Is infrarood elektrische verwarming?

Infrarood vloerverwarming heeft inderdaad alleen stroom nodig. Maar de verwarmingstechniek van infrarood is totaal anders dan van elektrische verwarming. Infrarood verwarming verbruikt veel minder stroom en is daarom heel geschikt als hoofdverwarming zonder gas en water. Meer over hoe energiezuinig infrarood verwarming is

Gebruik je infrarood als bijverwarming?

Niet alleen. Soms lees je over infrarood panelen als bijverwarming. Maar infrarood vloerverwarming is juist heel geschikt om als enige hoofdverwarming toe te passen. Meer over de toepassingen van infrarood vloerverwarming

Waarom zijn bepaalde andere vloerverwarmingselementen (voornamelijk verwarmingsdraden) geconstrueerd met een metalen omhulsel of afscherming rond het verwarmingselement, terwijl DHP-verwarmingselementen dat niet zijn?

Het feit is dat het extra metalen schild geen significante factor is bij het voorkomen van gevaar voor elektrische schokken. Het gaat om het risico dat iemand per ongeluk een metalen voorwerp zoals een spijker of naald door de vloerbedekking (tapijt of hout) slaat en in het elektriciteitsmetalen verwarmingslint.

De resulterende fysieke effecten op de persoon zullen vergelijkbaar zijn met de effecten die worden gecreëerd door hetzelfde object in een gewoon stopcontact in huis te steken. In het laatste geval is er geen andere manier om de persoon te beschermen tegen een schokgevaar, behalve door het gebruik van een aardlekschakelaar (aardlekschakelaar). Alle vloerverwarmingsmatten moeten via hun regelkamerthermostaat op een aardlekschakelaar worden aangesloten.

D

it is de reden waarom alle toepasselijke normen, codes en werkwijzen de verplichte opname van een aardlekschakelaar vereisen in het elektrische circuit van een elektrisch vloerverwarmingssysteem, terwijl het alternatief wordt gelaten om een metalen afscherming rond het verwarmingselement op te nemen als een ontwerpoverweging voor de elementfabrikant. Merk op dat de meeste fabrikanten van verwarmingsdraden een metalen afscherming hebben voor redenen van mechanische sterkte om meer dan veiligheidsredenen. DHP- vlak lint heeft een inherente sterkte (vanwege de vlakheid en de grote horizontale dwarsdoorsnede) zodat een metalen versterking niet vereist is.

Is infrarood verwarming nieuw?

Nee, infrarood verwarming is niet nieuw en wordt in andere landen al heel lang toegepast. In Nederland is infrarood vloerverwarming nog niet zo bekend. Meer over wat infrarood verwarming is

Wat zijn de veiligheidsmaatregelen tegen elektrische schokken?

De werking van de elektrische weerstand van de DHP-lintcoating heeft het nodige belang gekregen en daarom is ons product gecertificeerd in klasse 2, dubbel isolatieproduct. Als zodanig is het getest en voldoet het aan de veiligheidsnormen IEC / EN 60335-2-96: 2002 en IEC 60335-1: 2001 / EN 60335-1: 2002 om bestand te zijn tegen 3000 volt gedurende 1 minuut. Dit betekent dat het product voldoende elektrische weerstand heeft volgens de strengste normen. Ook wordt elke eenheid getest in de productielijn voor een elektrische weerstand van 3000 Volt, opnieuw - volgens de relevante IEC-normen voor unit-inspecties in de productielijn. De elektrische weerstandstest wordt op elke unit herhaald na installatie met een Megger-tester en de gemeten weerstandswaarde wordt op de garantiekaart geregistreerd.

Hoe efficiënt zijn de verwarmingsmatten onder houten vloeren of vloerbedekking?

Omdat DHP- verwarmingsmatten zijn opgebouwd uit ultradun amorf lint - 25 micron - wordt warmte niet geabsorbeerd door het metaal. Het wordt daarom onmiddellijk overgebracht naar het vloeroppervlak en de linttemperatuur blijft relatief laag met ongeveer 28-30º C. Dit kenmerk is cruciaal bij hout- en tapijtinstallaties die gemakkelijk kunnen worden beschadigd door hogere temperaturen.

Waarom zijn DHP verwarmingsmatten extreem eenvoudig te installeren?

Bij installatie onder tegels worden de verwarmingsmatten eenvoudig tussen de ondervloer en tegel gelegd. Dezelfde materialen die worden gebruikt voor het leggen van tegels worden gebruikt voor het verlijmen van de elektrische stralingsverwarmingsmatten op uw ondervloer. In het geval van installatie onder hout, parket of tapijt, legt de installateur de verwarmingsmatten op de ondervloer, bedekt deze met ¼ inch (6 mm) zelfegaliserend mengsel en legt vervolgens het vloerbedekkingsmateriaal direct erop. Een gecertificeerde elektricien kan de verbinding tussen de verwarmingsmatten en het elektrische circuit voltooien. Er zijn geen tijdrovende berekeningen, arbeid of aanvullende materialen vereist.

Wat is er uniek aan DHP amorfe linten?

Alle andere producenten van amorfe linten richten zich op elektromagnetische toepassingen waarbij het lint wordt gebruikt als zacht magnetisch materiaal voor verschillende elektronische componenten. De DHP- linten zijn betrouwbaarder, met hogere elektrische en corrosieweerstand. Hun belangrijkste kenmerken zijn: Dikte 20-30 mm Breedte 2-100 mm Corrosieweerstand hoog (gebaseerd op nikkel en chroom) Ductility en flexibiliteit hoog Warmteoverdracht gebied hoog Opwarmtijd tot stabiele toestand laag

Waarom is DHP amorphous ribbon een uitstekend verwarmingselement voor verwarmers met een gematigde temperatuur?

Vanwege de afwezigheid van een kristallijne structuur hebben amorfe linten een hogere elektrische weerstand dan kristallijne vaste stoffen met dezelfde samenstelling. Samen met de fysieke vorm van het lint, dat zorgt voor een lage verhouding tussen massa en oppervlakte, maakt het het lint een zeer aantrekkelijke kandidaat als verwarmingselement. Waarom? De verklaring is heel eenvoudig: de energieoverdracht van elk verwarmingselement is evenredig met het oppervlak en het temperatuurverschil tussen de verwarmer en zijn omgeving. Hoe groter het oppervlak, des te lager het temperatuurverschil dat nodig is om energie van de verwarmer naar zijn omgeving over te brengen. Omdat het oppervlaktegebied van het lint relatief groot is (vergeleken met het oppervlak van conventionele verwarmingsdraden) is het in staat om op een efficiënte manier warmte over te brengen naar zijn omgeving bij lagere temperaturen. In een huishoudelijke verwarmingsomgeving betekent lagere temperatuur een gezonder milieu en een grotere veiligheid en duurzaamheid.

Wat is er zo speciaal aan amorphous ribbons?

Het is duidelijk dat het ontbreken van een kristallijne structuur in amorfe linten bijzonder is. Andere eigenschappen van het materiaal worden echter beïnvloed door dit gebrek aan kristallijne structuren. De grenzen tussen kristallen in kristallijne vaste stoffen veroorzaken typisch de meeste fouten van het materiaal. De homogene, niet-begrenzende structuur van amorfe metaallegeringen biedt unieke mechanische, anticorrosieve, slijtvaste en magnetische eigenschappen. Het maakt amorfe metaallegeringen op vele manieren superieur aan de meer gebruikelijke kristallijne metalen.

Wat is een amorf metallic alloy-lint?

Amorfe metaallegeringen, vaak aangeduid als metallische glazen, zijn relatief nieuwe materialen, voornamelijk verkrijgbaar in de vorm van dunne linten. Ze worden bereid uit gesmolten metaallegeringen door een snelle koeltechniek. Bij deze techniek wordt een lint van gesmolten metaallegering op een snel roterende kopertrommel gegoten. Door de dunheid van het lint van 20 tot 30 micron koelt het zeer snel af (met een snelheid van ongeveer 1.000.000 graden / seconde). Omdat stolling zo snel optreedt, heeft geen enkele kristallijne structuur enige kans op vorming. In plaats daarvan wordt een amorfe vaste stof in de vorm van een zeer dun lint gemaakt (de breedte varieert van enkele millimeters tot 10cm.

Back to Top