Advies op maat? Mail of bel ons op 085 744 1445

Upgrade de zolder met deze efficiënte elektrische verwarming


Bent u op zoek naar de beste oplossing voor een efficiënte verwarming op een zolder of vliering? Elektrische verwarming kan een duurzaam en CV-onafhankelijk alternatief bieden aan de klassieke radiator met centrale verwarming. Dat kan absoluut op een betaalbare en comfortabele wijze. 

De beste manier om een zolder elektrisch te verwarmen op een efficiënte en comfortabele manier is door middel van elektrische infrarood vloerverwarming. Deze verhogen hun efficiëntie door niet de binnenlucht te verwarmen, maar direct prettige warmte te projecteren op oppervlakten, objecten en mensen. 

Heeft uw zolder beperkte isolatie? Of is deze niet aangesloten op de aanwezige centrale verwarming? Dan kan een aparte elektrische verwarmingsmethode als infrarood verwarming een goede uitkomst bieden. 

Bij Dutch Heating Products hebben we veel ervaring met elektrische infrarood vloerverwarming. Het is een perfecte manier om uw zolder de hele winter lang lekker warm te houden. Interesse? Vraag naar de mogelijkheden en neem (vrijblijvend) contact op met één van onze adviseurs voor persoonlijk advies: 

 

Elektrische verwarming voor op zolder 

In de koude wintermaanden is niet elke zolder even warm, soms door een gebrek aan isolatie, maar ook komt het voor dat centrale verwarming simpelweg ontbreekt. In dit soort gevallen kan het installeren van elektrische verwarming op zolder een goede uitkomst bieden. 

Dit zijn de meest voorkomende methoden om een zolder elektrische te verwarmen: 

 1. Elektrische kachel: Installeer een vaste elektrische kachel met thermostaat in de ruimte met voldoende vermogen (afhankelijk van het formaat zolder). Een vrijstaande radiator of kachel is ook een veelgemaakte flexibele keuze voor tijdelijke verwarming van een zolderruimte.  Er is enkel een stopcontact nodig. 
 1. Convectie kachel: Een convector verwarming is een alternatief voor de elektrische kachel. Ze geven convectiewarmte af en zijn vooral geschikt voor een kleinere afgesloten zolderkamer. Nadeel is de extra luchtcirculatie die deze verwarmingsvorm veroorzaakt. 
 1. Warmtepomp: Relatief duur in aanschaf maar zeer duurzaam in gebruik. Warmtepompen halen warmte uit de omgevingslucht en zetten deze om in warmte voor de zolder. De methode is energiezuinig en gaat lang mee, maar een onhandige buitenunit is vaak nodig. 
 1. Infrarood (vloer)verwarming: Geschikt voor alle formaten zolders en warmt niet de binnenlucht op, maar straalt directe warmte uit. Elektrische infrarood panelen kunnen kleine ruimtes gericht verwarmen, ze hangen aan het plafond of muur. Infrarood vloerverwarming wordt verwerkt onder de vloer en straalt gelijkmatig warmte uit met minimaal energieverbruik. Behoeft wel eenmalige installatie onder de vloer, maar is onderhoudsarm. 

 

Van de bovengenoemde opties is infrarood verwarming veruit de meest efficiënte manier om een binnenruimte als een zolder langdurig van warmte te voorzien. We leggen kort de reden uit waarom infrarood verwarmingstechniek veelal beter in gebruik is dan alternatieve elektrische verwarmingsmethoden. 

 

Infrarood verwarming: combineer efficiëntie en comfort 

De kracht van infrarood (vloer)verwarming ligt in de unieke methode van verwarmen. Er wordt gebruik gemaakt van onzichtbare warmtestraling, een compleet andere verwarmingsmethode dan de vele alternatieve vormen van elektrische verwarming. 

De reden dat infrarood verwarming zoveel efficiënter omgaat met energie is de manier waarop de warmte wordt verspreid over de ruimte. De veilige warmtestraling wordt direct gericht op de plaatsen waar deze bedoeld is: de oppervlakten, objecten en personen die zich op zolder bevinden. 

Hierdoor kan er met minder verbruik sneller worden verwarmd. Bovendien zal een slecht geïsoleerde ruimte vrijwel geen warmteverlies opleveren. Dat is niet het geval bij luchtverwarming, zoals een elektrische radiator. Maar er zijn absoluut meer voordelen die horen bij het gebruik van infrarood verwarmingstechniek. 

 

Voordelen van elektrische infrarood vloerverwarming 

Ten opzichte van alternatieve elektrische zolderverwarming kan infrarood vloerverwarming de perfecte oplossing bieden. Een reeks voordelen van dit systeem maakt het niet alleen een zeer efficiënte verwarmingsmethode voor op zolder, maar ook een erg comfortabele keuze: 

 • Minimaal verbruik: Dankzij de hoge efficiënte verbruikt infrarood vloerverwarming een stuk minder energie dan soortgelijke vormen van elektrische verwarming in eenzelfde ruimte. Deze energiewinst scheelt een hoop geld op jaarbasis, zeker met hoge energieprijzen. 
 • Gelijkmatige warmtestraling: Vloerverwarming helpt bij de gelijkmatige verdeling van warmte over de gehele ruimte. Anders dan bij infrarood panelen of elektrische radiatoren in een specifieke locatie van de zolder is vloerverwarming vaak verspreid over de hele vloer. 
 • Beter binnenklimaat: De luchtkwaliteit in de binnenruimte van de zolder zal verbeteren doordat de warmte van vloerverwarming niet zorgt voor onnodige luchtcirculatie. Dit helpt ook schimmels en ongedierte tegen te gaan. 
 • Snel warm: Anders dan alternatieven hoeft de binnenlucht niet eerst te worden opgewarmd. Zet u de verwarming aan, dan is de zolderruimte vrijwel direct op de juiste temperatuur. 
 • Onderhoudsarm: Kan jarenlang mee zonder dat er naar omgekeken hoeft te worden. Er zijn geen bewegende onderdelen en geen luchtverplaatsing, dus er kan weinig stuk gaan. 
 • Ruimtebesparing: Installatie van het systeem is verborgen onder de vloer en is dus onzichtbaar. De ruimte die anders werd gebruikt voor een kachel kan hierdoor voor iets anders worden gebruikt. 

 

Installeren van infrarood vloerverwarming 

Zowel onder bestaande als nieuwe vloeren kan elektrische infrarood vloerverwarming op zolder worden geplaatst. Vele soorten vloeren zijn geschikt voor het verwarmingssysteem, zelfs vloerbedekking en populaire soorten houten vloeren zijn veelal geschikt. 

Omdat infrarood vloerverwarming relatief dun is, zal het vrijwel geen invloed hebben op de ophoging van de zoldervloer. Het elektrische verwarmingssysteem zal na installatie tot wel 30 jaar mee kunnen zonder de noodzaak voor onderhoud. 

Aangezien de elektrische vloerverwarming op zolder los zal functioneren van de centrale verwarming die al in huis aanwezig is, wordt er een aparte thermostaat speciaal voor de zolder geïnstalleerd. Hiermee kan de temperatuur gemakkelijk en geheel naar wens worden gereguleerd. 

 

De zolder verwarmen met infrarood vloerverwarming 

Kiest u voor de meest comfortabele en efficiënte vorm van elektrische verwarming op zolder? Dan is een systeem als elektrische infrarood vloerverwarming absoluut het overwegen waard. Infrarood techniek kent vele praktische voordelen die alternatieve elektrische verwarming niet heeft. 

Als onderhoudsarme en duurzame verwarmingsoplossing voor de zolder kan infrarood verwarming een slimme, praktische oplossing zijn voor veel huiseigenaren. Zeker wanneer de isolatie op zolder minimaal is, kan infrarood verwarming een wezenlijk verschil maken. 

Bent u benieuwd wat elektrische infrarood vloerverwarming bij u op zolder wezenlijk kan veranderen? Het team van Dutch Heating Products staat graag voor u klaar om oplossingen te bieden voor uw elektrische zolderverwarming. 

Onze professionele aanpak en jarenlange ervaring met elektrische verwarming maken voor u een wezenlijk verschil. Vraag ons dus vandaag nog (geheel vrijblijvend) naar de mogelijkheden, dan komen we zo spoedig mogelijk bij u terug met een persoonlijk antwoord: 

Vraag direct je offerte aan

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Vul alstublieft uw naam in
Vul alstublieft uw telefoonnummer in.
Invalid Input
Kun je jouw ingevulde e-mailadres even controleren? Wij kunnen deze namelijk niet vinden.
Invalid Input

Klanten beoordelen Dutch Heating Products met een 8.6 feedback

Over Dutch Heating Products


Dutch Heating Products (DHP) draagt bij aan de energietransitie richting volledig elektrisch en energieneutrale oplossingen, met state-of-the-art verwarming voor particulieren en bedrijven.

Voordelen


 • Zeer hoog rendement
 • Neemt weinig ruimte in beslag
 • Onderhoudsvrij
 • 25 Jaar garantie
 • Snelle en eenvoudige installatie

Contact


Dutch Heating Products
Milton Friedmanweg 11
1689ZZ Zwaag

T 088 011 89 01
E [email protected]