Advies op maat? Mail of bel ons op 085 744 1445

ALTERNATIEF VOOR DE WARMTEPOMP.

Elektrische amorfe infrarood vloerverwarming heeft alleen een stroomaansluiting nodig. Je hoeft geen dure cv-ketel, hr-ketel of warmtepomp aan te schaffen.

100% gasvrij

Zeer comfortabel

Geen draaiende onderdelen

Snel warm

Een alternatief voor de warmtepomp

Zo bespaar je een flink aanschafbedrag. En je houdt de ruimte vrij waar anders een ketel of warmtepomp moet staan. Bovendien heb je nergens meer radiatoren of convectoren nodig.

  • Wil je zeer comfortabele vloerverwarming in je huis?
  • Wil je een systeem wat zeer weinig onderhoud nodig heeft omdat het geen draaiende onderdelen bevat?
  • Wil je het gasverbruik in je woning omlaag halen?

Infrarood vloerverwarming is een natuurlijke stralingswarmte. Je kunt het vergelijken met de warmte van de zon of een infrarood cabine die een positief effect heeft op je gezondheid.

Meer over het alternatief voor de warmtepomp

infrarood-vloerverwarming

SNELLE INSTALLATIE

Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te installeren. Voor deze vloerverwarming hoeven geen leidingen te worden ingefreesd of ingegoten.

AANGENAME WARMTE

Omdat het bij infrarood verwarming niet gaat om de luchttemperatuur, heb je ook veel minder last van luchtwervelingen en luchtstromen.

BETERE LUCHTVOCHTIGHEID

Omdat infrarood direct verwarmt en niet de lucht om je heen, droogt de lucht niet uit. Met infrarood vloerverwarming is de luchtvochtigheid veel beter.

Vloeroppervlak

De verwarmingsmatten kunnen onder iedere vloerafwerking (hout, laminaat, natuursteen, tegels, pvc, linoleum, gietvloer etc.) worden aangelegd of aangebracht. Let wel op dat de isolatiewaarde onder de verwarmingsmatten hoger moet zijn dan de afwerkvloer, anders gaat de warmte omlaag en verloren.

De verwarmingsmatten worden in hun geheel neergelegd en dankzij diverse standaardmaten kan dit dus voor elk vloeroppervlak passend worden gemaakt. Ga voor hoofdverwarming uit van circa 80% van het bruto vloeroppervlak, wat betekent dat voor 100 m2 circa 80 m2 verwarmingsmatten nodig is.

Verschil met convectieverwarming

De warmteoverdracht vindt plaats zodra de energie botst op een object met een lagere temperatuur. Hierdoor hoeft niet het gehele luchtvolume te worden verwarmd en levert dit een lagere luchttemperatuur, een hogere luchtvochtigheid en minder luchtstromen op.

stalingswarmte-vloerverwarming-elektrisch

Infrarood vloerverwarming ervaringen

Fam. Held (Driesum, Friesland)


Genoeg te vinden op internet

Ik had me uitgebreid georiënteerd via internet. Daar was veel te vinden over alle mogelijkheden om ons huis te verwarmen. Ze waren alleen niet allemaal mogelijk voor ons. Uiteindelijk kwam ik erachter dat amorfe infrarood vloerverwarming goed geschikt was voor ons. Dit systeem heeft geen warmtepomp nodig, wat goed uitkwam. De installatie heb ik laten uitvoeren door Sier. Dit ging erg goed. De aansturing gaat via een thermostaat maar kan ook via de app.

Ervaring met elektrische infrarood vloerverwarming: Goed

Mevr. Spijkerman (Reitdiepwijk, Groningen)


Installatie verliep een beetje hobbelig

De installatie was niet helemaal goed verlopen omdat de installateur wat was vergeten. Het is een andere manier van verwarmen en dus ook is de aansturing anders, dat is wel even wennen. De verwarming voelt wel erg lekker. Een warmtepomp was voor ons gewoon niet mogelijk en dit is echt een perfecte oplossing.

Ervaring met elektrische infrarood vloerverwarming: Goed

M. Kok


Ik wilde mijn huis op een duurzame manier verwarmen

Het bezoek aan de showroom heeft ons overtuigd. De verwarming is echt heel comfortabel. Dat merk je direct. De installatie heb ik laten doen door Sier, dit ging erg goed! Ik heb alles ingedeeld in 4 zones. Dat werkt perfect, ik kan alles aansturen met de app.

Ervaring met elektrische infrarood vloerverwarming: Uitstekend
A. van Westen (Hoorn, Noord-holland)


Een warmtepomp was niks voor ons

We hadden een wat oudere woning gekocht en hebben besloten om deze direct op een duurzame manier te verwarmen. De verkoper heeft ons meegenomen naar een aantal woningen die al infrarood vloerverwarming gebruikten en al snel waren we om. De verwarming is heel lekker.

Ervaring met elektrische infrarood vloerverwarming: Uitstekend

G. Berlijn (Meppel, Drenthe)


Ik ben nu bijna energie neutraal!

Vooraf werd er voor mij precies berekend hoeveel zonnepanelen ik nodig zou hebben om de infrarood vloerverwarming te kunnen voeden, dat gaf voor mij de doorslag. Aan het begin moest ik even wennen, nu vind ik het helemaal geweldig! In mijn huis heb ik 6 zones i.c.m Fiabaro en dat werkt prima. Ik ben nu bijna energie neutraal.

Ervaring met elektrische infrarood vloerverwarming: Uitstekend

B Heida


Zeer tevreden over infrarood vloerverwarming

Ik heb via internet gezocht naar manieren om mijn huis te verwarmen en zag veel positieve berichten over infrarood vloerverwarming. Uiteindelijk uitgekomen bij Sier en na een bezoek aan de showroom besloten om dit te laten installeren in mijn woning. De installatie verliep erg goed, alles volgens afspraak. De warmte bevalt uitstekend.

Ervaring met elektrische infrarood vloerverwarming: Uitstekend

25 Jaar garantie

Onderhoudsvrij

Ook toe te passen in wanden en plafonds

Zeer snelle reactietijd

verwarmingsmatten-vloerverwarming

100% Gasvrij

Modulair en circulair systeem

Zoneregeling en tijdregeling mogelijk

Eenvoudige installatie

Artikelen uit ons blog

Dit zijn dé alternatieven voor Russisch gas

Door de oorlog in Oekraïne is de levering van Russisch gas enorm onder druk komen te staan en daarmee ook de gasprijzen. Om hier op een geschikte manier op te anticiperen en te voorkomen dat dit in de toekomst weer zo uit de hand loopt, worden met name duurzame alternatieven voor gas steeds interessanter.

Lees meer
Bedrijfsruimte verwarmen zonder gas

In 2050 moeten alle woningen maar ook bedrijfspanden van het gas af zijn. Op die manier kunnen de CO2 uitstoot verminderenen want dat hebben we afgesproken in het klimaatakkoord.

Lees meer
Vloerverwarming aanleggen in een oud huis

Als er tegenwoordig een huis wordt gebouwd, dan wordt er vaak al rekening gehouden met de warmte voorziening. Zo wordt er bijvoorbeeld een technische ruimte gemaakt waar dan een warmtepomp komt.

Lees meer

Klanten beoordelen Dutch Heating Products met een 8.6 feedback

Vraag direct je offerte aan

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Vul alstublieft uw naam in
Vul alstublieft uw telefoonnummer in.
Invalid Input
Kun je jouw ingevulde e-mailadres even controleren? Wij kunnen deze namelijk niet vinden.
Invalid Input
Invalid Input
Voer aub je telefoonnummer in
Kun je jouw ingevulde e-mailadres even controleren? Wij kunnen deze namelijk niet vinden.
Invalid Input
Invalid Input

Over Dutch Heating Products


Dutch Heating Products (DHP) draagt bij aan de energietransitie richting volledig elektrisch en energieneutrale oplossingen, met state-of-the-art verwarming voor particulieren en bedrijven.

Voordelen


  • Zeer hoog rendement
  • Neemt weinig ruimte in beslag
  • Onderhoudsvrij
  • 25 Jaar garantie
  • Snelle en eenvoudige installatie

Contact


Dutch Heating Products
Milton Friedmanweg 11
1689ZZ Zwaag

T 088 011 89 01
E [email protected]