Advies op maat? Mail of bel ons op 085 744 1445

Elektrische vloerverwarming badkamer

LAST VAN KOUDE VOETEN IN DE BADKAMER?

Dankzij onze elektrische infrarood vloerverwarming met amorfe begin je de dag comfortabel.

Energie-efficiënt en 100% gasvrij

Gelijkmatige verwarming

Ruimtebesparend en esthetisch

Aan te sluiten op domotica

DANKZIJ ONZE INFRAROOD VLOERVERWARMING BEGIN JE DE DAG COMFORTABEL.

De badkamer is voor de meeste mensen de eerste ruimte die zij bezoeken nadat zij zijn wakker geworden. Het is ook een van de meest unieke kamers in huis, omdat er andere eisen aan worden gesteld om deze ruimte warm te houden. Vaak is de badkamer namelijk vochtig, heb je er weinig tot geen kleren aan en is het (in de meeste gevallen) een van de kleinste ruimtes van het huis. Al deze factoren zorgen voor speciale verwarmingsbehoeften.

Van oudsher werd de badkamer verwarmd met een conventionele radiator. Steeds meer mensen kiezen er echter voor om de badkamer op een andere manier te verwarmen en komen daarbij vaker bij infrarood vloerverwarming terecht.

infrarood-vloerverwarming

ENERGIE-EFFICIËNT

Wist je dat infrarood vloerverwarming vele malen efficiënter met energie om gaat dan gewone radiatoren? Dit komt doordat het systeem alleen de oppervlakte verwarmt waar je dagelijks staat.

Daarnaast is infrarood vloerverwarming 100% gasvrij.

GELIJKMATIGE VERWARMING

Een van de grote nadelen van conventionele radiatoren is dat een ruimte niet gelijkmatig wordt verwarmd, doordat warme lucht opstijgt.

Infrarood vloerverwarming lost dit probleem op doordat het zowel gelijkmatig de vloer als de gehele badkamer verwarmt. Hierdoor krijg je een comfortabele en aangename temperatuur in je badkamer en was tandenpoetsen nog nooit zo comfortabel.

RUIMTEBESPAREND EN ESTHETISCH

Dankzij infrarood vloerverwarming heb je geen radiatoren meer nodig in je badkamer, waardoor je de toch al schaarse ruimte efficiënter kunt benutten. Daarnaast verstoort infrarood vloerverwarming het design van de badkamer niet.

Ook niet onbelangrijk is dat infrarood vloerverwarming slechts tot een minimale verhoging van je vloer leidt. De verwarmingsmatten zijn zeer dun en er hoeft niet in je bestaande ondervloer gevreesd te worden.

AAN TE SLUITEN OP DOMOTICA

Heb je al elektrische of infrarood vloerverwarming in je huis? Dan kun je de infrarood vloerverwarming eenvoudig op je bestaande domotica-netwerk aansluiten. Op deze manier kun je de verwarming van je badkamer voorzien van een timer, waardoor je iedere morgen comfortabel de dag begint.

Wil je (voorlopig) alleen elektrische of infrarood vloerverwarming in je badkamer? Geen probleem. Uiteraard is deze te voorzien van een thermostaat.

VEILIG

Ben je bezorgd dat je kinderen zich kunnen bezeren aan scherpe randen of hitte van de radiator in de badkamer? Infrarood vloerverwarming is volledig weggewerkt onder je badkamertegels en kun je je niet aan verbranden.

ONDERHOUDSVRIJ EN 25 JAAR GARANTIE

Zodra de infrarood vloerverwarming in je badkamer is geïnstalleerd hoef je er geen onderhoud meer aan te (laten) plegen. Daarbovenop bieden wij 25 jaar garantie op al onze infrarood verwarmingsoplossingen.

Infrarood vloerverwarming ervaringen

Fam. Held (Driesum, Friesland)


Genoeg te vinden op internet

Ik had me uitgebreid georiënteerd via internet. Daar was veel te vinden over alle mogelijkheden om ons huis te verwarmen. Ze waren alleen niet allemaal mogelijk voor ons. Uiteindelijk kwam ik erachter dat amorfe infrarood vloerverwarming goed geschikt was voor ons. Dit systeem heeft geen warmtepomp nodig, wat goed uitkwam. De installatie heb ik laten uitvoeren door Sier. Dit ging erg goed. De aansturing gaat via een thermostaat maar kan ook via de app.

Ervaring met elektrische infrarood vloerverwarming: Goed

Mevr. Spijkerman (Reitdiepwijk, Groningen)


Installatie verliep een beetje hobbelig

De installatie was niet helemaal goed verlopen omdat de installateur wat was vergeten. Het is een andere manier van verwarmen en dus ook is de aansturing anders, dat is wel even wennen. De verwarming voelt wel erg lekker. Een warmtepomp was voor ons gewoon niet mogelijk en dit is echt een perfecte oplossing.

Ervaring met elektrische infrarood vloerverwarming: Goed

M. Kok


Ik wilde mijn huis op een duurzame manier verwarmen

Het bezoek aan de showroom heeft ons overtuigd. De verwarming is echt heel comfortabel. Dat merk je direct. De installatie heb ik laten doen door Sier, dit ging erg goed! Ik heb alles ingedeeld in 4 zones. Dat werkt perfect, ik kan alles aansturen met de app.

Ervaring met elektrische infrarood vloerverwarming: Uitstekend
A. van Westen (Hoorn, Noord-holland)


Een warmtepomp was niks voor ons

We hadden een wat oudere woning gekocht en hebben besloten om deze direct op een duurzame manier te verwarmen. De verkoper heeft ons meegenomen naar een aantal woningen die al infrarood vloerverwarming gebruikten en al snel waren we om. De verwarming is heel lekker.

Ervaring met elektrische infrarood vloerverwarming: Uitstekend

G. Berlijn (Meppel, Drenthe)


Ik ben nu bijna energie neutraal!

Vooraf werd er voor mij precies berekend hoeveel zonnepanelen ik nodig zou hebben om de infrarood vloerverwarming te kunnen voeden, dat gaf voor mij de doorslag. Aan het begin moest ik even wennen, nu vind ik het helemaal geweldig! In mijn huis heb ik 6 zones i.c.m Fiabaro en dat werkt prima. Ik ben nu bijna energie neutraal.

Ervaring met elektrische infrarood vloerverwarming: Uitstekend

B Heida


Zeer tevreden over infrarood vloerverwarming

Ik heb via internet gezocht naar manieren om mijn huis te verwarmen en zag veel positieve berichten over infrarood vloerverwarming. Uiteindelijk uitgekomen bij Sier en na een bezoek aan de showroom besloten om dit te laten installeren in mijn woning. De installatie verliep erg goed, alles volgens afspraak. De warmte bevalt uitstekend.

Ervaring met elektrische infrarood vloerverwarming: Uitstekend

DANKZIJ ONZE INFRAROOD VLOERVERWARMING BEGIN JE DE DAG COMFORTABEL.

De badkamer is voor de meeste mensen de eerste ruimte die zij bezoeken nadat zij zijn wakker geworden. Het is ook een van de meest unieke kamers in huis, omdat er andere eisen aan worden gesteld om deze ruimte warm te houden. Vaak is de badkamer namelijk vochtig, heb je er weinig tot geen kleren aan en is het (in de meeste gevallen) een van de kleinste ruimtes van het huis. Al deze factoren zorgen voor speciale verwarmingsbehoeften.

Van oudsher werd de badkamer verwarmd met een conventionele radiator. Steeds meer mensen kiezen er echter voor om de badkamer op een andere manier te verwarmen en komen daarbij vaker bij infrarood vloerverwarming terecht.

Artikelen uit ons blog

Gas of elektrisch verwarmen: 7 fundamentele verschillen

Steeds meer huishoudens in Nederland stappen over van verwarmen op gas naar elektrisch verwarmen. Beide verwarmingsmethoden hebben zo hun eigen voor- en nadelen, maar zijn vooral fundamenteel erg verschillend. 

Twijfelt u of het verstandiger is om te verwarmen met gas of stroom? Dan kunnen de verschillen die we bespreken in dit overzicht u helpen. We leggen uit wat de belangrijkste verschillen zijn tussen de twee unieke soorten verwarming. 

Bij Dutch Heating Products helpen we dagelijks mensen overstappen van verwarmen op gas naar elektrisch. Met efficiënte technieken als elektrische infrarood vloerverwarming introduceren we huishoudens aan het comfort en gebruiksgemak van deze systemen. 

Heeft u ook interesse om over te stappen naar een zuinige, prettige vorm van elektrische verwarming?

Kosten

Over het algemeen zijn de verbruikskosten van verwarmen op gas lager dan elektriciteit. Waar voorheen de kosten voor elektrisch verwarmen meer dan het dubbele waren, is het verschil in kosten de laatste jaren een stuk kleiner geworden. 

Verwarmingskosten voor gas of stroom zijn sterk afhankelijk van de marktprijs. Deze kan worden verstoord door fluctuaties in vraag en aanbod. De laatste jaren zagen we een dramatische verstoring in prijzen door onder meer oorlogen en een pandemie. 

Wie energiekosten puur berekent door te kijken naar marktprijzen, zal voorlopig nog wel even bij het ‘goedkopere’ gas blijven. Bent u echter in het bezit van eigen zonnepanelen, dan kan het ook nu al financieel interessant zijn om elektrisch verwarmen te overwegen. 

 Efficiëntie

Gasgestookte verwarmingsmethoden maken in Nederland over het algemeen gebruik van aardgas. Door het relatief koele klimaat in ons land kan gasverwarming een energie-efficiëntie van 90% of hoger hebben. Veel van het gas wordt dus daadwerkelijk omgezet in warmte. 

Elektrische verwarming heeft opvallend genoeg een efficiëntie die dicht tegen de 100% aan ligt: alle energie uit stroom wordt direct en zeer volledig omgezet in warmte. De werkelijke energie-efficiëntie van elektrische verwarming ligt een stuk lager (minder dan 50%), omdat het opwekken van stroom via gas, kolen, kernenergie, wind, of zon simpelweg een lagere efficiëntie oplevert. 

 Duurzaamheid

Natuurlijk gas voor het verwarmen van gebouwen wordt gewonnen uit fossiele, uitputbare bronnen. Dit draagt bij aan het versterkte broeikaseffect en is zodoende slecht voor het milieu. 

Daarentegen kan elektrische verwarming in principe een gebouw volledig verwarmen met 100% hernieuwbare, milieuvriendelijke bronnen. Denk onder meer aan waterkracht, zonne-energie, of windenergie. Ook kernenergie is relatief milieuvriendelijk op gebied van klimaatverandering. 

Hierdoor wordt elektrische verwarming algemeen gezien als milieuvriendelijker en duurzamer dan verwarmen op gas, ondanks het verschil in efficiëntie. 

 Flexibiliteit

Gasverwarming maakt gebruik van vaste radiatoren en leidingen. Het wordt vanaf één centraal punt in een gebouw of woning aangedreven. Hierdoor is de locatie van verwarmen niet heel flexibel. Ook de locatie voor installatie is beperkt, omdat een gasaansluiting nodig is. 

Daarentegen is elektrische verwarming een stuk flexibeler in gebruik. Elektriciteit is op meer locaties in een gebouw beschikbaar. Zelfs los van het stroomnet kan een decentrale energiebron (bijvoorbeeld zonnepanelen) een bron zijn voor het aandrijven van elektrische verwarming. 

Er bestaan weliswaar verplaatsbare gaskachels die werken met butaan of propaan, maar dit is niet zo praktisch als verplaatsbare elektrische kachels of infrarood panelen. 

Bovendien heeft elektrische infrarood verwarmingstechniek het grote voordeel dat het gericht specifieke zones van een grote ruimte kan verwarmen. Dit is met veel luchtverwarming varianten (zowel gas als elektriciteit) vrijwel niet mogelijk op zo’n efficiënte en flexibele manier als infrarood. 

 Onderhoud

Elektrische verwarming is de grote winnaar als het gaat om onderhoudsgemak. Na installatie kan verwarming op stroom vrijwel de gehele levensduur zonder enig onderhoud op volle efficiëntie blijven werken. Er is geen behoefte aan aparte leidingen, los van de bestaande stroomkabels. 

Gasverwarming behoeft specifieke gasleidingen door een gebouw heen en een locatie voor brandstofvoorziening. Ook is periodiek onderhoud van de CV-ketel verplicht omwille van de veiligheid en de prestaties van deze verwarmingsmethode. 

Wie gaat voor het gemak van installatie en onderhoud, kiest vrijwel altijd voor elektrische verwarming als oplossing voor de lange termijn. 

 Veiligheid

Hoewel zowel gasgestookte als elektrische verwarmingsmethoden allebei zeer veilig in gebruik zijn, blijven er altijd risico’s bestaan. Veel mensen zien elektrische verwarming als het veilige alternatief voor gasverwarming. 

Het is immers mogelijk dat een gaslek ontstaat, maar ook koolmonoxide vergiftiging is een realistisch risico dat vast kleeft aan de aanwezigheid van gasverwarming. Een moderne CV-ketel heeft echter geen constante waakvlam meer, maar wel een ontststekingsmechanisme. Ook deze heeft een (zeer minimaal) brandrisico. 

Daarentegen is elektrische verwarming ook niet geheel zonder risico. Er is altijd een kleine kans op oververhitting of beschadigde snoeren. Er kan mogelijk kortsluiting ontstaan (wat kan resulteren in elektrocutie of brand). Ook kan het aanraken van een elektrische kachel een elektrische schok opleveren (bijvoorbeeld als het lichaam door beweging statisch geladen is). 

 Toekomstperspectief

Een zeer belangrijk verschil dat veel mensen buiten beschouwing laten is de toekomst van gas en stroom. Gasaansluitingen in Nederland zijn vandaag de dag al op hun retour: steeds minder nieuwbouw wordt opgeleverd met een gasaansluiting. 

Ook is de overheid van plan om gasgestookte verwarming in zijn geheel in de ban te doen in de komende jaren. Dit in het kader van de duurzame energietransitie: iedereen zal richting een vorm van elektrische verwarming moeten gaan, zowel voor het warm houden van gebouwen als de productie van warm water. 

Verder is het goed om rekening te houden met het steeds kleiner wordende belang van het algemene stroom- en gasnet. Een groot deel van de bevolking wekt tegenwoordig zelf stroom op met zonnepanelen, welke ook prima gebruikt kan worden voor het verwarmen van een ruimte. 

Doordat zelf duurzame energie uit hernieuwbare bronnen voor een lage prijs kan worden opgewekt, wordt het gat tussen de kosten voor gasverwarming en elektrische verwarming steeds kleiner. Het is steeds minder logisch om te investeren in een nieuwe CV-ketel, omdat deze binnen zijn levensduur mogelijk al niet langer nodig zal zijn. 

 

Kiezen tussen verwarmen op gas of stroom 

Bij Dutch Heating Products zijn we dagelijks bezig met de overschakeling van gas naar stroom. Doordat we steeds meer vraag krijgen rondom oplossingen voor infrarood verwarming, zien wij nu al dat elektrische verwarming steeds interessanter wordt voor veel mensen. 

Kiezen tussen gas of stroom hangt echter af van veel factoren. Niet iedereen heeft toegang tot zonnepanelen voor goedkoop eigen stroom. Ook willen veel mensen nog steeds simpelweg de goedkoopste vorm van verwarming aanschaffen. 

Benieuwd wat voor uw situatie de beste optie is? Een adviseur van Dutch Heating Products helpt u graag een stapje vooruit.

Lees meer
Elektrische verwarming in de schuur: Kosten en voordelen

Een ruimte als een schuur of tuinhuis staat niet bepaald bekend als een warme omgeving. Omdat het veelal een slecht geïsoleerde omgeving betreft buiten het bereik van het centrale verwarmingssysteem, is elektrische verwarming in een schuur al snel een logische keuze. 

De beste soort elektrische verwarming voor een schuur van elk formaat is elektrische infrarood verwarming. Deze efficiënte verwarmingstechniek kan zelfs een schuur met relatief slechte isolatie gemakkelijk van lokale warmte voorzien (tegen relatief lage kosten). 

Lees meer
Infrarood verwarming in de studeerkamer: warm en productief

Wie op zoek is naar de ideale verwarming voor de studeerkamer doet er goed aan om elektrische infrarood vloerverwarming als serieuze optie te overwegen. Deze verwarmingstechniek helpt elke studieruimte namelijk om te vormen in een plek voor optimale focus. 

Elektrische infrarood verwarming installeren in een studiekamer helpt de ruimte te optimaliseren door het binnenklimaat op efficiënte wijze te balanceren. Door snel te zorgen voor fluisterstille warmte en een gezonde luchtcirculatie is infrarood verwarming een ideale keuze voor de studeerkamer. 

Lees meer

Klanten beoordelen Dutch Heating Products met een 8.6 feedback

Vraag direct je offerte aan

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Vul alstublieft uw naam in
Vul alstublieft uw telefoonnummer in.
Invalid Input
Kun je jouw ingevulde e-mailadres even controleren? Wij kunnen deze namelijk niet vinden.
Invalid Input
Invalid Input
Voer aub je telefoonnummer in
Kun je jouw ingevulde e-mailadres even controleren? Wij kunnen deze namelijk niet vinden.
Invalid Input
Invalid Input

Over Dutch Heating Products


Dutch Heating Products (DHP) draagt bij aan de energietransitie richting volledig elektrisch en energieneutrale oplossingen, met state-of-the-art verwarming voor particulieren en bedrijven.

Voordelen


  • Zeer hoog rendement
  • Neemt weinig ruimte in beslag
  • Onderhoudsvrij
  • 25 Jaar garantie
  • Snelle en eenvoudige installatie

Contact


Dutch Heating Products
Milton Friedmanweg 11
1689ZZ Zwaag

T 088 011 89 01
E [email protected]