Advies op maat? Mail of bel ons op 085 744 1445

Infrarood verwarmingsmatten: Efficiënt en milieubewust


Efficiënte vloerverwarming en duurzaamheid combineren is al lang geen toekomstdroom meer. Een infrarood verwarmingsmat combineert het noodzakelijke met het aangename: het zo mogelijk de ideale soort elektrische verwarming voor de circulaire economie van ons land. 

Overstappen van traditionele convectiewarmte met radiatoren naar een efficiënte, comfortabele en veilige oplossing als infrarood vloerverwarming is inmiddels algemeen ingeburgerd. Bent u op zoek naar een relatief economische oplossing om van gasverwarming over te stappen op elektrisch verwarmen, dan zijn amorfe infrarood verwarmingsmatten de ideale keuze. 

Samen met onze fabrikant ATH Netherlands zijn wij een groot voorstander van amorfe infrarood vloerverwarming. Ten opzichte van populaire alternatieven als luchtverwarming en de welbekende warmtepomp is infrarood verwarming in praktisch en financieel opzicht een groot voordeel. 

Bent u op zoek naar een hoogefficiënte oplossing voor het elektrisch verwarmen van uw binnenruimte? Het ervaren team van Dutch Heating Products helpt u graag verder. Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs met uw wensen, dan voorzien wij u graag van een persoonlijke oplossing:  

Neem contact met ons op

 

Wat is een infrarood verwarmingsmat? 

Een infrarood verwarmingsmat is een extreem dunne, efficiënte vorm van elektrische vloerverwarming. Deze verwarmingsmat maakt gebruik maakt van infrarood stralingswarmte om direct oppervlakten, objecten en personen op gelijkmatige wijze te verwarmen in een ruimte. 

Bij Dutch Heating Products wordt gebruik gemaakt van een infrarood verwarmingsmat met een amorfe structuur. Bij amorfe vloerverwarming wordt gebruik gemaakt van zogenoemde amorfe metalen, welke worden gebruikt voor de productie van het verwarmingselement. 

De amorfe structuur van de metalen verwarmingsstrip maakt het systeem opvallend efficiënt. Bij amorfe metalen is er geen sprake van een vaste kristalstructuur in de metalen. Hierdoor verbruikt het systeem minder energie en wordt de levensduur van de vloerverwarming verlengd. 

 

Efficiënte verwarming voor de circulaire economie 

Minder energieverbruik, overstappen op schone elektrische verwarming en een langere levensduur van deze verwarming is vanuit de lens van duurzaamheid een positieve trend. Maar dat zijn niet de belangrijkste redenen dat amorfe infrarood verwarming een grote bijdrage kan leveren aan een milieuvriendelijke circulaire economie. 

Het bijzondere aan infrarood verwarmingsmatten met een amorfe structuur is hun modulaire ontwerp. Met andere woorden, het systeem is als een puzzel zeer snel in elkaar te klikken, maar ook weer uit elkaar te halen als deze niet langer nodig zijn. Hierdoor is deze vorm van verwarming zeer gemakkelijk te (her)installeren naar behoefte. 

Dit alles gebeurt zonder kwaliteitsverlies, waardoor infrarood verwarmingsmatten in de praktijk meerdere keren kunnen worden hergebruikt op verschillende locaties. 

Dit is vooral voor grootschalig gebruik in een zakelijke omgeving erg aantrekkelijk. Ondernemers kunnen hun oude verwarmingssysteem op deze manier probleemloos nog eens hergebruiken, ook tientallen jaren later. 

 

Voordelen van een infrarood verwarmingsmat 

Naast de praktische voordelen voor het hergebruik van de modulaire infrarood matten, heeft deze vorm van infrarood verwarming ook nog een groot aantal andere voordelen. Voor onze klanten zijn de volgende redenen het belangrijkste om te kiezen voor infrarood verwarmingsmatten: 

 • Efficiëntie: Ten opzichte van alternatieve elektrische verwarmingsmethoden zijn amorfe infrarood verwarmingsmatten zeer goed in het omzetten van stroom in comfortabele warmte in een specifieke ruimte. Dit komt onder meer door het hoogefficiënte amorfe metaal dat wordt gebruikt voor de verwarmingselementen in de verwarmingsmat. 
 • Directe warmte: Infrarood warmtestraling hoeft niet eerst de lucht op te warmen, waardoor de te verwarmen omgeving direct op temperatuur is. Dit is goed voor het gebruiksgemak, comfort, maar ook voor de stookkosten. De infrarood warmte wordt vanuit de matten direct uitgestraald op oppervlakten, objecten en personen in de directe omgeving. 
 • Beter binnenklimaat: Doordat er geen sprake is van luchtverwarming, ontstaan er geen onnodige luchtstromen in de binnenruimte. Dit is bijvoorbeeld wel het geval bij radiatoren en kachels. Hierdoor waait er veel minder stof op, wat de binnenlucht schoon helpt te houden. Bovendien kunnen ook ziektekiemen hierdoor minder snel verspreiden. Ook de luchtvochtigheid wordt niet beïnvloed door infrarood warmte, waardoor de vochtbalans gelijk blijft (eventuele schimmels zullen zich hierdoor minder snel ontwikkelen). 
 • Warmteverdeling: Infrarood warmte wordt altijd gelijkmatig over de verwarmde zone verdeeld in gerichte gebieden. U kiest zelf waar de verwarmingsmatten geplaatst worden onder de vloer, dit is altijd zeer flexibel door het modulaire karakter van de matten. 
 • Comfort: Ten opzichte van luchtverwarming is infrarood warmte simpelweg een prettig gevoel voor het lichaam. Het is bovendien mogelijk beter voor spieren en gewrichten. Qua gevoel is de warmte het beste te vergelijken met zonnestralen. 
 • Zeer dun: Hierdoor wordt minder materiaal gebruikt. Daardoor is het systeem vrijwel onzichtbaar bij gebruik, het zal nooit iemand in de weg zitten. 
 • Installatiegemak: Amorfe infrarood verwarmingsmatten zijn relatief gemakkelijk te installeren. Anders dan andere soorten vloerverwarming zijn de verwarmingsmatten flinterdun. Hierdoor kan het systeem snel onder vele soorten vloeren worden geïnstalleerd. 

 

Minder gevoelig voor isolatie 

Anders dan bij luchtverwarming is warmtestraling van een infrarood verwarmingsmat veel minder gevoelig voor omgevingsfactoren. Waar veel alternatieve soorten verwarming (traditionele convectie, maar ook nieuwe warmtepompen) afhankelijk zijn van goede isolatie voor hun efficiëntie, is dit geen factor van belang bij een amorfe verwarmingsmat. 

Systemen die afhankelijk zijn van het verwarmen van binnenlucht zullen hard moeten bijstoken als er ergens warmte ontsnapt. Dit kan door slechte isolatie komen, maar bijvoorbeeld ook door een deur die open staat. Infrarood warmtestraling maalt hier niet om: de warmte blijft altijd even efficiënt en prettig. 

Dit maakt het een enorm efficiënte keuze in panden die om welke reden dan ook niet goed geïsoleerd zijn, of waar isolatie niet logisch is. Denk bijvoorbeeld aan een werkomgeving. Maar bijvoorbeeld ook oude tochtige woningen kunnen hier hun voordeel mee doen. 

 

Slim verwarmen met Dutch Heating Products 

Amorfe infrarood verwarmingsmatten hebben veel bijzondere eigenschappen die perfect passen in de wereld van morgen. Nu we als samenleving met rasse schreden van het gas afgaan voor verwarmen, mogen we gerust zeggen dat deze moderne vorm van elektrische vloerverwarming de toekomst is. 

Samen met onze fabrikant, AHT Netherlands, zijn we bij Dutch Heating Products erg enthousiast over de mogelijkheden van de circulaire economie. Modulaire infrarood vloerverwarming past perfect in dit plaatje. We zien dan ook grote kansen voor infrarood verwarmingmatten voor thuisgebruik (B2C), maar vooral ook voor zakelijk gebruik (B2B). 

Wil u op efficiënte wijze aan de slag met betaalbare elektrische verwarming, dan helpt het ervaren team van Dutch Heating Products u graag verder. We horen graag wat uw wensen zijn, dan vullen we samen in hoe we u er komende winter warmpjes bij kunnen helpen zitten. Vraag ons vandaag nog (vrijblijvend) naar de mogelijkheden: 

Verder lezen in ons blog

Kom in contact met ons

Klanten beoordelen Dutch Heating Products met een 8.6 feedback

Over Dutch Heating Products


Dutch Heating Products (DHP) draagt bij aan de energietransitie richting volledig elektrisch en energieneutrale oplossingen, met state-of-the-art verwarming voor particulieren en bedrijven.

Voordelen


 • Zeer hoog rendement
 • Neemt weinig ruimte in beslag
 • Onderhoudsvrij
 • 25 Jaar garantie
 • Snelle en eenvoudige installatie

Contact


Dutch Heating Products
Milton Friedmanweg 11
1689ZZ Zwaag

T 088 011 89 01
E [email protected]