Advies op maat? Mail of bel ons op 085 744 1445

Welke elektrische verwarming is geschikt voor mijn situatie?


Tegenwoordig zijn er verschillende manieren om je ruimte gasvrij te verwarmen. Een populaire oplossing is de warmtepomp. Maar hoewel een warmtepomp een mooie uitvinding is, is hij niet voor iedereen geschikt. In sommige gevallen is er niet genoeg ruimte voor een warmtepomp. Of is het geluid van de draaiende pomp niet wenselijk. Er zijn ook oplossingen om je ruimte volledig elektrisch te verwarmen. Die oplossingen leg ik uit in dit artikel.

Elektrische warme luchtblazer

Dit is een handig en klein apparaat wat snel een ruimte kan verwarmen. Zoals de naam al aangeeft blaast hij een hoop warme lucht in de ruimte. Hierdoor ontstaan veel lucht- en stofverplaatsingen en dit voelt niet comfortabel aan. Dit is ook niet geschikt voor mensen met een allergie.

Een warme luchtblazer is eigenlijk meer geschikt om een werkplaats of iets dergelijks op temperatuur te houden.

Elektrische convectoren

Bij een elektrische convector wordt de lucht niet zo hard de ruimte in geblazen als bij een warme luchtblazer. Hierdoor warmt de ruimte geleidelijker op. Wat comfortabeler aanvoelt.

Infrarood panelen

Infrarood panelen worden steeds populairder. Het is perfect geschikt om bepaalde plekken te verwarmen.

Infrarood panelen zijn niet ideaal om als hoofdverwarming te gebruiken.

Infrarood vloerverwarming

Steeds vaker duiken leveranciers op die infrarood vloerverwarming aanbieden. Ze gebruiken allemaal de term infrarood vloerverwarming, maar de techniek die ze gebruiken verschilt veel. Zo zijn er verwarmingsmatten die verwarmen via een koolstof (carbon) element. Maar er zijn ook matjes met daarin gloeidraden van koper.

En beide hebben de naam "infrarood vloerverwarming".

Let op dat sommige types erg warm kunnen worden. Een goede temperatuurbegrenzer in de vloer is dan wel noodzakelijk, anders heb je straks namelijk een vloer van 50 graden. En dat is niet comfortabel, en slecht voor je vloer.

Amorfe IR vloerverwarming

Dutch Heating Products levert een vloerverwarming met matjes die bestaan uit amorfe metaal. Dit is een speciaal soort metaal wat zeer gelijkmatige warmte uitstraalt bij een laag energieverbruik.

Deze vloerverwarming is zeer geschikt om gehele woningen, hotels, kantoren enzovoorts te verwarmen.Vraag direct je offerte aan

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Vul alstublieft uw naam in
Vul alstublieft uw telefoonnummer in.
Invalid Input
Kun je jouw ingevulde e-mailadres even controleren? Wij kunnen deze namelijk niet vinden.
Invalid Input

Klanten beoordelen Dutch Heating Products met een 8.6 feedback

Over Dutch Heating Products


Dutch Heating Products (DHP) draagt bij aan de energietransitie richting volledig elektrisch en energieneutrale oplossingen, met state-of-the-art verwarming voor particulieren en bedrijven.

Voordelen


  • Zeer hoog rendement
  • Neemt weinig ruimte in beslag
  • Onderhoudsvrij
  • 25 Jaar garantie
  • Snelle en eenvoudige installatie

Contact


Dutch Heating Products
Milton Friedmanweg 11
1689ZZ Zwaag

T 088 011 89 01
E [email protected]