Advies op maat? Mail of bel ons op 085 744 1445

Nieuw partnerschap met Nederlands Instituut Circulair Bouwen


Naast de energietransitie is tegenwoordig ook de transitie naar een circulaire economie gaande

Concreet is een circulaire economie een economie waarin grondstoffen efficient worden ingezet en hergebruikt, zonder schadelijke emissies naar het milieu. Voor zover er nieuwe grondstoffen nodig zijn, worden deze op duurzame wijze gewonnen en wordt verdere aantasting van de sociale en fysieke leefomgeving en de gezondheid voorkomen. Producten en materialen worden zo ontworpen, dat ze kunnen worden hergebruikt met zo min mogelijk waardeverlies en zonder schadelijke emissies naar het milieu.

Voor de bouwsector betekent dit, dat gebouwen en infrastructuur zo moeten worden ontwikkeld dat alle materialen en grondstoffen herbruikbaar of bioased zijn en we geen fossiele energiebronnen meer gebruiken. De nadruk dient te liggen op hoogwaardig(er) hergebruik, inclusief demontabel bouwen, en het gebruik van biobased producten in alle deelmarkten van de bouw. De Transitieagenda Circulair Bouweconomie beschrijft de strategie om tot een circulaire bouweconomie te komen, ook wordt aanbevolen om vanaf 2030 alle overheidsaanbestedingen circulair te laten zijn. Vanaf 2023 zullen alle uitvragen van de overheid, landelijk, provinciaal en gemeentelijk, circulair zijn, tenzij dit niet (volledig) mogelijk is.

De overheid wil hiermee een wenkend perspectief en systeemaanpak bieden om de benodigde transitie te kunnen aanjagen. Zij treedt hiermee op als marktmeester en netwerkpartner, waarbij de nadruk ligt op het organiseren van richting, regie en (eigen) verantwoordelijkheden. Dit in de overtuiging, dat het bovendien enorme economische kansen biedt voor Nederland. Om te beginnen omdat Nederland minder afhankelijk wordt van de import van schaarse grondstoffen maar zeker ook omdat innovatie op dit gebied mogelijkheden biedt voor zowel bestaande bedrijven als start-ups (inclusief nieuwe business modellen) en voor de wetenschap hetgeen zal leiden tot nieuwe exportmogelijkheden.

Het Nederlands Instituut Circulair Bouwen (NICB) verzorgt diverse typen van kennisoverdracht om uw kennis te vergroten. Bij al onze sessies staan theorie, actuele ontwikkelingen en vele praktische voorbeelden centraal. Ook maken wij gebruik van bevlogen gastsprekers die vanuit hun eigen praktijk vertellen over hun ervaringen met circulair bouwen. Cursussen zijn er op elk niveau, van een cursus die de basisbeginselen van circulair bouwen behandelt tot cursussen waarbij u heel concreet een strategie ontwikkelt om circulair bouwen in uw eigen organisatie concreet toe te passen.

Meer informatie op https://www.nicb.tech

Vraag direct je offerte aan

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Vul alstublieft uw naam in
Vul alstublieft uw telefoonnummer in.
Invalid Input
Kun je jouw ingevulde e-mailadres even controleren? Wij kunnen deze namelijk niet vinden.
Invalid Input

Klanten beoordelen Dutch Heating Products met een 8.6 feedback

Over Dutch Heating Products


Dutch Heating Products (DHP) draagt bij aan de energietransitie richting volledig elektrisch en energieneutrale oplossingen, met state-of-the-art verwarming voor particulieren en bedrijven.

Voordelen


  • Zeer hoog rendement
  • Neemt weinig ruimte in beslag
  • Onderhoudsvrij
  • 25 Jaar garantie
  • Snelle en eenvoudige installatie

Contact


Dutch Heating Products
Milton Friedmanweg 11
1689ZZ Zwaag

T 088 011 89 01
E [email protected]