Advies op maat? Mail of bel ons op 085 744 1445

Zuinig stoken met vloerverwarming: 8 praktische tips


Vloerverwarming is een ontzettend prettige en comfortabele manier om individuele ruimtes in uw woning te verwarmen. Wil u extra zuinig stoken stoken met vloerverwarming, dan kunnen de praktische tips in het onderstaande overzicht helpen. 

Slaapkamer, badkamer, woonkamer en keuken: vloerverwarming kan op veel plekken in huis worden gebruikt. Minder energie verbruiken werkt eigenlijk hetzelfde in elk type ruimte. De soort vloerverwarming die wordt gebruikt kan wel een verschil maken. 

De elektrische droogbouw vloerverwarming systemen van Dutch Heating Products helpen u om zuinig te stoken. Onze systemen zijn namelijk speciaal gemaakt om extra zuinig om te gaan met energieverbruik. 

Door gebruik te maken van onze slimme amorfe infrarood techniek kunt u maandelijks veel geld besparen op de energierekening. Klinkt dit interessant voor uw situatie? We leggen u graag (vrijblijvend) uit wat de mogelijkheden zijn.

 

1. Maximaal isoleren

 

Isolatie is alles wanneer het aankomt op zuinig verwarmen. Bij vloerverwarming is het essentieel om onder het systeem direct een goede isolatielaag aan te brengen om energieverlies te voorkomen. 

Een isolerende noppenplaat wordt veel gebruikt bij vloersystemen die werken met warm water buizen. Bij elektrische vloerverwarming gaat het vaak om isolatieplaten of isolatiefolie, of een combinatie hiervan. 

Denk echter ook aan het slim isoleren van de gehele woning, bijvoorbeeld door de volgende isolerende maatregelen door te voeren: 

 • Spouwmuurisolatie installeren door het hele huis 
 • Driedubbel glas 
 • Isolerende gordijnen 
 • Naden en kieren afsluiten 
 • Nieuwe kozijnen met isolatiestrips 

2. Temperatuur een tikje lager

 

Deze strategie werkt goed voor alle soorten verwarming, maar mag zeker niet vergeten worden omdat het zo enorm effectief is. Simpelweg de temperatuur op de thermostaat permanent een stukje lager zetten kan enorm veel geld besparen. 

Prettig bij vloerverwarming is het gebruik van verschillende zones. Er is vaak sprake van het reguleren per individuele ruimte. Bent u voorlopig niet in de slaapkamer, zet deze overdag dan standaard uit.  

Ook kan het helpen een constante temperatuur aan te houden. Steeds hoger en lager zetten laat de systemen vaker aan en uit slaan. Dit kost onnodig veel energie. Om het maandelijkse verbruik laag te houden kiest u bij voorkeur één vaste temperatuur waar niet vanaf geweken wordt. 

3. Gebruik een slimme thermostaat

 

We vergeten allemaal wel eens de verwarming uit te zetten voor het slapen gaan. Een slimme thermostaat kan helpen een vast verwarmingsprogramma te gebruiken gebaseerd op de huidige binnentemperatuur. 

Veel vloerverwarmingssystemen werken met thermostaten per individuele ruimte in de woning. Slim combineren van programmas helpt u om uw dagroutine te volgen. Zo kan de badkamer bijvoorbeeld al warm zijn wanneer u het bed uit gaat, wordt de slaapkamerverwarming uitgezet wanneer u er overdag niet bent en is de woonkamer alleen lekker warm in de avonduren. 

Slimme thermostaten vallen of staan met goede software die goed staat ingesteld. Experimenteer met de instellingen die het beste voor uw huishouden werken, om slimmer en zuiniger te stoken met vloerverwarming. 

4. Overstappen op elektrische infrarood techniek

 

Naast het verbeteren van uw isolatie is het kiezen voor elektrische infrarood techniek wellicht de beste methode om zonder comfortverlies zuinig te stoken met vloerverwarming. 

Mocht u nog vloerverwarming met een ‘ouderwetse’ warmtepijp,dan loont het zeker de moeite om ook te kijken naar de mogelijkheden van infrarood verwarming: 

 • Financieel aantrekkelijk: Ten opzichte van alternatieven is infrarood techniek de meest efficiënte vorm van vloerverwarming die u kunt kiezen (40% of meer besparen per maand). 
 • Hoge efficiëntie Energieconversie van infrarood ligt rond de 93%, vergeleken met ander vormen van elektrische verwarming (welke rond de 50% liggen) is dit zeer indrukwekkend. 
 • Opvallend comfortabel: De ervaring van gebruikers is overwegend positief en de verwarmingsvorm wordt gezien als meer comfortabel dan alternatieven. 
 • Snelle opwarmtijd: Vrijwel direct warme voeten in elke ruimte waar u infrarood techniek gebruikt. Opstarttijd in luttele seconden, veel sneller dan alternatieven met warm water. 
 • Beter binnenklimaat: Geen onnodige luchtcirculatie en stofopwaaiing, behoud van de originele vochtbalans in huis, voorkom schimmelvorming (vooral prettig in de badkamer). 

 

Het is slechts een kleine greep uit de vele voordelen die elektrische infrarood vloerverwarming aan huishoudens kan bieden. De amorfe verwarmingstechniek die we bij Dutch Heating Products gebruiken voor onze infrarood vloerverwarming is een zeer goed alternatief voor de warmtepomp waar we volgens nieuwe wetgeving over enkele jaren allemaal aan zullen moeten in Nederland. 

 

 5. Een nieuwe energieleverancier

 

Het kan lonen om elk jaar te controleren wie de goedkoopste energieleverancier is voor uw huishouden. Net als bij het kiezen van een zorgverzekering is het overstappen naar een andere energiemaatschappij zo gepiept. 

Vaak lokken dit soort bedrijven nieuwe klanten met kortingen, cadeaus, of voordelen voor mensen die meer verbruiken. Dat kan aantrekkelijk zijn bij grote gezinnen die gebruik maken van elektrische vloerverwarming door het hele huis. 

Wie echter slim is kijkt nog een stapje verder dan de externe energiemaatschappij. Infrarood vloerverwarming is de ideale kans om zelf een gesloten energiesysteem te creeëren waarbij u vrijwel zonder externe stroom of gas uw huishouden kunt runnen. 

 

6. Eigen stroom opwekken

 

De slimme bespaarder bespaart helemaal niet. Een elektrische vloerverwarming kan in zijn volledigheid worden voorzien van energie door eigen zonnepanelen, eventueel in combinatie met een accu die stroom in batterijvorm kan opslaan. 

Een combinatie zonnepanelen en infrarood vloerverwarming is populair bij huishoudens die nu al begrijpen dat de toekomst van onze energie gasloos is. 

Waarom zou u eigenlijk nog een verspillende CV ketel in huis hebben, als u ook op stroom kunt koken en verwarmen? Zelf stroom opwekken maakt u bovendien onafhankelijk van eventuele problemen met het algemene stroomnet. Het eigen energiesysteem helpt te voorkomen dat u last krijgt van stroomstoringen. 

 

Slim besparen op uw vloerverwarming 

 

Door de praktische tips in dit overzicht toe te passen bent u een stapje dichterbij een lagere energierekening. Veruit de grootste winst is echter te behalen met goede isolatie en de keuze voor een efficiënt vloerverwarmingssysteem. 

Bent u nog niet overgestapt op infrarood techniek om maximaal te besparen, dan nodigen we u uit om eens kennis te maken met ons zuinige elektrische alternatief: amorfe infrarood vloerverwarming. Ten opzichte van andere soorten vloerverwarming kunt u maarliefst -40% (of zelfs meer) besparen op uw maandelijke verbruik. 

Doordat infrarood verwarmingstechniek alleen personen en objecten in een ruimte verwarmt (en niet de lucht), is de efficiëntie simpelweg vele malen beter. Er valt op deze manier simpelweg veel minder volume op te warmen in huis. 

Bovendien is amorfe infraroodtechniek bevorderlijk voor het binnenklimaat. Door de afwezigheid van luchtstromen en het in balans houden van de luchtvochtigheid helpt het systeem actief de kwaliteit van de binnenlucht. We vertellen u er graag meer over in een persoonlijk gesprek, vraag vandaag nog (geheel vrijblijvend) naar de mogelijkheden: 

Vraag direct je offerte aan

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Vul alstublieft uw naam in
Vul alstublieft uw telefoonnummer in.
Invalid Input
Kun je jouw ingevulde e-mailadres even controleren? Wij kunnen deze namelijk niet vinden.
Invalid Input

Klanten beoordelen Dutch Heating Products met een 8.6 feedback

Over Dutch Heating Products


Dutch Heating Products (DHP) draagt bij aan de energietransitie richting volledig elektrisch en energieneutrale oplossingen, met state-of-the-art verwarming voor particulieren en bedrijven.

Voordelen


 • Zeer hoog rendement
 • Neemt weinig ruimte in beslag
 • Onderhoudsvrij
 • 25 Jaar garantie
 • Snelle en eenvoudige installatie

Contact


Dutch Heating Products
Milton Friedmanweg 11
1689ZZ Zwaag

T 088 011 89 01
E [email protected]