Advies op maat? Mail of bel ons op 085 744 1445

Waarom moet Nederland van het gas af?


In de jaren zestig kwamen we erachter dat er ongelooflijk veel gas in de Nederlandse bodem zat. Ruim 50 jaar hebben we daarvan geprofiteerd. Het rijk heeft veel geld verdiend.

Maar wat wetenschappers al jaren wisten, bereikt nu ook de mensen die het voor het zeggen hebben. Gaswinning is slecht voor het milieu.

Aardbevingen in Nederland komen steeds vaker voor en de opwarming van de aarde lijkt niet te stoppen. Conclusie, de wereld moet zich aanpassen. En ook de gaskraan moet daarom dicht.

Maar dat is heel makkelijk gezegd, maar moeilijker om ook daadwerkelijk voor elkaar te krijgen. In 2050 moet Nederland voor elkaar hebben om geen gas meer te verbruiken. Rijksoverheid heeft een rapport geschreven waarin staat hoe we Nederland duurzaam kunnen maken. Hoe we precies van het aardgas afkomen, daar wordt nog over nagedacht. Het is logisch dat het succes niet kan afhangen van slechts 1 oplossing. We zullen moeten komen met allerlei technieken om van het gas af te komen.

Afhankelijkheden russisch gas

Een groot deel van al het gas komt uit Rusland. Met alle onrust rondom de invasie van Oekraïne zijn de leveranties van het gas niet zeker. We moeten dus ook opzoek naar een alternatief voor russisch gas.

Alles elektrisch maken

Een oplossing die veel aandacht verdient is de all electric oplosing. Hierbij wordt alles elektrisch. Dit wordt al veel toegepast, denk aan het koken op een inductieplaat en aan het verwarmen van een terras met infraroodstralers. Of het verwarmen van je huis met infrarood vloerverwarming.

Stel dat alles Nederlandse huishoudens vandaag nog volledig van het gas afgaan, en volledig overstappen op all electric toepassingen... Dan hebben we 114 miljard kWh extra nodig. We wekken nu dus nog te weinig stroom op om van het gas af te gaan. Maar steeds meer huishoudens plaatsen zonnepanelen, en daarmee kan je er dus voor zorgen dat je onafhankelijk wordt.

Vraag direct je offerte aan

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Vul alstublieft uw naam in
Vul alstublieft uw telefoonnummer in.
Invalid Input
Kun je jouw ingevulde e-mailadres even controleren? Wij kunnen deze namelijk niet vinden.
Invalid Input

Klanten beoordelen Dutch Heating Products met een 8.6 feedback

Over Dutch Heating Products


Dutch Heating Products (DHP) draagt bij aan de energietransitie richting volledig elektrisch en energieneutrale oplossingen, met state-of-the-art verwarming voor particulieren en bedrijven.

Voordelen


  • Zeer hoog rendement
  • Neemt weinig ruimte in beslag
  • Onderhoudsvrij
  • 25 Jaar garantie
  • Snelle en eenvoudige installatie

Contact


Dutch Heating Products
Milton Friedmanweg 11
1689ZZ Zwaag

T 088 011 89 01
E [email protected]