Advies op maat? Mail of bel ons op 085 744 1445

Elektrische verwarming in de schuur: Kosten en voordelen


Een ruimte als een schuur of tuinhuis staat niet bepaald bekend als een warme omgeving. Omdat het veelal een slecht geïsoleerde omgeving betreft buiten het bereik van het centrale verwarmingssysteem, is elektrische verwarming in een schuur al snel een logische keuze. 

De beste soort elektrische verwarming voor een schuur van elk formaat is elektrische infrarood verwarming. Deze efficiënte verwarmingstechniek kan zelfs een schuur met relatief slechte isolatie gemakkelijk van lokale warmte voorzien (tegen relatief lage kosten). 

Dit komt doordat infrarood verwarming niet de binnenlucht opwarmt, maar direct comfortabele warmte uitstraalt op oppervlakten, objecten en personen in een ruimte. Hierdoor is het mogelijk om een koude ruimte snel warm te krijgen, zelfs in specifieke zones van een grote schuur. 

Bij Dutch Heating Products hebben we veel ervaring op het gebied van infrarood verwarmingstechniek in huis. Heeft u interesse in het plaatsen van hoge kwaliteit elektrische verwarming in uw schuur?

 

Goedkoop een schuur elektrisch verwarmen 

Wie een schuur in de winter niet wil laten bevriezen, gaat al snel op zoek naar een relatief goedkope manier om de ruimte boven het vriespunt te houden. Door de vaak slechte isolatie en het gebrek aan aansluitingen in een schuur is elektrische verwarming in de meeste situaties de beste oplossing. 

Elektrische infrarood vloerverwarming, een infrarood kachel, of infrarood panelen zijn realistische opties voor het goedkoop verwarmen van een schuur. Infrarood verwarmingstechniek is efficiënt in een slecht geïsoleerde omgeving en is de zuinigste vorm van elektrisch verwarmen. 

Omdat een schuur weinig warmte nodig heeft en deze vooral warm moet zijn als er iemand aanwezig is, is ook het snelle opwarmen van infrarood verwarmingstechniek een zeer prettige eigenschap. 

Bij afwezigheid kan elektrische infraroodverwarming de schuur langdurig vorstvrij houden, maar snel warmer worden gemaakt wanneer er iemand in de schuur wil werken. Het opwarmen is vrijwel direct en kost relatief weinig energie, omdat de omgevingslucht in de schuur niet wordt beïnvloed door infrarood techniek. 

 

Wat kost een schuur elektrisch verwarmen? 

Elektrisch verwarmen van een schuur met infrarood verwarming kost gemiddeld slechts €0,014 euro per uur voor één kubieke meter (m³), uitgaande van een energieprijs van €0,40 euro per kWh. 

Het verbruik van infrarood verwarming ligt in een slecht geïsoleerde schuur rond de 35 Watt per m³ per uur. Wanneer we dit verbruik omzetten naar Kilowatt, dan komen we uit op 0,035 kW/m³ per uur. 

De daadwerkelijke energiekosten vinden we door dit verbruik te vermenigvuldigen met de prijs per kWh (in het voorbeeld gaan we uit van €0,40 euro per kWh). Hierdoor komen we uit op een kostenplaatje van €0,014 euro per uur voor één kubieke meter. 

Voor iets minder dan anderhalve eurocent per uur kan één m³ in een slecht geïsoleerde schuur al worden opgewarmd. Een standaard formaat kleine schuur of tuinhuis heeft een inhoud van 18 m³, wat neerkomt op ongeveer €0,25 eurocent per uur voor de gehele schuur. 

 

Waarom specifiek elektrische infrarood verwarming? 

Ten opzichte van andere soorten elektrische verwarming heeft infrarood techniek veel voordelen. Het heeft de bijzondere eigenschap dat het zeer efficiënt kan verwarmen in een slecht geïsoleerde ruimte als een schuur. Hierdoor is het een ideale vorm van schuurverwarming. 

De belangrijkste voordelen van infrarood verwarming voor een schuur of tuinhuis zijn als volgt: 

 • Hoge efficiëntie: Van alle soorten elektrische verwarming is infrarood verwarming de meest efficiënte vorm van verwarmen in een slecht geïsoleerde ruimte. Warmtestraling slaat de lucht over en verwarmt net als een zonnestraal in de buitenlucht direct de oppervlakten, objecten en personen binnen bereik. 
 • Direct warm: Anders dan alternatieven die werken via geleidelijke opwarming van de binneliucht, kan de (100% veilige) warmtestraling van infrarood verwarming een koude omgeving als een schuur vrijwel direct op temperatuur krijgen. Er hoeft niet eerst te worden gestookt, de prettige warmte is vrijwel direct aanwezig. 
 • Immuun voor tocht: Is de schuur niet voorzien van isolatie, staat de schuurdeur open, of zijn er kieren en gaten te vinden in de ruimte? Dat is geen probleem voor de effectiviteit van infrarood verwarmingstechniek. Het is over het algemeen immuun voor kou en tocht. 
 • Verwarmen in zones: Een grote schuur alleen warm houden in het gebied waar actief wordt gewerkt behoort tot de mogelijkheden. Zoneverwarming en elektrische verwarming passen perfect bij elkaar dankzij infrarood verwarmingstechniek. 
 • Onderhoudsarm: Omdat er geen bewegende onderdelen zijn en het systeem erg lang mee kan, is infrarood verwarming opvallend onderhoudsarm. Na installatie hoeft u er eigenlijk helemaal niet meer naar om te kijken. Het systeem kan zonder problemen 10 tot 20 jaar zonder onderhoud meegaan in een schuur. 
 • Ruimtebesparend: Een schuur heeft beperkte ruimte die u graag wil gebruiken voor het opslaan van spullen, of als werkplaats. Anders dan een radiator kan elektrische infrarood verwarming worden gemonteerd op het plafond, de muur, of in de (bv. betonnen) vloer. Hierdoor staat het nooit in de weg en valt het eigenlijk helemaal niet op. 
 • Beter binnenklimaat: Een schuur wordt al snel erg stoffig. Ook kan het schimmel of andere allergenen bevatten. Doordat elektrisch verwarmen met infrarood niet zorgt voor onnodige luchtcirculatie in de schuur, is het een stuk beter voor de binnenlucht. Veel elektrische en gasgestookte verwarmingsmethoden werken middels luchtverwarming, wat slecht is voor het binnenklimaat in een schuur. 
 • Duurzaam: Het lage energieverbruik en de lange levensduur van het verwarmingssysteem is over het algemeen beter voor het milieu dan alternatieve verwarmingsmethoden. 

 

Schuur verwarmen met elektrische infrarood verwarming 

Wie op zoek is naar de ideale soort elektrische verwarming voor een schuur of tuinhuis gaat voor infrarood verwarming. Deze verwarmingstechniek is in verschillende vormen aanwezig: als losse panelen, een losse kachel, of als ingebouwde vloerverwarming. 

De verwarmingsexperts bij Dutch Heating Products kunnen u adviseren over de beste optie voor uw schuur. Afhankelijk van de afmetingen en uw persoonlijke wensen kunnen we voor u een plan maken, zodat u een prettige en relatief goedkope verwarming kunt realiseren in uw schuur. 

Een persoonlijke aanpak werkt voor onze klanten het beste, een adviseur staat u dus graag te woord over uw project. Neem vandaag nog (vrijblijvend) contact op met Dutch Heating Products om de mogelijkheden te bespreken. Dan komen we zo spoedig mogelijk bij u terug met een antwoord: 

Verder lezen in ons blog

Kom in contact met ons

Klanten beoordelen Dutch Heating Products met een 8.6 feedback

Over Dutch Heating Products


Dutch Heating Products (DHP) draagt bij aan de energietransitie richting volledig elektrisch en energieneutrale oplossingen, met state-of-the-art verwarming voor particulieren en bedrijven.

Voordelen


 • Zeer hoog rendement
 • Neemt weinig ruimte in beslag
 • Onderhoudsvrij
 • 25 Jaar garantie
 • Snelle en eenvoudige installatie

Contact


Dutch Heating Products
Milton Friedmanweg 11
1689ZZ Zwaag

T 088 011 89 01
E [email protected]