een kamer met een gezonde luchtkwaliteit.Vraag direct je offerte aan.

Stap 1 van 2

Informatie over de ruimte

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input


Artikelen uit ons blog • 10 Tips om energie te besparen zonder hoge investering

  Op internet lezen we veel tips om energie te besparen. Maar de meeste daarvan kosten een hoop geld. Bijvoorbeeld: "Plaats zonnepanelen." Leuke tip, alleen moet men wel even het geld voor zonnepanelen hebben liggen. Terwijl er ook een hele hoop energie kan worden bespaard zonder een hoop geld uit te geven.

  Lees meer: 10 Tips om...

 • Bedrijfsruimte verwarmen zonder gas

  Nieuwbouwprojecten worden tegenwoordig zonder gasaansluiting opgeleverd. Nieuwe huizen en bedrijfsruimtes worden dus niet meer verwarmd met gas. Je moet dus opzoek naar een manier om je bedrijfsruimte te verwarmen zonder gas.

  Lees meer: ...

 • Hoe werkt infrarood vloerverwarming van DHP?

  Veel verwarmingssystemen krijgen tegenwoordig de naam infrarood vloerverwarming. Veel systemen werken echter totaal anders. En die systemen worden wel met elkaar vergeleken alsof het dezelfde systemen zijn. Amorfe infrarood vloerverwarming van DHP is echter vrij uniek. Wij gebruiken amorfe metaal als basis voor het verwarmen.

  Lees meer: Hoe werkt...