Vloerverwarming aanleggen in een oud huis kan nogal een uitdaging zijn. Vooraf moet je goed nadenken over het soort vloerverwarming dat je neemt.

Neem je traditionele vloerverwarming, met water. Dan moet je ook goed nadenken over de isolatie van het huis. Daarnaast moet je ook een geschikte ruimte vinden voor de warmtepomp. Vooral dat laatste kan lastig zijn. Bij een jaren 30 woning bijvoorbeeld, is in het ontwerp geen rekening gehouden met de ruimte voor een warmtepomp.

Is een warmtepomp niet mogelijk?

In veel gevallen werkt vloerverwarming met water. Dit water wordt vaak opgewarmd met gas, maar dat is niet duurzaam. Dus gebruikt men daarvoor een warmtepomp. Er bestaan verschillende soorten warmtepompen. Een warmtepomp neemt ruimte in. En in sommige gevallen is die ruimte er simpelweg niet. Vooral in een oud huis is het lastig om vloerverwarming aan te leggen met behulp van een warmtepomp.

Bij nieuwe huizen wordt de warmtepomp vaak meegenomen in het ontwerp van het huis. Of er wordt gebruik gemaakt van aardwarmte.

Wat is een geschikt alternatief voor de warmtepomp?

Amorfe infrarood vloerverwarming heeft alleen een stroomaansluiting nodig. En dan werkt het al. Je hebt dus geen grote warmtepomp nodig die lawaai maakt.

vloerverwarming in een jaren 30 woning, is dat mogelijk?