Voor infrarood vloerverwarming heb je geen warmtepomp of CV ketel nodig.


Infrarood vloerverwarming heeft alleen een stroomaansluiting nodig. Je hoeft geen dure cv-ketel, hr-ketel of warmtepomp aan te schaffen.

Zo bespaar je een flink aanschafbedrag. En je houdt de ruimte vrij waar anders een ketel of warmtepomp moet staan. Bovendien heb je nergens meer radiatoren of convectoren nodig.

 • Wil je zeer comfortabele vloerverwarming in je huis?
 • Wil je een systeem wat zeer weinig onderhoud nodig heeft omdat het geen draaiende onderdelen bevat?
 • Wil je het gasverbruik in je woning omlaag halen?

opbouw infrarood vloerverwarmingInfrarood vloerverwarming is een natuurlijke stralingswarmte. Je kunt het vergelijken met de warmte van de zon of een infrarood cabine die een positief effect heeft op je gezondheid. Maar z├│ warm stellen we onze vloerverwarming natuurlijk niet af.
Gebruikt geen gas

Snel warm

Onderhoudsvrij

Aangename warmte
Snelle installatie

Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te installeren. Voor deze vloerverwarming hoeven geen leidingen te worden ingefreesd of ingegoten.

Betere luchtvochtigheid

Omdat infrarood direct verwarmt en niet de lucht om je heen, droogt de lucht niet uit. Met infrarood vloerverwarming is de luchtvochtigheid veel beter.

Aangename warmte

Omdat het bij infrarood verwarming niet gaat om de luchttemperatuur, heb je ook veel minder last van luchtwervelingen en luchtstromen.Stralingswarmte in plaats van convectiewarmte

Infrarood warmte werkt onafhankelijk van de luchttemperatuur. Dat is het grote verschil met convectiewarmte: het verwarmen van lucht zoals alle bekende verwarmingssystemen doen. Met infrarood verwarm je geen lucht, maar straalt de warmte direct af op mensen, objecten en spullen.

ConvectieverwarmingInfrarood amorfe vloerverwarming
Verwarmt indirect en veel volumeVerwarmt direct alleen mensen en spullen
Hoge temperatuurLage temperatuur
Lange opwarmtijdKorte opwarmtijd (15-30 min.)
Luchtstromen, warmteverlies, tochtAangename, gelijkmatige warmte
Droge luchtBetere luchtvochtigheidUit ons blog

 • Welke verwarming is geschikt voor de badkamer?

  Het is belangrijk dat de badkamer lekker warm is als je bijvoorbeeld onder de douche vandaan komt. Momenteel worden veel badkamers nog verwarmd met gas. Dat gaat echter veranderen. Helaas moet de gaskraan dicht wegens aardbevingen en andere natuurverschijnselen. Gelukkig zijn er volop mogelijkheden om ruimtes te verwarmen, bijvoorbeeld met elektrische verwarming.

  Lees meer...  
 • Infrarood verwarming in de badkamer

  Wakker worden lukt het beste onder een lekkere warme douche. Nog even lekker ontspannen voordat de dag begint. Maar als je dan onder de douche vandaan komt. En je stapt op de ijskoude tegels, dan voelt dat niet erg fijn. De temperatuur in de badkamer kan nog zo lekker zijn. Maar als we koude voeten hebben dan straalt dat door naar je hele lichaam.

  Lees meer...  
 • Welke elektrische verwarming is geschikt voor mijn situatie?

  Tegenwoordig zijn er verschillende manieren om je ruimte gasvrij te verwarmen. Een populaire oplossing is de warmtepomp. Maar hoewel een warmtepomp een mooie uitvinding is, is hij niet voor iedereen geschikt. In sommige gevallen is er niet genoeg ruimte voor een warmtepomp. Of is het geluid van de draaiende pomp niet wenselijk. Er zijn ook oplossingen om je ruimte volledig elektrisch te verwarmen. Die oplossingen leg ik uit in dit artikel.

  Lees meer...  

Meer weten over infrarood vloerverwarming? Bel ons voor meer informatie op 085-7441445.

Of laat je terugbellen:

Invalid Input
ongeldig telefoonnummer
Invalid Input
Of stuur ons een e-mail.