Amorfe infrarood verwarming is vooral populair geworden bij outdoor toepassingen. Het systeem is perfect voor het vorstvrij houden van opritten of sportvelden. Sinds ongeveer 10 jaar wordt de infrarood verwarming ook in huizen gebruikt. De linten zitten verwerkt op een matje die heel gemakkelijk te installeren is onder de topvloer.

Vloerverwarming in beton storten

De begane grond wordt gebruikt als magazijn. Hier zijn de verwarmingslinten bevestigd aan het vlechtwerk, hierover is het beton gestort. Uiteraard is dit een prima toepassing maar toch waren wij één van de eersten die dit op deze manier deden. Het resultaat is een heerlijk magazijn met een zeer aangename temperatuur.

Op de verdieping zijn de kantoren en vergaderkamers gevestigd. Allereerst is de vloer geïsoleerd met glaswol. Hierop zijn de amorfre verwarmingsmatten aangebracht. Daarna is de infrarood vloerverwarming niet in beton gestort, maar in anhydriet. Anhydriet heeft de eigenschap om warmte nog iets beter door te laten, maar heeft ook een zachtere structuur.