Infrarood vloerverwarming heeft geen warmtepomp of CV ketel nodig.


Wil je er lekker warm bij blijven zitten, maar wél van het gas en die onhandige radiatoren af? Dan is onze infrarood vloerverwarming de ideale oplossing!


led-armaturen

Gebruikt geen gas

Snel warm

Onderhoudsvrij

25 Jaar garantie

Wat is infraroodverwarming?

Infraroodverwarming is eigenlijk het zonnetje in huis, omdat het op dezelfde manier als de zon ons verwarmt. Wist je bijvoorbeeld dat zonnestralen voor bijna de helft uit infrarood bestaan?

Bij infraroodverwarming worden via veilige infrarode warmtestralen direct objecten en personen verwarmd. Zodra de infraroodstralen een oppervlakte raken, geven zij daar een bepaalde warmte aan af. Het object neemt vervolgens een deel van deze warmte op.

Verschil infrarood verwarming en convectieverwarming

Van oudsher werden huizen veelal voorzien van een centrale verwarming, zoals een cv-ketel of een cv-installatie. Deze zogenoemde convectieverwarming is gebaseerd op luchtcirculatie.

Verschil infrarood vloerverwarming en elektrische vloerverwarming

Waar elektrische vloerverwarming alleen het oppervlakte verwarmt waaronder de kabels of verwarmingsmatten zijn geplaatst, verwarmt infrarood vloerverwarming het totale vloeroppervlak.

Voordelen infraroodverwarming

Aangename warmte en comfort

Radiatoren verwarmen de aanwezige lucht, die vervolgens opstijgt en na afkoeling weer neerdaalt. Hierdoor ontstaan luchtstromingen die naast de verspreiding van huisstof ook een negatief effect hebben op de luchtvochtigheid. Infraroodverwarming heeft dit nadeel niet. Infrarood verwarmt een ruimte direct, zonder tussenkomst van lucht. Hierdoor droogt de lucht niet uit en is de luchtvochtigheid veel lager. Dit heeft een positief effect op je gevoelstemperatuur en zorgt ervoor dat je het veel minder snel benauwd krijgt.

Energiezuinig en kostenbesparend

Doordat de gevoelstemperatuur dankzij infraroodverwarming aangenamer is, zorgt dit ervoor dat je de thermostaat eerder lager zet.

Aangename constante warmte en comfort

Geschikt voor verschillende vloertypes

Energiezuinig en kostenbesparend

Wat is er uniek aan de infrarood vloerverwarming van DHP?

De infrarood vloerverwarming van DHP bestaat uit linten van amorfe metaal. Dit metaal heeft een unieke structuur, waarvan de legeringen vaak metallisch glas worden genoemd. Door gesmolten metaallegeringen zeer snel af te koelen neemt de vloeistof een vaste vorm aan zonder de vorming van een kristalstructuur. Het resultaat is een amorfe vaste stof in de vorm van een plat lint. Het grote verschil met veel andere verwarmingssystemen is dat de amorfe verwarmingslinten een relatief groot buitenoppervlak hebben ten opzichte van bijvoorbeeld een gewone draad. Hierdoor kunnen amorfe verwarmingslinten efficiënter warmte overdragen en is het daardoor zeer geschikt voor vloerverwarming.

Wat zijn de voordelen van amorfe verwarmingslinten?

Een van de belangrijkste voordelen van amorfe metaal is dat het zelf niet warmer wordt dan 40 graden en direct infrarood uitstraalt. Op deze manier realiseren onze verwarmingslinten en -matten een hoger rendement ten opzichte van andere soorten verwarmingsmaterialen. Daarnaast nemen de amorfe metaallinten door de geringe dikte van 20 tot 30 microton en breedte van slechts een paar centimeter weinig ruimte in beslag, terwijl de flexibiliteit van het materiaal veel mogelijkheden biedt bij de aanleg. Ook hoeft er dankzij de unieke techniek van het amorfe metaal ten opzichte van andere oplossingen minder materiaal gebruikt te worden bij de aanleg van de infrarood vloerverwarming. Dit leidt vaak tot een flinke kostenbesparing, zeker ten opzichte van andere warmteoplossingen. Je hoeft bijvoorbeeld ook geen dure cv-ketel of warmtepomp aan te schaffen.

Onderhoudsvrij met 25 jaar garantie

Verder is amorfe metaal dankzij zijn unieke homogene structuur corrosiebestendig en slijtvast, waardoor de verwarmingslinten gemiddeld genomen veel langer meegaan dan andere verwarmingsoplossingen en vrijwel onderhoudsvrij zijn. Om deze claim te onderstrepen bieden wij dan ook 25 jaar garantie op al onze verwarmingslinten.

Snelle en eenvoudige installatie

Onze Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te installeren. Er hoeven bijvoorbeeld geen leidingen ingefreesd of ingegoten te worden. De verwarmingslinten kunnen direct worden gelegd, wat zorgt voor een snelle installatie.

 • Hoger rendement dan andere infrarood verwarmingsmaterialen
 • Neemt weinig ruimte in beslag
 • Corrosiebestendig, slijtvast en daarmee onderhoudsvrij
 • 25 jaar garantie
 • Snelle en eenvoudige installatie
Snow
Hospitality
Snow
Hospitality
Infrarood amorfe verwarmingslinten.


Snow
Utiliteit
Snow
Infra
Snow
Agri
Snow
Sport
Snow
Hospitality

Infrarood vloerverwarming ervaringen

Ik heb via internet gezocht naar manieren om mijn huis te verwarmen en zag veel positieve berichten over infrarood vloerverwarming. Uiteindelijk uitgekomen bij Sier en na een bezoek aan de showroom besloten om dit te laten installeren in mijn woning. De installatie verliep erg goed, alles volgens afspraak. De warmte bevalt uitstekend.

B. Heida

We hadden een wat oudere woning gekocht en hebben besloten om deze direct op een duurzame manier te verwarmen. De verkoper heeft ons meegenomen naar een aantal woningen die al infrarood vloerverwarming gebruikten en al snel waren we om. De verwarming is heel lekker.

A. van Westen
Convectieverwarming Infrarood amorfe vloerverwarming
Verwarmt indirect en veel volume Verwarmt direct alleen mensen en spullen
Hoge temperatuur Lage temperatuur
Lange opwarmtijd Korte opwarmtijd (15-30 min.)
Luchtstromen, warmteverlies, tocht Aangename, gelijkmatige warmte
Droge lucht Betere luchtvochtigheid
Uit ons blog

 • 10 Tips om energie te besparen zonder hoge investering

  Op internet lezen we veel tips om energie te besparen. Maar de meeste daarvan kosten een hoop geld. Bijvoorbeeld: "Plaats zonnepanelen." Leuke tip, alleen moet men wel even het geld voor zonnepanelen hebben liggen. Terwijl er ook een hele hoop energie kan worden bespaard zonder een hoop geld uit te geven.

  Lees meer: 10 Tips om...

 • Bedrijfsruimte verwarmen zonder gas

  Nieuwbouwprojecten worden tegenwoordig zonder gasaansluiting opgeleverd. Nieuwe huizen en bedrijfsruimtes worden dus niet meer verwarmd met gas. Je moet dus opzoek naar een manier om je bedrijfsruimte te verwarmen zonder gas.

  Lees meer: ...

 • Hoe werkt infrarood vloerverwarming van DHP?

  Veel verwarmingssystemen krijgen tegenwoordig de naam infrarood vloerverwarming. Veel systemen werken echter totaal anders. En die systemen worden wel met elkaar vergeleken alsof het dezelfde systemen zijn. Amorfe infrarood vloerverwarming van DHP is echter vrij uniek. Wij gebruiken amorfe metaal als basis voor het verwarmen.

  Lees meer: Hoe werkt...
Vraag direct je offerte aan.

Stap 1 van 2

Informatie over de ruimte

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input