Advies op maat? Mail of bel ons op 085 744 1445

Infrarood verwarming in de badkamer


Wakker worden lukt het beste onder een lekkere warme douche. Nog even lekker ontspannen voordat de dag begint. Maar als je dan onder de douche vandaan komt. En je stapt op de ijskoude tegels, dan voelt dat niet erg fijn. De temperatuur in de badkamer kan nog zo lekker zijn. Maar als we koude voeten hebben dan straalt dat door naar je hele lichaam.

Nooit meer koude voeten in de badkamer

Dit probleem wordt verholpen met vloerverwarming. Maar water gedragen vloerverwarming werkt traag, en om de hele dag de ruimte op een aangename temperatuur te houden is niet efficiënt.

Amorfe infrarood vloerverwarming kan ook in de badkamer worden gebruikt.

Deze vloerverwarming reageert heel snel en daardoor is het perfect mogelijk om de ruimte op vaste tijden extra te verwarmen.

Het voorkomen van vochtproblemen

De meeste vochtproblemen in huis komen voor in de badkamer. Tijdens elke douche beurt ontstaat er veel waterdamp.

Het is daarom belangrijk om de badkamer goed te ventileren.

Daarnaast moet de badkamer ook voldoende worden verwarmd om vocht te verwijderen. De badkamer dient dus altijd op een minimale temperatuur te blijven. Met amorfe infrarood vloerverwarming wordt de badkamer zeer gelijkmatig verwarmt. Er ontstaan geen zogeheten hotspots waar schimmel zo gek op is. Vocht verdampt dus overal en schimmelvorming krijgt geen kans.

Met infrarood vloerverwarming kun je de temperatuur snel iets hoger zetten als je de badkamer gebruikt.

Infrarood panelen in de badkamer

Infrarood panelen lijken een mooie oplossing voor de badkamer. Toch zijn infrarood panelen niet heel goed geschikt voor de badkamer.

Een infrarood paneel wordt erg warm. Hierdoor wordt het ook lekker warm wanneer we een paar meter voor een infrarood paneel staan. Je moet je afvragen of dit in jouw badkamer wel veilig is.

Een infrarood verwarmingspaneel neemt vrij veel ruimte in. Nu zijn deze infrarood panelen er met mooie prints en dergelijke, maar in een badkamer is die ruimte er vaak niet. 

Een infrarood paneel werkt op een hoge temperatuur. De warmte drukt eventueel vocht weg. Deze vocht slaat neer op de wanden en op het plafond. Dit zorgt voor vochtplekken waarna schimmels kunnen ontstaan.

Vraag direct je offerte aan

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Vul alstublieft uw naam in
Vul alstublieft uw telefoonnummer in.
Invalid Input
Kun je jouw ingevulde e-mailadres even controleren? Wij kunnen deze namelijk niet vinden.
Invalid Input

Klanten beoordelen Dutch Heating Products met een 8.6 feedback

Over Dutch Heating Products


Dutch Heating Products (DHP) draagt bij aan de energietransitie richting volledig elektrisch en energieneutrale oplossingen, met state-of-the-art verwarming voor particulieren en bedrijven.

Voordelen


  • Zeer hoog rendement
  • Neemt weinig ruimte in beslag
  • Onderhoudsvrij
  • 25 Jaar garantie
  • Snelle en eenvoudige installatie

Contact


Dutch Heating Products
Milton Friedmanweg 11
1689ZZ Zwaag

T 088 011 89 01
E [email protected]