Advies op maat? Mail of bel ons op 085 744 1445

Elektrische vloerverwarming woonkamer

Wil jij ook aangenaam genieten in je woonkamer?

Je woonkamer is een van de ruimtes in je woning waar je de meeste tijd doorbrengt. Vaak is deze ruimte nog voorzien van traditionele verwarming, zoals radiatoren.

Met de wens van de overheid dat woningen van het gas af gaan kijken steeds meer mensen naar alternatieven, zoals elektrische vloerverwarming. Dankzij elektrische vloerverwarming krijg je namelijk een aangename temperatuur in je woonkamer, waardoor je optimaal kunt genieten.

Dus wil je net als in je slaapkamer ook in je woonkamer geen koude voeten meer hebben en ruimte besparen, dan is elektrische vloerverwarming een ideale oplossing.

Gasvrij

Onderhoudsvrij

Ruimtebesparend

Comfortabel

Efficiënt verwarmen dankzij elektrische vloerverwarming

Onze elektrische infrarood vloerverwarming is zeer efficiënt. Ruimtes worden namelijk snel en over een groot oppervlak verwarmd, waardoor de gevoelstemperatuur direct aangenamer is. Daardoor kan de thermostaat gemiddeld twee graden lager ten opzichte van traditionele verwarmingssystemen.

Het zorgt ervoor dat de verbruikskosten van elektrische infrarood vloerverwarming lager liggen. Waar normale elektrische vloerverwarming gemiddeld 150 watt per m2 verbruikt is dat bij elektrische infrarood vloerverwarming slechts 50 tot 100 watt per m2.

infrarood-vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming ruimtebesparend

Zeker voor kleinere woonkamers is het interessant om na te denken over de mogelijkheden van infrarood vloerverwarming. Want naast dat het zeer efficiënt is om elektrisch te verwarmen, is het ruimtebesparend omdat er geen radiatoren meer nodig zijn.

Daarbij is de opbouwhoogte van de vloerverwarming gering. Vaak is de opbouwhoogte maximaal één centimeter, minimaal dus.

Een ander voordeel van elektrische infrarood vloerverwarming is dat je niet in je vloer hoeft te vrezen. De verwarmingsmatten leg je direct onder je bestaande vloer en kunnen over bijvoorbeeld een bestaande tegelvloer worden gelegd. De matten kunnen daarbij gefaseerd per ruimte worden aangelegd.

Elektrische vloerverwarming voor elke vloer geschikt

Infrarood elektrische vloerverwarming is voor bijna ieder type vloer en vloerbedekking geschikt en eenvoudig aan te leggen.

Elektrische vloerverwarming kan onder meer gelegd worden onder:

 • Laminaat
 • Hout
 • Plavuizen
 • Tegels en andere steenachtige materialen zoals een gietvloer
 • PVC
 • Bepaalde soorten vloerbedekking

Elektrische vloerverwarming veilig

Doordat je geen radiatoren meer in huis hebt kunnen mensen zich daar ook niet aan bezeren of verbranden. Doordat je daarnaast van het gas af gaat is de kans op een gaslek ook kleiner.

Verder verlaagt elektrische vloerverwarming de luchtvochtigheid en luchtcirculatie in je woonkamer. Hierdoor wordt stof minder snel verspreid, wat fijn is voor mensen met allergieën.

Kostenbesparend

Een ander belangrijk voordeel van elektrische vloerverwarming is dat het je energiekosten verlaagt.

Allereerst ga je van het gas af en ben je daarom niet afhankelijk van de hoge gasprijzen. Daarnaast bespaar je op je energieverbruik.

Verder is onze elektrische infrarood vloerverwarming onderhoudsvrij en bespaar je zodoende op de onderhoudskosten. Daarnaast gaat onze amorfe infrarood elektrische vloerverwarming minstens 30 jaar mee.

Is elektrische vloerverwarming geschikt als hoofdverwarming?

Ja, het is zeker mogelijk om elektrische vloerverwarming als hoofdverwarming te gebruiken. In dat geval is het belangrijk dat een ruimte zoals de woonkamer ook goed geïsoleerd is. Dit houdt in dat ramen, wanden en plafonds moeten beschikken over de juiste isolatiewaarde.

Om te voorkomen dat de opwarmtijd en bijbehorende stookkosten onnodig ver oplopen, is het ook van belang om direct onder de vloerverwarming te isoleren zodat de warmte niet verloren gaat aan de onderkant.

Elektrische vloerverwarming woonkamer ervaringen

Dutch Heating Products is dé specialist in elektrische infrarood vloerverwarming.

wij nemen graag de tijd om al jouw vragen te beantwoorden en je te voorzien van een advies op maat. Wij zijn immers pas tevreden als de klant dat ook is. Klanten beamen dit.

Infrarood vloerverwarming ervaringen

Fam. Held (Driesum, Friesland)


Genoeg te vinden op internet

Ik had me uitgebreid georiënteerd via internet. Daar was veel te vinden over alle mogelijkheden om ons huis te verwarmen. Ze waren alleen niet allemaal mogelijk voor ons. Uiteindelijk kwam ik erachter dat amorfe infrarood vloerverwarming goed geschikt was voor ons. Dit systeem heeft geen warmtepomp nodig, wat goed uitkwam. De installatie heb ik laten uitvoeren door Sier. Dit ging erg goed. De aansturing gaat via een thermostaat maar kan ook via de app.

Ervaring met elektrische infrarood vloerverwarming: Goed

Mevr. Spijkerman (Reitdiepwijk, Groningen)


Installatie verliep een beetje hobbelig

De installatie was niet helemaal goed verlopen omdat de installateur wat was vergeten. Het is een andere manier van verwarmen en dus ook is de aansturing anders, dat is wel even wennen. De verwarming voelt wel erg lekker. Een warmtepomp was voor ons gewoon niet mogelijk en dit is echt een perfecte oplossing.

Ervaring met elektrische infrarood vloerverwarming: Goed

M. Kok


Ik wilde mijn huis op een duurzame manier verwarmen

Het bezoek aan de showroom heeft ons overtuigd. De verwarming is echt heel comfortabel. Dat merk je direct. De installatie heb ik laten doen door Sier, dit ging erg goed! Ik heb alles ingedeeld in 4 zones. Dat werkt perfect, ik kan alles aansturen met de app.

Ervaring met elektrische infrarood vloerverwarming: Uitstekend
A. van Westen (Hoorn, Noord-holland)


Een warmtepomp was niks voor ons

We hadden een wat oudere woning gekocht en hebben besloten om deze direct op een duurzame manier te verwarmen. De verkoper heeft ons meegenomen naar een aantal woningen die al infrarood vloerverwarming gebruikten en al snel waren we om. De verwarming is heel lekker.

Ervaring met elektrische infrarood vloerverwarming: Uitstekend

G. Berlijn (Meppel, Drenthe)


Ik ben nu bijna energie neutraal!

Vooraf werd er voor mij precies berekend hoeveel zonnepanelen ik nodig zou hebben om de infrarood vloerverwarming te kunnen voeden, dat gaf voor mij de doorslag. Aan het begin moest ik even wennen, nu vind ik het helemaal geweldig! In mijn huis heb ik 6 zones i.c.m Fiabaro en dat werkt prima. Ik ben nu bijna energie neutraal.

Ervaring met elektrische infrarood vloerverwarming: Uitstekend

B Heida


Zeer tevreden over infrarood vloerverwarming

Ik heb via internet gezocht naar manieren om mijn huis te verwarmen en zag veel positieve berichten over infrarood vloerverwarming. Uiteindelijk uitgekomen bij Sier en na een bezoek aan de showroom besloten om dit te laten installeren in mijn woning. De installatie verliep erg goed, alles volgens afspraak. De warmte bevalt uitstekend.

Ervaring met elektrische infrarood vloerverwarming: Uitstekend

Elektrische vloerverwarming kosten

Hoeveel je betaalt voor de aanleg van elektrische infrarood vloerverwarming in je woonkamer is mede afhankelijk van een aantal factoren:

 • De grootte en aantal vierkante meters;
 • De isolatiewaarde;
 • Welke verwarming er nu aanwezig is.

Over het algemeen geldt voor elektrische infrarood verwarming zich sneller terugverdient in vergelijking met andere type vloerverwarming.

De winst die vooral behaalt zit in de efficiëntie. Infraroodverwarming is namelijk een uiterst zuinige verwarmingsbron, doordat de warmte binnen enkele minuten al merkbaar is. Hierdoor is er minder wattage nodig een aangename temperatuur in de woonkamer te krijgen.

Kortom, een investering in een elektrische vloerverwarming kan bij juist gebruik in korte tijd al terugverdiend zijn.

Artikelen uit ons blog

Belangrijkste nadelen van een vloerverwarming noppenplaat

Een noppenplaat is een veelgebruikte methode om vloerverwarming mee te installeren. Er zijn uiteraard overwegingen om specifiek te kiezen voor noppenplaten, maar het systeem kent ook de nodige nadelen. Dit overzicht helpt u om deze nadelen in meer detail te bekijken. 

Sneller en efficiënter installeren van een vloerverwarming kan op veel manieren. De noppenplaat is één van de methoden die ook vandaag de dag nog altijd door installateurs wordt toegepast. Het is een veel voorkomend hulpmiddel bij natbouw vloerverwarming. 

Lees meer
Droogbouw vloerverwarming: 5 voor- en nadelen vs. natbouw

Zowel natbouw als droogbouw vloerverwarming hebben veel potentie als een slimme duurzame verwarmingsmethode. Beide technieken kunnen op efficiënte wijze onze ruimtes langdurig warm en comfortabel houden. Vaarwel koude voeten, en vaarwel hoge gasrekening deze winter! 

Wie serieus van plan is om binnenkort een nieuwe vloerverwarming te kopen, of dit op zijn minst overweegt, kijkt uiteraard eerst naar de belangrijkste voor- en nadelen van de techniek(en). Dit praktische overzicht kan hierbij erg handig zijn. 

Lees meer
Elektrische verwarming voor keukens: de beste zuinige keuze

De keuken is de plek waar we samenkomen om zowel maaltijden als verhalen te delen met familie en vrienden. Maar om de eettafel zitten is pas écht comfortabel als het comfortabel warm is. Schenk hierom altijd voldoende aandacht aan de installatie van een kwalitatief hoogwaardige verwarming.  

Met traditionele radiatoren op zijn retour, wijken veel woningeigenaren uit naar duurzame elektrische alternatieven om een keuken te verwarmen. In de zoektocht naar een zuinig alternatief springt een techniek als elektrische infrarood vloerverwarming er bij veel mensen bovenuit. 

Lees meer

Klanten beoordelen Dutch Heating Products met een 8.6 feedback

Vraag direct je offerte aan

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Vul alstublieft uw naam in
Vul alstublieft uw telefoonnummer in.
Invalid Input
Kun je jouw ingevulde e-mailadres even controleren? Wij kunnen deze namelijk niet vinden.
Invalid Input
Invalid Input
Voer aub je telefoonnummer in
Kun je jouw ingevulde e-mailadres even controleren? Wij kunnen deze namelijk niet vinden.
Invalid Input
Invalid Input

Over Dutch Heating Products


Dutch Heating Products (DHP) draagt bij aan de energietransitie richting volledig elektrisch en energieneutrale oplossingen, met state-of-the-art verwarming voor particulieren en bedrijven.

Voordelen


 • Zeer hoog rendement
 • Neemt weinig ruimte in beslag
 • Onderhoudsvrij
 • 25 Jaar garantie
 • Snelle en eenvoudige installatie

Contact


Dutch Heating Products
Milton Friedmanweg 11
1689ZZ Zwaag

T 088 011 89 01
E [email protected]