Advies op maat? Mail of bel ons op 085 744 1445

De beste zuinige elektrische verwarming voor de slaapkamer


Wie eenmaal onder de warmte van de lakens vandaan komt, zal direct merken dat de slaapkamer behoorlijk koud kan zijn. Niets is vervelender dan direct op een koude vloer terecht komen: juist daarom is het installeren van een extra elektrische verwarming bij het bed een ideale keuze. 

Over het algemeen is infrarood vloerverwarming de beste zuinige elektrische verwarming voor de slaapkamer. De comfortabele verwarmingsvorm verwarmt direct personen en oppervlakten, maar slaat hierbij de binnenlucht over. Hierdoor is het een enorm efficiënte vorm van verwarming. 

Geniet weer van een fijne nachtrust door ervoor te zorgen dat uw slaapvertrek de juiste temperatuur heeft. Zowel ’s nachts als in de vroege ochtenduren is neerdalen op een verwarmde vloer een geweldige ervaring. 

Bekijk direct onze populairste vorm van elektrische infrarood vloerverwarming in onze brochure, of vraag een adviseur bij Dutch Heating Products naar de mogelijkheden.

Lees meer over infrarood vloerverwarming voor de slaapkamer

 

De slaapkamer elektrisch verwarmen

 

Op economische wijze de slaapkamer verwarmen met elektriciteit is mogelijk. Door te kiezen voor elektrische infrarood vloerverwarming warmt u namelijk niet de lucht op, maar juist de objecten en oppervlakten in de ruimte. 

Hierdoor blijft de binnenlucht in het slaapvertrek lekker fris, terwijl u zelf wel een warm gevoel heeft. Infrarood techniek werkt op basis van (geheel veilige) warmtestraling, wat qua gevoel te vergelijken is met de zonnestralen die u buiten op een zonnige dag ook ervaart. 

Wie last heeft van koude voeten in de nacht, of regelmatig het bed uit gaat om even naar de badkamer, kinderen, of huisdieren te gaan weet dat de vloer ijskoud kan aanvoelen. Dit hoeft u met infrarood vloerverwarming nooit meer te ervaren. 

Maar er zijn meer praktische voordelen waar de meeste mensen niet direct bij stil zullen staan. Hieronder een handig overzicht van de belangrijkste redenen om te kiezen voor comfortabele infrarood techniek in de slaapkamer. 

 

Voordelen elektrische infrarood vloerverwarming 

 

 • Financieel aantrekkelijk: Door over te stappen naar de meest zuinige vorm van elektrische verwarming bespaart u merkbaar op uw energierekening. Bovendien zijn er geen kosten voor onderhoud en gaat het systeem decennialang mee. 
 • Hoge efficiëntie: Bij infrarood verwarmingstechniek wordt 93% van alle energie direct omgezet in warmte, ten opzichte van 50% bij standaard elektrische verwarming. Bovendien kan de luchttemperatuur relatief laag blijven (16-17 graden), omdat de gevoelstemperatuur in een binnenruimte hoger is bij infrarood warmte. 
 • Comfortabele luxe: Gebruikers ervaren infrarood vloerverwarming als één van de meest luxe en prettige vormen van binnenverwarming. Koude voeten en stijve spieren hoeven niet langer een probleem te zijn. 
 • Direct lekker warm: De zeer snelle opwarmtijd van slechts enkele seconden zorgt ervoor dat het gevoel van warmte direct aanwezig is. 
 • Beter binnenklimaat: Doordat infrarood techniek de binnenlucht niet opwarmt maar enkel de objecten en personen in een ruimte zal stof in de slaapkamer niet opwaaien en blijft de luchtvochtigheid constant. 
 • Geschikt voor vele vloersoorten: Ook voor slaapkamers met vloerbedekking en houten vloeren is het prima mogelijk om elektrische vloerverwarming te gebruiken. 
 • Ruimtebesparend: Radiatoren kunnen direct de deur uit. De vloerverwarming is volledig onzichtbaar in de slaapkamer. Hierdoor kunnen wanden in de schaarse ruimte worden gebruikt voor andere dingen, bijvoorbeeld voor een kledingkast. 
 • Gemakkelijke installatie: De flinterdunne verwarmingsmatten van de infrarood vloerverwarming zijn snel geplaatst en de extra opbouwhoogte valt vrijwel niet op. 

 

De slaapkamer apart verwarmen 

 

Over het algemeen werkt infrarood vloerverwarming in zones. U kunt er zodoende voor kiezen om uw slaapkamer apart warm te houden, of juist koud te laten op de momenten van afwezigheid. Naast de relatief zuinige verwarmingstechniek kan ook dit helpen om energie te besparen. 

De thermostaat voor uw vloerverwarming werkt zodoende exclusief voor de verwarming van de slaapkamer. Omdat u hier meestal warm onder de lakens ligt, kan het voor het besparen van energie nuttig zijn om de temperatuur wat lager te zetten dan de rest van de woning. 

Met deze slimme verwarmingsmethoden compenseert u de relatief hoge stookkosten van elektrische vloerverwarming ten opzichte van een traditionele centrale verwarming op gas. 

 

Een onzichtbare verwarming 

 

Met de gelimiteerde ruimte in een slaapkamer moet zuinig worden omgegaan. Een grote radiator onder de vensterbank plaatsen kan erg veel ruimte in beslag nemen. Een object dat u zeker niet zal missen wanneer deze eenmaal verwijderd is. 

Dankzij vloerverwarming in de slaapkamer kan de radiator volledig worden verwijderd uit de ruimte. In veel gevallen laat dit flink wat extra ruimte over. Soms komt er op deze manier een hele muur vrij in de slaapkamer! 

Bij het installeren is een minimale opbouwhoogte voldoende om de vloerverwarming te plaatsen. De vloer hoeft niet veel hoger bij de installatie van de verwarmingsmethode. Het systeem dat we gebruiken bij Dutch Heating Products is flinterdun, maar toch isolerend en zeer krachtig. 

 

Vrijwel alle soorten vloeren zijn geschikt 

 

Twijfelt u nog of uw vloer wel samen met elektrische infrarood vloerverwarming gebruikt kan worden? Geen zorgen, vrijwel alle soorten vloeren kunnen samen met de verwarmingstechniek gebruikt worden. 

Zelfs wanneer u al een warmte vloerbedekking heeft liggen in de slaapkamer kan infrarood vloerverwarming gewoon worden toegepast. Mogelijk is de efficiëntie bij dikke tapijten wat minder hoog, maar ook dan zijn er nog altijd goede mogelijkheden om de techniek toe te passen. 

Voor optimale prestaties gebruikt u bij voorkeur één van de volgende vloersoorten om het maximale rendement te halen uit uw investering: 

 • Tegels (steen en keramiek) 
 • Natuursteen (leisteen, plavuizen) 
 • Cementvloer (betonvloer, gietvloer) 
 • PVC 
 • Laminaat 
 • Parket 
 • Vinyl
 • Linoleum
 • Rubber
 • Tapijt (geweven, antistatisch) 

 

Goedkoop en comfortabel de slaapkamer verwarmen 

 

Kiezen voor elektrische infrarood vloerverwarming in de slaapkamer is voor veel mensen even een overgang. Maar de ervaring leert dat mensen die keuze eenmaal gemaakt hebben erg tevreden zijn. Het luxe comfort is de belangrijkste reden dat mensen kiezen voor infrarood techniek, maar de lage verbruik is ook een factor van belang. 

Het team van Dutch Heating Products heeft al veel huishoudens blij mogen maken met infrarood vloerverwarming in alle delen van het huis. De badkamer en slaapkamer zijn hierin veruit het populairst, omdat men hier simpelweg vaker met blote voeten rondloopt: het is een logische keuze. 

Bent u inmiddels nieuwschierig geworden naar de mogelijkheden, of wil u eens in gesprek gaan over de opties rondom elektrische infrarood verwarming in uw slaapvertrekken? Dan staat een adviseur van Dutch Heating Products graag voor u klaar. Vraag vandaag nog (geheel vrijblijvend) naar de mogelijkheden, dan komen we zo snel mogelijk bij u terug: 

Vraag direct je offerte aan

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Vul alstublieft uw naam in
Vul alstublieft uw telefoonnummer in.
Invalid Input
Kun je jouw ingevulde e-mailadres even controleren? Wij kunnen deze namelijk niet vinden.
Invalid Input

Klanten beoordelen Dutch Heating Products met een 8.6 feedback

Over Dutch Heating Products


Dutch Heating Products (DHP) draagt bij aan de energietransitie richting volledig elektrisch en energieneutrale oplossingen, met state-of-the-art verwarming voor particulieren en bedrijven.

Voordelen


 • Zeer hoog rendement
 • Neemt weinig ruimte in beslag
 • Onderhoudsvrij
 • 25 Jaar garantie
 • Snelle en eenvoudige installatie

Contact


Dutch Heating Products
Milton Friedmanweg 11
1689ZZ Zwaag

T 088 011 89 01
E [email protected]