Voor infrarood vloerverwarming heb je geen warmtepomp of CV ketel nodig.


Infrarood vloerverwarming heeft alleen een stroomaansluiting nodig. Je hoeft geen dure cv-ketel, hr-ketel of warmtepomp aan te schaffen.

Zo bespaar je een flink aanschafbedrag. En je houdt de ruimte vrij waar anders een ketel of warmtepomp moet staan. Bovendien heb je nergens meer radiatoren of convectoren nodig.

 • Wil je zeer comfortabele vloerverwarming in je huis?
 • Wil je een systeem wat zeer weinig onderhoud nodig heeft omdat het geen draaiende onderdelen bevat?
 • Wil je het gasverbruik in je woning omlaag halen?

opbouw infrarood vloerverwarmingInfrarood vloerverwarming is een natuurlijke stralingswarmte. Je kunt het vergelijken met de warmte van de zon of een infrarood cabine die een positief effect heeft op je gezondheid. Maar zó warm stellen we onze vloerverwarming natuurlijk niet af.
Gebruikt geen gas

Snel warm

Onderhoudsvrij

Aangename warmte
Snelle installatie

Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te installeren. Voor deze vloerverwarming hoeven geen leidingen te worden ingefreesd of ingegoten.

Betere luchtvochtigheid

Omdat infrarood direct verwarmt en niet de lucht om je heen, droogt de lucht niet uit. Met infrarood vloerverwarming is de luchtvochtigheid veel beter.

Aangename warmte

Omdat het bij infrarood verwarming niet gaat om de luchttemperatuur, heb je ook veel minder last van luchtwervelingen en luchtstromen.Stralingswarmte in plaats van convectiewarmte

Infrarood warmte werkt onafhankelijk van de luchttemperatuur. Dat is het grote verschil met convectiewarmte: het verwarmen van lucht zoals alle bekende verwarmingssystemen doen. Met infrarood verwarm je geen lucht, maar straalt de warmte direct af op mensen, objecten en spullen.

ConvectieverwarmingInfrarood amorfe vloerverwarming
Verwarmt indirect en veel volumeVerwarmt direct alleen mensen en spullen
Hoge temperatuurLage temperatuur
Lange opwarmtijdKorte opwarmtijd (15-30 min.)
Luchtstromen, warmteverlies, tochtAangename, gelijkmatige warmte
Droge luchtBetere luchtvochtigheidUit ons blog

 • Infrarood vloerverwarming in beton storten

  Amorfe infrarood verwarming is vooral populair geworden bij outdoor toepassingen. Het systeem is perfect voor het vorstvrij houden van opritten of sportvelden. Sinds ongeveer 10 jaar wordt de infrarood verwarming ook in huizen gebruikt. De linten zitten verwerkt op een matje die heel gemakkelijk te installeren is onder de topvloer.

  Lees meer...  
 • Infrarood verwarming in de garage

  Het mooie van amorfe infrarood vloerverwarming is dat het heel makkelijk te installeren is. Op heel veel verschillende plekken. Er hoeven geen leidingen ingefreesd te worden. Er zijn heel veel situaties waarbij infrarood vloerverwarming goed geschikt is. Één daarvan is in de garage.

  Lees meer...  
 • Hoe werkt infrarood vloerverwarming van DHP?

  Veel verwarmingssystemen krijgen tegenwoordig de naam infrarood vloerverwarming. Veel systemen werken echter totaal anders. En die systemen worden wel met elkaar vergeleken alsof het dezelfde systemen zijn.

  Amorfe infrarood vloerverwarming van DHP is echter vrij uniek. Wij gebruiken amorfe metaal als basis voor het verwarmen.

  Lees meer...  

Meer weten over infrarood vloerverwarming? Bel ons voor meer informatie op 085-7441445.

Of laat je terugbellen:

Invalid Input
ongeldig telefoonnummer
Invalid Input
Of stuur ons een e-mail.