Droogbouw infrarood vloerverwarming

Vloerverwarming wordt steeds populairder vanwege de vele voordelen die het biedt, maar de standaard vloerverwarming is door de vereiste constructievereisten helaas niet overal toe te passen. Droogbouw infrarood vloerverwarming is de oplossing hiervoor.

Dankzij vloerverwarming genieten woningeigenaren van een warme ruimte, zonder lelijke radiatoren en koude voeten. Bij standaard vloerverwarming worden de buizen of verwarmingselementen in het beton gefreesd en met een nieuwe laag cement weggewerkt. Vervolgens kan de gewenste vloerbedekking worden aangebracht. De vloerverwarming wordt daarna aangesloten op de Cv-installatie zodat het systeem zijn werk kan doen.

Helaas is deze standaardvorm van vloerverwarming niet voor alle woonsituaties geschikt. Denk bijvoorbeeld aan woonboten, bepaalde appartementen of historische panden met een houten ondervloer.

Allereerst kunnen veel vloeren het gewicht van de vloerverwarmingsconstructie niet dragen of met cement bewerkt worden. Bovendien brengt standaard vloerverwarming de totale vloerhoogte flink omhoog, waardoor je in de knel komt met deuren en kozijnen.

100% gasvrij

Onderhoudsvrij en circulair

25 Jaar garantie

Snel te installeren

droogbouw-vloerverwarming

Geen cement of frezen

Gelukkig heeft de ontwikkeling van vloerverwarming niet stilgestaan en is er een uitstekend alternatief. Met droogbouw vloerverwarming is er geen cement nodig en hoef je niet te frezen. Er zijn methodes waarbij de vloerverwarming rechtstreeks op elke type ondervloer kan worden aangebracht.

Constructie technisch biedt droogbouw vloerverwarming veel voordelen ten opzichte van standaard vloerverwarming. De meest effectieve en tevens duurzaamste vorm hierbij is droogbouw infrarood vloerverwarming. Ingefrezen vloerverwarming verwarmd namelijk ook het beton om zich heen. Dit is niet alleen zonde van de energie, maar daardoor duurt het ook langer voordat de betreffende ruimte is opgewarmd. Bij infrarood vloerverwarming is dit niet het geval en creëer je in zeer korte tijd precies de warmte waar dat nodig is.

Infrarood vloerverwarming biedt alle voordelen van standaard vloerwarming, maar werkt volledig op elektra. Voor deze vorm van vloerverwarming is dus geen aardgas of een warmtepomp nodig. De veilige infraroodstralen verwarmen het vloeroppervlak, personen en objecten. De infraroodstralen creëren daarbij een zeer aangenaam binnenklimaat, doordat deze geen gebruik maken van lucht om de ruimte te verwarmen. Hierdoor heb je geen last meer van droge lucht.


Klanten ervaringen

"Zeer tevreden over infrarood vloerverwarming"

B. Heida, Nieuwehorne (Friesland)
Ik heb via internet gezocht naar manieren om mijn huis te verwarmen en zag veel positieve berichten over infrarood vloerverwarming. Uiteindelijk uitgekomen bij Sier en na een bezoek aan de showroom besloten om dit te laten installeren in mijn woning. De installatie verliep erg goed, alles volgens afspraak. De warmte bevalt uitstekend.

Ja, ik raad dit product aan

Hoe werkt droogbouw infrarood vloerverwarming?

Met deze techniek worden amorfe verwarmingsmatten rechtstreeks op de ondergrond aangebracht, waarna iedere gewenste vloerafwerking kan worden aangebracht. Zo is infrarood vloerverwarming geschikt voor onder:

 • Laminaat
 • Tapijt
 • Tegels en plavuizen
 • Hout
 • Gietvloer
 • PVC
 • En elke andere vorm van vloerbedekking

Heb je een vraag?

Bel 085 7441445 of mail ons.


Flexibel aan te brengen

De amorfe verwarmingsmatten zijn zeer flexibel aan te brengen en passen daarom in elke ruimte van het huis. Ook op hoger gelegen verdiepingen en in de kleinste kamertjes. Zo is infrarood vloerverwarming ook ideaal voor badkamers, kleine appartementen en zelfs voor tiny houses.

Geringe opbouwhoogte

Doordat infrarood vloerverwarming niet wordt weggewerkt in een dikke laag beton en cement blijft de opbouwhoogte zeer beperkt. De verwarmingsmatten zijn slechts 2 millimeter dik en de connectoren 6-8 millimeter.

Infrarood vloerverwarming lost dit probleem op doordat het zowel gelijkmatig de vloer als de gehele badkamer verwarmt. Hierdoor krijg je een comfortabele en aangename temperatuur in je badkamer en was tandenpoetsen nog nooit zo comfortabel.

De voordelen van amorfe infrarood vloerverwarming:
 • Onderhoudsvrij

Dankzij infrarood vloerverwarming heb je geen radiatoren meer nodig in je badkamer, waardoor je de toch al schaarse ruimte efficiënter kunt benutten. Daarnaast verstoort infrarood vloerverwarming het design van de badkamer niet.

Ook niet onbelangrijk is dat infrarood vloerverwarming slechts tot een minimale verhoging van je vloer leidt. De verwarmingsmatten zijn zeer dun en er hoeft niet in je bestaande ondervloer gevreesd te worden.

Aan te sluiten op domotica

Heb je al elektrische of infrarood vloerverwarming in je huis? Dan kun je de infrarood vloerverwarming eenvoudig op je bestaande domotica-netwerk aansluiten. Op deze manier kun je de verwarming van je badkamer voorzien van een timer, waardoor je iedere morgen comfortabel de dag begint.

Wil je (voorlopig) alleen elektrische of infrarood vloerverwarming in je badkamer? Geen probleem. Uiteraard is deze te voorzien van een thermostaat.

Veilig

Ben je bezorgd dat je kinderen zich kunnen bezeren aan scherpe randen of hitte van de radiator in de badkamer? Infrarood vloerverwarming is volledig weggewerkt onder je badkamertegels en kun je je niet aan verbranden.

Onderhoudsvrij en 25 jaar garantie

Zodra de infrarood vloerverwarming in je badkamer is geïnstalleerd hoef je er geen onderhoud meer aan te (laten) plegen. Daarbovenop bieden wij 25 jaar garantie op al onze infrarood verwarmingsoplossingen.Vraag direct je offerte aan.

Stap 1 van 2

Informatie over de ruimte

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input


Artikelen uit ons blog • 10 Tips om energie te besparen zonder hoge investering

  Op internet lezen we veel tips om energie te besparen. Maar de meeste daarvan kosten een hoop geld. Bijvoorbeeld: "Plaats zonnepanelen." Leuke tip, alleen moet men wel even het geld voor zonnepanelen hebben liggen. Terwijl er ook een hele hoop energie kan worden bespaard zonder een hoop geld uit te geven.

  Lees meer: 10 Tips om...

 • Bedrijfsruimte verwarmen zonder gas

  Nieuwbouwprojecten worden tegenwoordig zonder gasaansluiting opgeleverd. Nieuwe huizen en bedrijfsruimtes worden dus niet meer verwarmd met gas. Je moet dus opzoek naar een manier om je bedrijfsruimte te verwarmen zonder gas.

  Lees meer: ...

 • Hoe werkt infrarood vloerverwarming van DHP?

  Veel verwarmingssystemen krijgen tegenwoordig de naam infrarood vloerverwarming. Veel systemen werken echter totaal anders. En die systemen worden wel met elkaar vergeleken alsof het dezelfde systemen zijn. Amorfe infrarood vloerverwarming van DHP is echter vrij uniek. Wij gebruiken amorfe metaal als basis voor het verwarmen.

  Lees meer: Hoe werkt...