Advies op maat? Mail of bel ons op 085 744 1445

Elektrische verwarming voor keukens: de beste zuinige keuze


De keuken is de plek waar we samenkomen om zowel maaltijden als verhalen te delen met familie en vrienden. Maar om de eettafel zitten is pas écht comfortabel als het comfortabel warm is. Schenk hierom altijd voldoende aandacht aan de installatie van een kwalitatief hoogwaardige verwarming.  

Met traditionele radiatoren op zijn retour, wijken veel woningeigenaren uit naar duurzame elektrische alternatieven om een keuken te verwarmen. In de zoektocht naar een zuinig alternatief springt een techniek als elektrische infrarood vloerverwarming er bij veel mensen bovenuit. 

Wie luxe comfort wil combineren met een laag verbruik weet dat elektrische infrarood techniek de ideale keuze is. Bij Dutch Heating Products hebben we al talloze huishoudens mogen helpen deze overstap te maken. Vele positieve ervaringen van onze klanten verder, helpen we ook u graag kennis te maken met de mogelijkheden van infrarood vloerverwarming.

Een aangenaam warme keuken 

Wellicht kent u de verhalen nog van uw (over-)grootouders: de keuken was de enige plek in huis die altijd langdurig warm bleef in de winter. Zowel het gasfornuis als de oven waren immers één van de weinige bronnen van warmte, plekken waar vaak hard werd gewerkt aan het avondeten. 

Wat als we die knusse sfeer van vroeger eens terugbrengen bij u in de keuken, maar dan op een betrouwbare, duurzame manier die het opwarmen van uw huis weer leuk maakt? 

De 21e eeuwse knusheid in keuken kan u terugvinden in de vorm van elektrische vloerverwarming met infrarood techniek. Door de verwarmingselementen volledig onzichtbaar in uw keukenvloer te verwerken garandeert u een prettige, evenredige opwarming van de ruimte. 

Omdat de langegolf infrarood straling nadrukkelijk niet de lucht opwarmt, maar enkel objecten en personen voorziet van aangename warmte, voelt het net alsof de zon schijnt aan de keukentafel. Doe uw pantoffels maar uit, want met dit type verwarming zal u nooit meer last hebben van koude voeten. Maar dat is zeker niet het enige voordeel van deze populaire elektrische verwarmingsvorm. 

 

Waarom infrarood vloerverwarming in de keuken? 

 • Energiekosten laag houden: Financiële overwegingen zijn van groot belang bij het kiezen van de juiste verwarmingsmethode. Infrarood vloerverwarming bespaart flink op de kosten voor energie ten opzichte van gasgestookte alternatieven, maar ook ten opzichte van andere elektrische verwarmingsvormen. Het is de zuinigste vorm van elektrische verwarming. 
 • Knusse sfeer creëren: De eerste ervaring met infrarood vloerverwarming is voor veel mensen een verrassing, omdat het opvallend prettig aanvoelt. Het is merkbaar anders dan een verwarmingsvorm die de lucht opwarmt (zoals een radiator). Ervaar niet alleen warme voeten, maar ontvang ook een subtiel warm gevoel door het hele lichaam die het beste te beschrijven is als ‘het zonnetje in huis halen’. 
 • Lagere basistemperatuur: Een centrale verwarming moet meestal gestookt worden naar 19 tot 21 graden Celsius (afhankelijk van uw voorkeur). Bij infrarood vloerverwarming wordt dezelfde gevoelstemperatuur al behaald door te stoken tot maximaal 16-17 graden Celsius. 
 • Supersnel warm: Wanneer u kiest voor een verwarming die de lucht moet opwarmen, duurt het soms 30 minuten of meer voordat de ruimte eindelijk lekker warm is. Met infrarood techniek is de keuken een stuk sneller al op de juiste gevoelstemperatuur. De reden is simpel: de warmte straalt direct af op objecten en personen zonder de binnenlucht direct te hoeven verwarmen. 
 • Binnenlucht verbeteren: Waar bij luchtverwarming vaak onnodige luchtstromignen in huis ontstaan, zal dit bij infrarood techniek niet het geval zijn. De binnenlucht zal merkbaar verbeteren door de afwezigheid van stofopwaaiing, maar ook doordat de vochtbalans in de keuken minder snel verstoord zal worden (wat onder meer schimmel en ongedierte tegen helpt te houden). 
 • Vaarwel radiator: Er ontstaat opeens flink wat extra ruimte om te doen wat u wil zonder de noodzaak voor een radiator aan de wand. Hierdoor kan u toch die grotere koelkast kopen, of bijvoorbeeld de luxe eettafel bestellen. Ideaal voor kleinere keukens. 
 • Lange levensduur: De systemen voor elektrische vloerverwarming zijn flinterdun en vrijwel onzichtbaar, maar gaan ook vele decennia mee. Het is niet ongewoon dat een systeem een groot deel van uw leven mee gaat zonder de noodzaak voor onderhoud. Het is niet zomaar dat we bij Dutch Heating Products een garantie kunnen aanbieden van 25 jaar op al onze infrarood verwarming systemen. 

 

Geschikt voor veel soorten keukenvloeren 

Veel populaire vloersoorten kunnen zonder problemen gebruikt worden in combinatie met elektrische infrarood vloerverwarming. Of u nu PVC, tegels, natuursteen of een gietvloer heeft in de keuken: de installatie en het gebruik van deze verwarmingssoort zal geen problemen opleveren. 

Een standaard vloer van laminaat, parket, vinyl, rubber, linoleum, of zelfs een tapijt kunnen gewoon blijven liggen. Dat is wel zo prettig wanneer u al een vloer heeft liggen, of al een keuze heeft gemaakt voor een nieuwe vloer en deze niet wil wijzigen omwille van de gekozen verwarming. 

De enige vloersoorten die mogelijk problemen kunnen opleveren bij dit type vloerverwarming zijn volledig marmeren vloeren, of klassieke dikke hardhouten vloerplanken. Mocht u een vloer van dit type hebben liggen in de keuken, dan is het goed om hier rekening mee te houden. 

 

Het toepassen van ‘slimme’ verwarming  

Wie interesse heeft in het automatiseren van het huishouden kan zijn hart ophalen met ons slimme thermostaat systeem. Het gebruik van elektrische vloerverwarming in de keuken wordt aangestuurd met een aparte thermostaat, welke geheel naar eigen inzicht in te stellen valt. 

Wil u garanderen dat de keuken alleen warm (of juist weer koud) is op bepaalde tijdstippen, dan is dit absoluut mogelijk. Een timer op de thermostaat inschakelen is hiervoor de oplossing. 

Ook is het mogelijk om het systeem aan te sluiten op uw bestaande domotica in huis. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor zorgen dat u via een app op uw telefoon de verwarming op afstand al kunt regelen. Verder kan u de vloerverwarming ook combineren met andere automatische apparaten, bijvoorbeeld rolluiken, deursensoren, of bewegingsmelders. 

 

Efficiënt de keuken elektrisch verwarmen 

Wie een goedkope maar comfortabele oplossing zoekt om de keuken te verwarmen op stroom komt al snel uit bij elektrische infrarood vloerverwarming. De hoge efficiëntie maar ook de vele andere voordelen van deze verwarmingsvorm kunnen uw keuken weer nieuw leven inblazen. 

De slimme huiseigenaar combineert de stroomproductie van de eigen zonnepanelen met het gebruik van infrarood vloerverwarming door het hele huis om een gesloten energiesysteem te creëren. Zo bespaart u niet alleen enorm veel geld, maar bent u ook nog eens zeer milieuvriendelijk bezig. 

Garandeer een knusse, gezellige winter aan de keukentafel met deze duurzame, gelijkmatig verwarmende techniek. De ervaring van klanten die u voorgingen is niet geheel zonder reden zeer positief te noemen. Vloerverwarming is iets wat u simpelweg moet voelen om het te snappen. 

Vraag vandaag nog naar de mogelijkheden door vrijblijvend contact op te nemen met één van onze adviseurs, dan komen we zo spoedig mogelijk bij u terug: 

Verder lezen in ons blog

Kom in contact met ons

Klanten beoordelen Dutch Heating Products met een 8.6 feedback

Over Dutch Heating Products


Dutch Heating Products (DHP) draagt bij aan de energietransitie richting volledig elektrisch en energieneutrale oplossingen, met state-of-the-art verwarming voor particulieren en bedrijven.

Voordelen


 • Zeer hoog rendement
 • Neemt weinig ruimte in beslag
 • Onderhoudsvrij
 • 25 Jaar garantie
 • Snelle en eenvoudige installatie

Contact


Dutch Heating Products
Milton Friedmanweg 11
1689ZZ Zwaag

T 088 011 89 01
E [email protected]