Advies op maat? Mail of bel ons op 085 744 1445

Droogbouw infrarood vloerverwarming

Om het leven comfortabeler te maken kiezen steeds meer mensen voor vloerverwarming. De standaard vloerverwarming is door de constructievereisten helaas niet voor elk type huis geschikt. Droogbouw elektrische infrarood vloerverwarming is in dat geval dé oplossing.

Gasvrij

Onderhoudsvrij

Circulair

25 Jaar garantie

Wat is droogsysteem vloerverwarming

Droogbouw vloerverwarming houdt in dat er bij de aanleg van vloerverwarming geen natte producten zoals zand-cement, beton of anhydriet worden gebruikt.

Vloerverwarming met een droog systeem kan een efficiëntere opwarmingstijd en betere warmtespreiding realiseren dan bij een nat systeem. Doordat infrarood vloerverwarming niet wordt weggewerkt in een dikke laag beton en cement blijft de opbouwhoogte daarnaast zeer beperkt.

Eerder konden veel vloeren het gewicht van een standaard vloerverwarmingsconstructie niet dragen of met cement bewerkt worden. Vloerverwarming op basis van een droog systeem is met andere woorden de ideale oplossing voor vele renovatiewoningen, maar ook voor woningen met een houtskelet en woonboten waar het draaggewicht beperkt is.

infrarood-vloerverwarming

Hoe werkt droogbouw vloerverwarming?

Bij een droogbouw vloerverwarming leg je een systeem bovenop de bestaande vloer (hout, beton, zandcement). De amorfe verwarmingsmatten van Dutch Heating Products (DHP) zijn slechts 2 millimeter dik en de connectoren 6-8 millimeter. Boven deze installatie kun je vervolgens de vloer bedekken. Op deze manier is de opbouwhoogte gering.

Het grote verschil met standaard vloerverwarming is dat je de vloerverwarming van DHP niet nog eens afgiet met een nat product zoals cement. Dit op het eerste gezicht kleine verschil in techniek resulteert in een snellere en efficiëntere warmteafgifte en -verspreiding. Je bent dus verzekerd van een aangenaam warmtecomfort.

Een bijkomend voordeel is dat er met onze verwarmingsmatten geen permanente verandering aan de constructie van je woning hoeft plaats te vinden.

Droogbouw vloerverwarming op houten vloer

Een droogbouw vloerverwarming is ideaal voor houten ondervloeren, die je vaak tegenkomt in monumentale panden en jaren dertig woningen.

Deze houten vloerconstructies kunnen vaak maar een beperkt gewicht dragen en zijn daarom niet geschikt voor standaard vloerverwarming. Elektrische infrarood vloerverwarming is dankzij het lage gewicht een ideale oplossing.

Voordelen droogbouw vloerverwarming

Droogbouw vloerverwarming kent tal van voordelen. Hieronder worden de belangrijkste voordelen opgesomd:

Geringe opbouwhoogte droogbouwsysteem

Heb je een beperkte opbouwhoogte? Dan moet je keuzes maken en is een droogbouwsysteem een ideale oplossing.

De opbouwhoogte van een droogbouwsysteem is vaak slechts 20 millimeter. De totale opbouwhoogte is mede afhankelijk van wat je bovenop het droogbouwsysteem wilt aanbrengen.

Snellere en efficiëntere warmte afgifte en -verspreiding

Een groot voordeel van onze elektrische infrarood vloerverwarming is dat een ruimte sneller en efficiënter wordt verwarmd in vergelijking met andere verwarmingssystemen en -technieken.

De hogere reactiesnelheid van onze verwarmingsmatten zorgt ervoor dat er minder stroom wordt verbruikt. Daarnaast kan amorfe infraroodverwarming heel gericht worden ingezet. Zo kan per zone de temperatuur worden bepaald zonder comfortverlies.

Op deze manier is onze vloerverwarming uiterst zuinig en wordt energieverspilling zoveel mogelijk voorkomen.

Lagere systeemtemperatuur nodig

Naast dat een lagere systeemtemperatuur fijn voor de portemonnee is, resulteert dit ook in minder risico op barsten in de vloer. Dat is te danken aan de lagere keteltemperaturen waarmee gewerkt kan worden.

Vloerafwerking kan sneller en gemakkelijk geplaatst worden

Een ander groot voordeel is dat onze elektrische infrarood vloerverwarming eenvoudig te installeren is.

Voor deze vloerverwarming hoeven namelijk geen leidingen te worden ingefreesd of ingegoten.

Welke vloer op droogbouw vloerverwarming?

Met onze techniek worden de amorfe verwarmingsmatten rechtstreeks op de ondergrond aangebracht, waarna iedere gewenste vloerafwerking kan worden aangebracht.

Zo is onze elektrische infrarood vloerverwarming geschikt voor onder:

 • Laminaat
 • Tapijt
 • Tegels en plavuizen
 • Hout
 • Gietvloer
 • PVC
 • Vinyl
 • En elke andere vorm van vloerbedekking

Droogbouw vloerverwarming onder houten vloer

voor het meeste rendement van je elektrische vloerverwarming kies je voor een verlijmde parketvloer. Parket heeft een lagere warmteweerstand dan massief hout, maar heeft toch de uitstraling van hout.

Droogbouw vloerverwarming PVC vloer

PVC kan prima gebruikt worden in combinatie met elektrische vloerverwarming. Een pvc vloer heeft een lage warmteweerstand, geen ondervloer nodig en is eenvoudig te leggen. Kortom, de vloer warmt snel op met een PVC vloer.

Droogbouw vloerverwarming met tegels

Tegels geleiden goed de warmte van elektrische vloerverwarming. Hierdoor wordt het snel warm. Ook houden keramische en natuurtegels de warmte beter vast.

Vloerverwarming flexibel aan te brengen

Onze amorfe verwarmingsmatten zijn zeer flexibel aan te brengen en passen daarom in elke ruimte van het huis. Ook op hoger gelegen verdiepingen en in de kleinste kamertjes.

Op deze manier is infrarood vloerverwarming ook ideaal voor badkamers, kleine appartementen en zelfs voor tiny houses.

Onderhoudsvrij

Het grote voordeel van elektrische vloerverwarming ten opzichte van traditionele convectieverwarming is dat je geen radiatoren meer nodig hebt, waardoor je de soms toch al schaarse ruimte efficiënter kunt benutten.

Daarnaast hoef je na de plaatsing van de elektrische infrarood vloerverwarming er geen onderhoud aan te (laten) plegen.

Daarbovenop bieden wij 25 jaar garantie op al onze infrarood verwarmingsoplossingen.

Infrarood vloerverwarming ervaringen

Fam. Held (Driesum, Friesland)


Genoeg te vinden op internet

Ik had me uitgebreid georiënteerd via internet. Daar was veel te vinden over alle mogelijkheden om ons huis te verwarmen. Ze waren alleen niet allemaal mogelijk voor ons. Uiteindelijk kwam ik erachter dat amorfe infrarood vloerverwarming goed geschikt was voor ons. Dit systeem heeft geen warmtepomp nodig, wat goed uitkwam. De installatie heb ik laten uitvoeren door Sier. Dit ging erg goed. De aansturing gaat via een thermostaat maar kan ook via de app.

Ervaring met elektrische infrarood vloerverwarming: Goed

Mevr. Spijkerman (Reitdiepwijk, Groningen)


Installatie verliep een beetje hobbelig

De installatie was niet helemaal goed verlopen omdat de installateur wat was vergeten. Het is een andere manier van verwarmen en dus ook is de aansturing anders, dat is wel even wennen. De verwarming voelt wel erg lekker. Een warmtepomp was voor ons gewoon niet mogelijk en dit is echt een perfecte oplossing.

Ervaring met elektrische infrarood vloerverwarming: Goed

M. Kok


Ik wilde mijn huis op een duurzame manier verwarmen

Het bezoek aan de showroom heeft ons overtuigd. De verwarming is echt heel comfortabel. Dat merk je direct. De installatie heb ik laten doen door Sier, dit ging erg goed! Ik heb alles ingedeeld in 4 zones. Dat werkt perfect, ik kan alles aansturen met de app.

Ervaring met elektrische infrarood vloerverwarming: Uitstekend
A. van Westen (Hoorn, Noord-holland)


Een warmtepomp was niks voor ons

We hadden een wat oudere woning gekocht en hebben besloten om deze direct op een duurzame manier te verwarmen. De verkoper heeft ons meegenomen naar een aantal woningen die al infrarood vloerverwarming gebruikten en al snel waren we om. De verwarming is heel lekker.

Ervaring met elektrische infrarood vloerverwarming: Uitstekend

G. Berlijn (Meppel, Drenthe)


Ik ben nu bijna energie neutraal!

Vooraf werd er voor mij precies berekend hoeveel zonnepanelen ik nodig zou hebben om de infrarood vloerverwarming te kunnen voeden, dat gaf voor mij de doorslag. Aan het begin moest ik even wennen, nu vind ik het helemaal geweldig! In mijn huis heb ik 6 zones i.c.m Fiabaro en dat werkt prima. Ik ben nu bijna energie neutraal.

Ervaring met elektrische infrarood vloerverwarming: Uitstekend

B Heida


Zeer tevreden over infrarood vloerverwarming

Ik heb via internet gezocht naar manieren om mijn huis te verwarmen en zag veel positieve berichten over infrarood vloerverwarming. Uiteindelijk uitgekomen bij Sier en na een bezoek aan de showroom besloten om dit te laten installeren in mijn woning. De installatie verliep erg goed, alles volgens afspraak. De warmte bevalt uitstekend.

Ervaring met elektrische infrarood vloerverwarming: Uitstekend

Artikelen uit ons blog

Infrarood verwarmingsmatten: Efficiënt en milieubewust

Efficiënte vloerverwarming en duurzaamheid combineren is al lang geen toekomstdroom meer. Een infrarood verwarmingsmat combineert het noodzakelijke met het aangename: het zo mogelijk de ideale soort elektrische verwarming voor de circulaire economie van ons land. 

Overstappen van traditionele convectiewarmte met radiatoren naar een efficiënte, comfortabele en veilige oplossing als infrarood vloerverwarming is inmiddels algemeen ingeburgerd. Bent u op zoek naar een relatief economische oplossing om van gasverwarming over te stappen op elektrisch verwarmen, dan zijn amorfe infrarood verwarmingsmatten de ideale keuze. 

Lees meer
Infrarood verwarming in de babykamer: Een veilige keuze

Een comfortabele babykamer heeft altijd de perfecte temperatuur. Infrarood verwarming kan nét dat kleine beetje extra bijverwarming leveren om uw baby ook in de koude nachten op temperatuur te houden. De prettige infrarood stralingswarmte is 100% veilig voor alle leeftijden. 

Over het algemeen is het gebruik van infrarood verwarming in een babykamer een efficiënte en veilige keuze. Het gebruik van een klein infrarood paneel kan vooral voor relatief slecht geïsoleerde ruimtes een uitkomst bieden. Deze is met een slimme thermostaat gemakkelijk te monitoren. 

Het team van Dutch Heating is gespecialiseerd in gebruik en installatie van elektrische infrarood verwarmingstechniek. We hebben veel ervaring met onder meer infrarood vloerverwarming, infrarood kachels en infrarood panelen. 

Lees meer
Elektrische verwarming in de garage: Welke keuze is zuinig?

Wanneer u op zoek bent naar een zuinige vorm van elektrische verwarming in de garage, dan zijn de keuzemogelijkheden beperkt. Garages hoeven niet constant te worden voorzien van warmte, maar het is wel belangrijk dat uw auto, opslag en werkruimte niet bevriest in de winter. 

De beste zuinige elektrische verwarming voor een garage is infrarood verwarming. Deze vorm van verwarming is niet alleen de meest efficiënte en energiezuinige oplossing, maar werkt ook opvallend goed in slecht geïsoleerde ruimtes als garages. Bovendien is elektrische infrarood verwarming vrijwel direct warm. 

Ten opzichte van een standaard elektrische kachel kunnen infrarood panelen, infrarood kachels of zelfs infrarood vloerverwarming een goede uitkomst bieden om snel, efficiënt en zuinig de garage op te warmen. Dat is vooral te danken aan de bijzondere eigenschappen van infrarood warmte. 

Lees meer

Klanten beoordelen Dutch Heating Products met een 8.6 feedback

Vraag direct je offerte aan

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Vul alstublieft uw naam in
Vul alstublieft uw telefoonnummer in.
Invalid Input
Kun je jouw ingevulde e-mailadres even controleren? Wij kunnen deze namelijk niet vinden.
Invalid Input
Invalid Input
Voer aub je telefoonnummer in
Kun je jouw ingevulde e-mailadres even controleren? Wij kunnen deze namelijk niet vinden.
Invalid Input
Invalid Input

Over Dutch Heating Products


Dutch Heating Products (DHP) draagt bij aan de energietransitie richting volledig elektrisch en energieneutrale oplossingen, met state-of-the-art verwarming voor particulieren en bedrijven.

Voordelen


 • Zeer hoog rendement
 • Neemt weinig ruimte in beslag
 • Onderhoudsvrij
 • 25 Jaar garantie
 • Snelle en eenvoudige installatie

Contact


Dutch Heating Products
Milton Friedmanweg 11
1689ZZ Zwaag

T 088 011 89 01
E [email protected]