Infrarood vloerverwarming heeft geen warmtepomp of CV ketel nodig.


Wil je er lekker warm bij blijven zitten, maar wél van het gas en die onhandige radiatoren af? Dan is onze infrarood vloerverwarming de ideale oplossing!


100% gasvrij

Onderhoudsvrij

25 Jaar garantie

25 Jaar garantie

infrarood-vloerverwarming-huis

Voordelen infraroodverwarming

Aangename warmte en comfort

Radiatoren verwarmen de aanwezige lucht, die vervolgens opstijgt en na afkoeling weer neerdaalt. Hierdoor ontstaan luchtstromingen die naast de verspreiding van huisstof ook een negatief effect hebben op de luchtvochtigheid. Infraroodverwarming heeft dit nadeel niet. Infrarood verwarmt een ruimte direct, zonder tussenkomst van lucht. Hierdoor droogt de lucht niet uit en is de luchtvochtigheid veel lager. Dit heeft een positief effect op je gevoelstemperatuur en zorgt ervoor dat je het veel minder snel benauwd krijgt.

Energiezuinig en kostenbesparend

Doordat de gevoelstemperatuur dankzij infraroodverwarming aangenamer is, zorgt dit ervoor dat je de thermostaat eerder lager zet.


Klantervaringen

"Zeer tevreden over infrarood vloerverwarming"

B. Heida, Nieuwehorne (Friesland)
Ik heb via internet gezocht naar manieren om mijn huis te verwarmen en zag veel positieve berichten over infrarood vloerverwarming. Uiteindelijk uitgekomen bij Sier en na een bezoek aan de showroom besloten om dit te laten installeren in mijn woning. De installatie verliep erg goed, alles volgens afspraak. De warmte bevalt uitstekend.

Ja, ik raad dit product aan

Wat is infraroodverwarming?

Infraroodverwarming is eigenlijk het zonnetje in huis, omdat het op dezelfde manier als de zon ons verwarmt. Wist je bijvoorbeeld dat zonnestralen voor bijna de helft uit infrarood bestaan?

Bij infraroodverwarming worden via veilige infrarode warmtestralen direct objecten en personen verwarmd. Zodra de infraroodstralen een oppervlakte raken, geven zij daar een bepaalde warmte aan af. Het object neemt vervolgens een deel van deze warmte op.

Waar elektrische vloerverwarming alleen het oppervlakte verwarmt waaronder de kabels of verwarmingsmatten zijn geplaatst, verwarmt infrarood vloerverwarming het totale vloeroppervlak.

Waar elektrische vloerverwarming alleen het oppervlakte verwarmt waaronder de kabels of verwarmingsmatten zijn geplaatst, verwarmt infrarood vloerverwarming het totale vloeroppervlak.

Een van de belangrijkste voordelen van amorfe metaal is dat het zelf niet warmer wordt dan 40 graden en direct infrarood uitstraalt. Op deze manier realiseren onze verwarmingslinten en -matten een hoger rendement ten opzichte van andere soorten verwarmingsmaterialen. Daarnaast nemen de amorfe metaallinten door de geringe dikte van 20 tot 30 microton en breedte van slechts een paar centimeter weinig ruimte in beslag, terwijl de flexibiliteit van het materiaal veel mogelijkheden biedt bij de aanleg. Ook hoeft er dankzij de unieke techniek van het amorfe metaal ten opzichte van andere oplossingen minder materiaal gebruikt te worden bij de aanleg van de infrarood vloerverwarming. Dit leidt vaak tot een flinke kostenbesparing, zeker ten opzichte van andere warmteoplossingen. Je hoeft bijvoorbeeld ook geen dure cv-ketel of warmtepomp aan te schaffen.

Verder is amorfe metaal dankzij zijn unieke homogene structuur corrosiebestendig en slijtvast, waardoor de verwarmingslinten gemiddeld genomen veel langer meegaan dan andere verwarmingsoplossingen en vrijwel onderhoudsvrij zijn. Om deze claim te onderstrepen bieden wij dan ook 25 jaar garantie op al onze verwarmingslinten.

Onze Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te installeren. Er hoeven bijvoorbeeld geen leidingen ingefreesd of ingegoten te worden. De verwarmingslinten kunnen direct worden gelegd, wat zorgt voor een snelle installatie.

 • Hoger rendement dan andere infrarood verwarmingsmaterialen
 • Neemt weinig ruimte in beslag
 • Corrosiebestendig, slijtvast en daarmee onderhoudsvrij
 • 25 jaar garantie
 • Snelle en eenvoudige installatie

Toepasbaarheid infraroodverwarming

Snow
Agricultuur
Snow
Infrastructuur

De verschillen

Convectieverwarming

 • Verwarmt indirect en veel volume
 • Hoge temperatuur
 • Lange opwarmtijd
 • Luchtstromen, warmteverlies, tocht
 • Droge lucht

Infrarood amorfe vloerverwarming

 • Verwarmt direct alleen mensen en spullen
 • Lage temperatuur
 • Korte opwarmtijd (15-30 min.)
 • Aangename, gelijkmatige warmte
 • Betere luchtvochtigheid

Heb je een vraag?

Bel 085 7441445 of mail ons.Vraag direct je offerte aan.

Stap 1 van 2

Informatie over de ruimte

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input


Artikelen uit ons blog • 10 Tips om energie te besparen zonder hoge investering

  Op internet lezen we veel tips om energie te besparen. Maar de meeste daarvan kosten een hoop geld. Bijvoorbeeld: "Plaats zonnepanelen." Leuke tip, alleen moet men wel even het geld voor zonnepanelen hebben liggen. Terwijl er ook een hele hoop energie kan worden bespaard zonder een hoop geld uit te geven.

  Lees meer: 10 Tips om...

 • Bedrijfsruimte verwarmen zonder gas

  Nieuwbouwprojecten worden tegenwoordig zonder gasaansluiting opgeleverd. Nieuwe huizen en bedrijfsruimtes worden dus niet meer verwarmd met gas. Je moet dus opzoek naar een manier om je bedrijfsruimte te verwarmen zonder gas.

  Lees meer: ...

 • Hoe werkt infrarood vloerverwarming van DHP?

  Veel verwarmingssystemen krijgen tegenwoordig de naam infrarood vloerverwarming. Veel systemen werken echter totaal anders. En die systemen worden wel met elkaar vergeleken alsof het dezelfde systemen zijn. Amorfe infrarood vloerverwarming van DHP is echter vrij uniek. Wij gebruiken amorfe metaal als basis voor het verwarmen.

  Lees meer: Hoe werkt...