Advies op maat? Mail of bel ons op 085 744 1445

Infrarood verwarming in de studeerkamer: warm en productief


Wie op zoek is naar de ideale verwarming voor de studeerkamer doet er goed aan om elektrische infrarood vloerverwarming als serieuze optie te overwegen. Deze verwarmingstechniek helpt elke studieruimte namelijk om te vormen in een plek voor optimale focus. 

Elektrische infrarood verwarming installeren in een studiekamer helpt de ruimte te optimaliseren door het binnenklimaat op efficiënte wijze te balanceren. Door snel te zorgen voor fluisterstille warmte en een gezonde luchtcirculatie is infrarood verwarming een ideale keuze voor de studeerkamer. 

De voordelen van infrarood verwarmingstechniek gaan echter een stuk verder dan het optimaliseren van concentratie in een studeerkamer. Wie kiest voor infrarood vloerverwarming gaat namelijk ook voor een efficiënte en gelijkmatige vorm van binnenverwarming. 

De adviseurs en installateurs van Dutch Heating Products helpen u graag aan hoogwaardige elektrische infrarood (vloer)verwarming voor in de studeerkamer. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vandaag nog (vrijblijvend) contact op, dan komen we zo spoedig mogelijk bij u terug met een persoonlijk antwoord: 

 

Infrarood verwarming voor de studeerkamer 

De ideale studeerkamer is comfortabel, heeft zo min mogelijk afleiding en is voorzien van goede ventilatie voor een optimaal binnenklimaat. Met deze aspecten in gedachten kunnen we na gaan denken over de ideale vorm van verwarming voor de studieruimte. 

Verwarming met radiatoren of elektrische kachels warmen de binnenlucht langzaam op naar een temperatuur van uw voorkeur. Een studeerkamer is vaak klein, waardoor de warmte al snel zorgt voor een muffe en vochtige kamer. 

Infrarood verwarmingstechniek kan dit probleem tot op zekere hoogte helpen voorkomen. De verwarmingsmethode is ontworpen op een fundamenteel andere manier: de binnenlucht wordt nadrukkelijk niet opgewarmd door infrarood verwarming. 

In plaats hiervan verwarmt infrarood verwarming juist de oppervlakten, objecten en personen direct door middel van warmtestraling. Deze slaat de binnenlucht over, waardoor de vochtbalans en het binnenklimaat vrijwel niet negatief wordt beïnvloed. Tegelijk zorgt de warmtestraling voor een directe, prettige warmte. Ook in relatief slecht geïsoleerde ruimtes werkt de techniek probleemloos. 

 

Optimaliseer productiviteit en behaal maximale focus 

Het is niet geheel zonder toeval dat veel mensen kiezen voor infrarood verwarmingstechniek voor een studeerkamer. Deze vorm van verwarming heeft namelijk een aantal specifieke voordelen die productiviteit en focus helpen maximaliseren. 

Met name de volgende belangrijke voordelen met betrekking tot studeren moeten hierbij in gedachten worden gehouden: 

 • Optimaal binnenklimaat: Veel vormen van verwarming zorgen voor onnodige luchtcirculatie, wat kan zorgen voor een slecht binnenklimaat en vaak ook een zeer vochtige ruimte. Infrarood verwarmingstechniek heeft deze problemen niet dankzij de unieke methode van verwarmen. 
 • Gelijkmatige verwarming: Met name infrarood vloerverwarming kan helpen om een studeerkamer in elke hoek tegelijk van gelijkmatige warmte te voorzien. Er hoeven namelijk geen losse radiatoren te worden geïnstalleerd op specifieke locaties. In plaats hiervan wordt er over de gehele ruimte gebruik gemaakt van een flinterdunne warmtelaag onder de vloer. 
 • Snelle opwarmtijd: Studiesessies zijn veelal relatief kort, waardoor het prettig is om de studiekamer in te lopen en snel een prettige binnentemperatuur te ervaren. Infrarood verwarming straalt direct prettige warmtestraling uit en heeft een ruimte zonder moeite volledig warm binnen slechts 15 minuten. 
 • Volledige stilte: Anders dan veel alternatieven produceert infrarood verwarming totaal geen geluid. Wie wil studeren met volledige focus kan van het kleinste geluid afgeleid raken, ook van het aanslaan van de verwarming. Dat is dankzij infrarood verwarming verleden tijd. 

 

Waarom kiezen voor infrarood vloerverwarming? 

Specifiek voor de studeerkamer kan infrarood vloerverwarming een groot verschil maken ten opzichte van alternatieve verwarmingsmethoden. De slimme elektrische verwarmingstechniek kan zonder problemen naast een reeds geïnstalleerde centrale hoofdverwarming worden gebruikt. 

We hebben zojuist al enkele redenen gegeven waarom infrarood verwarmingstechniek de focus en productiviteit in de studeerkamer kan optimaliseren. Maar infrarood vloerverwarming wordt om zoveel meer redenen gekozen door onze klanten. De volgende overwegingen zijn goed om hierbij in gedachten te houden: 

 • Hoge energie-efficiëntie: Dankzij de methode van verwarmen kan infrarood techniek veel sneller een ruimte op temperatuur brengen, terwijl het relatief weinig energie verbruikt. Bij alternatieve verwarmingsmethoden wordt veel energie verspild aan het opwarmen van de binnenlucht, dit is bij infrarood warmtestraling niet het geval. 
 • Gericht verwarmen: Infrarood vloerverwarming kan relatief makkelijk per ruimte worden aangestuurd, waardoor alleen specifieke ruimten kunnen worden opgewarmd. Bovendien warmt het systeem alleen indirect de binnenlucht op, het verwarmd primair de personen in de (studeer)ruimte. 
 • Ruimtebesparend: Een systeem voor infrarood vloerverwarming wordt volledig onzichtbaar onder de vloer geïnstalleerd. Hierdoor is er geen noodzaak meer voor radiatoren of andere kachel installaties. De ruimte kan vervolgens voor iets anders worden gebruikt. 
 • Natuurlijk warmtegevoel: Anders dan bij luchtverwarmers is de warmtebeleving van infrarood warmtestraling merkbaar anders. Het is het beste te vergelijken met een zonnestraal in huis. De gerichte warmte zorgt er bovendien voor dat de thermostaat gerust 2-3 graden lager kan voor dezelfde warmtebeleving. 
 • Geschikt voor vele vloersoorten: De installatie van infrarood vloerverwarming is mogelijk op een grote variatie aan vloeren, van PVC tot tapijt en van vloertegels tot gietvloeren. De conductiviteit van de warmte verschilt wel per vloersoort, hier moet bij vloerverwarming altijd op gelet worden. 
 • Duurzaam en onderhoudsarm: Een systeem voor infrarood (vloer)verwarming gaat moeiteloos tot wel 30 jaar mee. Hierdoor kunnen we bij Dutch Heating Products ook een ruime garantie aanbieden aan onze klanten. Bij normaal gebruik kan het systeem praktisch zonder onderhoud worden gebruikt voor de gehele periode. 
 • Combineren met zonnepanelen: Wie de kosten voor het stroomverbruik van elektrische infrarood verwarming wil compenseren op een efficiënte manier doet er goed aan om het systeem te combineren met de installatie van eigen zonnepanelen. Dit is een veelgebruikte, zeer efficiënte en bovendien ook duurzame combinatie. 

 

Ervaar zelf het comfort van infrarood verwarming 

Wie op zoek is naar de ultieme vorm van verwarming voor de studeerkamer kiest voor infrarood (vloer)verwarming. De specifieke eigenschappen van deze populaire verwarmingsmethode is perfect voor een optimale studieruimte. 

Doordat infrarood het binnenklimaat in een studeerkamer helpt te balanceren en geheel geruisloos werkt, is het ten opzichte van de alternatieven een perfecte keuze. Vloerverwarming zorgt bovendien voor een zeer gelijkmatige verdeling van de prettige warmtestraling, waardoor de studeerruimte snel kan worden opgewarmd. 

Wie op zoek is naar een snelle en professionele installatie van infrarood vloerverwarming in een studeerkamer kan rekenen op Dutch Heating Products. Ons installatieteam pakt enthousiast grote projecten aan, dus ook scholen, bibliotheken en soortgelijke organisaties zijn zeer welkom om informatie in te winnen. 

Vraag één van onze adviseurs vandaag nog (geheel vrijblijvend) naar de mogelijkheden door hieronder uw informatie achter te laten, dan komen we zo spoedig mogelijk bij u terug met een persoonlijk antwoord: 

Vraag direct je offerte aan

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Vul alstublieft uw naam in
Vul alstublieft uw telefoonnummer in.
Invalid Input
Kun je jouw ingevulde e-mailadres even controleren? Wij kunnen deze namelijk niet vinden.
Invalid Input

Klanten beoordelen Dutch Heating Products met een 8.6 feedback

Over Dutch Heating Products


Dutch Heating Products (DHP) draagt bij aan de energietransitie richting volledig elektrisch en energieneutrale oplossingen, met state-of-the-art verwarming voor particulieren en bedrijven.

Voordelen


 • Zeer hoog rendement
 • Neemt weinig ruimte in beslag
 • Onderhoudsvrij
 • 25 Jaar garantie
 • Snelle en eenvoudige installatie

Contact


Dutch Heating Products
Milton Friedmanweg 11
1689ZZ Zwaag

T 088 011 89 01
E [email protected]