Advies op maat? Mail of bel ons op 085 744 1445

Mijn CV ketel is alwéér kapot


De verwarming van DHP is een solid state techniek. De vloerverwarming bestaat uit een speciaal soort metaal. Amorfe metaal genoemd. Dit metaal bevat een aparte moleculenstructuur.  Wanneer je elektriciteit op een mat zet, gaan de moleculen snel bewegen. Hierdoor wordt het metaal warm. Dit proces kan oneindig keren worden herhaald. Dat maakt het dat solid state verwarming steeds populairder wordt.

Mijn CV ketel is alwéér kapot

Terwijl ik dit blogbericht zit te schrijven is de CV ketel in mijn woning stuk. Eerst gaf hij alleen aan dat de waterdruk te laag was. Na het bijvullen en resetten werd er nog niks warm. Het expansievat zou defect zijn dacht de loodgieter. Na die nagekeken te hebben bleek het toch de CV ketel te zijn die kapot is. Het zat er al aan te komen, want ieder jaar aan het begin van de winter had hij al storingen en moest de loodgieter komen om wat onderdelen te vervangen. Waarna het weer een tijdje goed ging.

Het resultaat is dat ik hier met 2 truien over elkaar zit. En dat mijn loodgieter het waarschijnlijk niet zo erg vindt omdat hij aan het vervangen van mijn CV ketel weer een mooi klusje heeft. Want een CV ketel is wat er terug geplaatst gaat worden. Gek eigenlijk, dat ik ontevreden ben over CV ketels, maar ik toch weer kies voor een CV ketel. In mijn geval moet ik wel... Helaas.

Veel draaiende onderdelen, maar wat is het zwakste punt?

Een CV ketel bestaat uit onderdelen... Veel onderdelen. Elk onderdeel in de CV ketel zorgt voor een functie. Het onderdeel slijt daarom en gaat ooit kapot. Het kapotte onderdeel moet dan worden vervangen en hierdoor heeft een loodgieter werk. Dat helpt mee aan de economie, maar is niet leuk voor degene die dat steeds moet betalen.

Solid state systemen zijn vandaag de dag heel populair. Dit is dan ook de toekomst volgens mij. Een solid state systeem betekent simpelweg dat het stukje techniek slechts uit 1 solide onderdeel bestaat.

 

Denk bijvoorbeeld aan een harde schijf voor een computer, die vroeger ook echt uit een draaiende schijf bestond. En nu niet meer is dan een grote memory card. Voordeel is dat ie veel sneller is en veel langer meegaat. Of denk bijvoorbeeld aan verlichting.  Een TL buis van vroeger bestaat uit een glazen buis, gevuld met gas, die doormiddel van een vonkje moet zorgen dat het gas licht gaat geven. Nu bestaat een led chip alleen uit een printplaatje waar elektriciteit doorheen wordt geleidt, en dat geeft licht. Veel licht. Het resultaat is dat de led chip wel 100.000 branduren mee kan gaan.

Vraag direct je offerte aan

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Vul alstublieft uw naam in
Vul alstublieft uw telefoonnummer in.
Invalid Input
Kun je jouw ingevulde e-mailadres even controleren? Wij kunnen deze namelijk niet vinden.
Invalid Input

Klanten beoordelen Dutch Heating Products met een 8.6 feedback

Over Dutch Heating Products


Dutch Heating Products (DHP) draagt bij aan de energietransitie richting volledig elektrisch en energieneutrale oplossingen, met state-of-the-art verwarming voor particulieren en bedrijven.

Voordelen


  • Zeer hoog rendement
  • Neemt weinig ruimte in beslag
  • Onderhoudsvrij
  • 25 Jaar garantie
  • Snelle en eenvoudige installatie

Contact


Dutch Heating Products
Milton Friedmanweg 11
1689ZZ Zwaag

T 088 011 89 01
E [email protected]