Vloerverwarming aanleggen in een oud huis


Als er tegenwoordig een huis wordt gebouwd, dan wordt er vaak al rekening gehouden met de warmte voorziening. Zo wordt er bijvoorbeeld een technische ruimte gemaakt waar dan een warmtepomp komt.

Maar in de meeste gevallen is die ruimte er helemaal niet. Denk aan oudere huizen.

De meeste mensen willen geen kamer opofferen voor een warmtepomp.

Vloerverwarming aanleggen in een oud huis kan daarom nogal een uitdaging zijn.

Bij een jaren 30 woning bijvoorbeeld, is in het ontwerp uiteraard geen rekening gehouden met de ruimte voor een warmtepomp.

IS EEN WARMTEPOMP NIET MOGELIJK?

In veel gevallen werkt vloerverwarming met water. Dit water wordt vaak opgewarmd met gas, maar dat is niet duurzaam. Dus gebruikt men daarvoor een warmtepomp. Er bestaan verschillende soorten warmtepompen. Een warmtepomp neemt ruimte in. En in sommige gevallen is die ruimte er simpelweg niet. Vooral in een oud huis is het lastig om vloerverwarming aan te leggen met behulp van een warmtepomp.

Bij nieuwe huizen wordt de warmtepomp vaak meegenomen in het ontwerp van het huis. Of er wordt gebruik gemaakt van aardwarmte.

WAT IS EEN GESCHIKT ALTERNATIEF VOOR DE WARMTEPOMP?

Amorfe infrarood vloerverwarming heeft alleen een stroomaansluiting nodig. En dan werkt het al. Je hebt dus geen grote warmtepomp nodig.

Verder lezen in ons blog

Kom in contact met ons

Klanten beoordelen Dutch Heating Products met een 8.6 feedback

Over Dutch Heating Products

Dutch Heating Products (DHP) draagt bij aan de energietransitie richting volledig elektrisch en energieneutrale oplossingen, met state-of-the-art verwarming voor particulieren en bedrijven.

Voordelen

  • Zeer hoog rendement
  • Neemt weinig ruimte in beslag
  • Onderhoudsvrij
  • 25 Jaar garantie
  • Snelle en eenvoudige installatie

Contact

Dutch Led Projects
Milton Friedmanweg 11
1689ZZ Zwaag

T 0229 796 512
E inf[email protected]