Advies op maat? Mail of bel ons op 085 744 1445

Elektrische verwarming in de garage: Welke keuze is zuinig?


Wanneer u op zoek bent naar een zuinige vorm van elektrische verwarming in de garage, dan zijn de keuzemogelijkheden beperkt. Garages hoeven niet constant te worden voorzien van warmte, maar het is wel belangrijk dat uw auto, opslag en werkruimte niet bevriest in de winter. 

De beste zuinige elektrische verwarming voor een garage is infrarood verwarming. Deze vorm van verwarming is niet alleen de meest efficiënte en energiezuinige oplossing, maar werkt ook opvallend goed in slecht geïsoleerde ruimtes als garages. Bovendien is elektrische infrarood verwarming vrijwel direct warm. 

Ten opzichte van een standaard elektrische kachel kunnen infrarood panelen, infrarood kachels of zelfs infrarood vloerverwarming een goede uitkomst bieden om snel, efficiënt en zuinig de garage op te warmen. Dat is vooral te danken aan de bijzondere eigenschappen van infrarood warmte. 

Bij Dutch Heating Products hebben we veel ervaring met infrarood verwarmingstechniek als elektrische warmtebron. We voorzien u daarom graag van vrijblijvend advies. Neem daarom vandaag nog contact op en vraag ons naar de mogelijkheden voor uw garage: 

Een garage elektrisch verwarmen 

 

Is uw garage niet aangesloten op de centrale verwarming? Of leveren de bestaande radiatoren niet genoeg warmte in deze relatief slecht geïsoleerde ruimte? Wie gasloos een garage van warmte wil voorzien komt dan al snel bij elektrische verwarming uit. 

Een elektrische radiator is een veel voorkomende vorm van hoofd- en bijverwarming. Echter heeft het één groot nadeel: het duurt erg lang om een slecht geïsoleerde ruimte als een garage te verwarmen. Bovendien kost het veel energie (en dus geld) om de ruimte op temperatuur te krijgen. 

Wie kiest voor elektrische verwarming komt daarom al snel uit op infrarood verwarming. Deze elektrische vorm van verwarming wordt de afgelopen jaren steeds populairder in Nederland. Het is een methode de juist vele malen efficiënter is in slecht geïsoleerde ruimtes als een garage. 

 

Waarom is infrarood verwarming zuiniger? 

 

De belangrijkste reden dat infrarood verwarming de zuinigste vorm van elektrische verwarming is in een garage, komt door de methode van opwarming. In tegenstelling tot een gewone elektrische kachel voorziet een infrarood verwarmingsbron de oppervlakten, objecten en personen in een garage direct van prettige warmte. 

Infraroodwarmte slaat namelijk de (relatief koude) binnenlucht over bij het opwarmen van een specifiek gebied in de binnenruimte. Een gewone elektrische kachel zal stapsgewijs de lucht warmer proberen te maken, maar infrarood warmtestraling doet dit op een andere manier. 

Infrarood warmte straalt de energie direct op de omgeving af als een zonnestraal. De oppervlakten en spullen in de garage worden warmer. Deze beginnen vervolgens hun warmte indirect ook uit te stralen naar de directe omgeving, waardoor de binnenlucht dus indirect warmer wordt. 

Het grote verschil is dat de comfortabele warmte vrijwel direct te voelen is. Bovendien wordt vrijwel alle stroom direct omgezet in warmtestraling, op een veel zuinigere manier dan alternatieve elektrische verwarming. Een slecht geïsoleerde ruimte als een garage wordt hierdoor vrijwel direct van de juiste warmtebeleving voorzien. 

 

Voordelen elektrische infraroodwarmte in garage 

 

Ten opzichte van minder zuinige vormen van elektrische verwarming heeft infrarood verwarming de volgende praktische voordelen in een garage: 

 • Hoge efficiëntie: Van alle vormen elektrische verwarming is infrarood verwarmingstechniek de zuinigste. Er wordt minder elektriciteit gebruikt dan soortgelijke alternatieven en de energie wordt bovendien op een efficiëntere manier omgezet naar warmte. Omdat het een zuinige verwarmingsmethode is, zal het qua verbruik financieel aantrekkelijker zijn. 
 • Snelle opwarmtijd: Infrarood verwarming is vrijwel direct op de juiste temperatuur. Een garage hoeft niet constant warm te zijn, waardoor de snelle opwarmtijd uiteindelijk zal zorgen voor een maximalisering van de efficiëntie. 
 • Werkt bij minimale isolatie: Isolatie is meestal minimaal in de garage en de warmtevraag laag. Infrarood verwarming is ideaal in deze situaties, omdat het de binnenlucht niet opwarmt. Het warmt alleen direct de oppervlakten, objecten en personen op in de garage. 
 • Geen extra luchtverplaatsing: Anders dan bij gewone radiatoren of een elektrische kachel die de binnenlucht verwarmt zal infrarood verwarming niet zorgen voor overtollige luchtverplaatsing. Hierdoor zal stof en andere deeltjes in de garage niet zorgen voor een negatief effect op de binnenlucht. Het is mogelijk dus gezonder voor de luchtwegen. 
 • Vochtbalans binnenlucht: Infrarood verwarming droogt de lucht niet uit, zoals dit wel het geval is bij sommige vormen van convectie verwarming. Dit helpt om de vochtbalans in de garage constant te houden. In combinatie met de verminderde luchtstroming zal het binnenklimaat vrijwel niet worden beïnvloed voor infrarood warmtestraling. 
 • Gericht verwarmen: Het is mogelijk om in een grote garage slechts een klein gebied of kleine zone van comfortabele warmte te voorzien. Richt infrarood panelen bijvoorbeeld specifiek uit op een werkplaats. Zo bent u daar wel warm, terwijl de rest van de garage kouder blijft. 
 • Gaat lang mee: Doordat alle infrarood verwarmingsmethoden geen noodzaak hebben voor bewegende onderdelen gaan ze langer mee. Infrarood verwarming is duurzaam in gebruik en kan rustig enkele decennia gebruikt worden in de garage. 
 • Meerdere vormen: Infrarood verwarmingsvormen komen in vele soorten en maten. Dit maakt het een zeer veelzijdige verwarmingsmethode. Denk onder meer aan vloerverwarming, elektrische panelen, infrarood stralers, of standaard infrarood kachels.  

 

Infrarood verwarming bij Dutch Heating Products 

 

Bent u naar aanleiding van onze uitleg overtuigd geraakt van de voordelen van elektrische infrarood verwarming voor uw garage? Dan staat het team van Dutch Heating Products graag voor u klaar om te helpen. Dankzij onze ruime ervaring met elektrische verwarming kunnen we u voorzien van professioneel en persoonlijk advies. 

Gezien de vele voordelen van infrarood warmtestraling voor een garage (denk onder meer aan de snelle opwarmtijd en de relatief hoge efficiëntie) kunt u veel geld besparen met infrarood. Zeker wanneer u gebruik maakt van uw eigen zonnepanelen voor de stroomvoorziening. 

Heeft u binnen niet afzienbare tijd nieuwe (elektrische) verwarming nodig in uw garage? Dan introduceren we u graag aan de praktische voordelen die elektrische infrarood verwarming u kan bieden. Veel van onze klanten die het eenmaal ervaren willen eigenlijk niets anders meer. 

We vertellen u graag wat de mogelijkheden en kansen zijn voor uw situatie. Zo heeft u binnen no-time weer een lekkere warme garage. Neem vandaag nog (vrijblijvend) contact op met één van de adviseurs bij Dutch Heating Products voor meer informatie. Vertel ons a.u.b. zo gedetailleerd mogelijk wat de wensen zijn voor het verwarmen van uw garage: 

Verder lezen in ons blog

Kom in contact met ons

Klanten beoordelen Dutch Heating Products met een 8.6 feedback

Over Dutch Heating Products


Dutch Heating Products (DHP) draagt bij aan de energietransitie richting volledig elektrisch en energieneutrale oplossingen, met state-of-the-art verwarming voor particulieren en bedrijven.

Voordelen


 • Zeer hoog rendement
 • Neemt weinig ruimte in beslag
 • Onderhoudsvrij
 • 25 Jaar garantie
 • Snelle en eenvoudige installatie

Contact


Dutch Heating Products
Milton Friedmanweg 11
1689ZZ Zwaag

T 088 011 89 01
E [email protected]