Advies op maat? Mail of bel ons op 085 744 1445

Elektrische badkamer verwarming: Dit is de zuinigste keuze


Bij het kiezen voor de ideale verwarming voor de badkamer zwemt u in een bad vol mogelijkheden. Wie de voorkeur geeft aan elektrische verwarming heeft eindelijk de vrijheid om de design radiator over te slaan en flink wat ruimte over te houden. Het beste alternatief? Het ultieme comfort van infrarood vloerverwarming. 

Wie nooit meer last wil hebben van koude voeten in de badkamer kiest voor het genot van elektrische vloerverwarming met infrarood techniek. Het is de meest efficiënte, duurzame en financieel aantrekkelijke vorm van verwarmen voor elk type badkamer. 

Dankzij onze A-kwaliteit amorfe infrarood techniek bespaart u flink op energieverbruik, terwijl de badkamer binnen enkele seconden lekker warm wordt. Door gebruik te maken van 100% veilige lange golf infraroodstraling wordt elk bezoek aan uw toilet of douche een prettige ervaring. 

Wil u de koude badkamertegels deze winter transformeren in een warme deken? Vraag vandaag nog naar de mogelijkheden door (geheel vrijblijvend) contact op te nemen met een adviseur van Dutch Heating Products.

 

Beste elektrische verwarming voor de badkamer 

Wie op zoek is naar een duurzame, betaalbare vorm van elektrisch verwarmen in de badkamer komt uiteindelijk vrijwel altijd uit bij infrarood techniek. Het is dan ook niet verwonderlijk dat infrarood veruit de populairste vorm van badkamerverwarming is in dit segment. 

Infrarood warmtestraling is een onzichtbare vorm van verwarming die nadrukkelijk niet de lucht in de badkamer opwarmt, maar juist objecten en personen direct van comfortabele warmte voorziet. De besparing die dit oplevert maakt het zonder twijfel één van de meest efficiënte verwarmingsvormen. 

Het bijzondere aan infrarood techniek is dat de warmte pas ontstaat op het moment dat de stralingswarmte een object in de ruimte bereikt. De gerichte vorm van verwarming is hierdoor enorm zuinig, efficiënt en financieel aantrekkelijk. 

Maar er zijn absoluut meer redenen waarom mensen kiezen voor deze elektrische verwarmingsvorm. Hieronder lichten we de belangrijkste koopoverwegingen voor u uit, zodat u direct een beter beeld heeft van de voordelen van onze amofe infrarood vloerverwarming. 

 

Waarom mensen kiezen voor infrarood vloerverwarming 

 • Lagere kosten: Geld maakt een verschil en we blijven Nederlanders… De zeer hoge efficiëntie helpt de energierekening sterk te verlagen, ook ten opzichte van alternatieve elektrische verwarmingsmethoden. Stook bovendien op een lagere temperatuur (16-17 graden). 
 • Gelijkmatige verwarming: Ten opzichte van alternatieven is infrarood vloerverwarming in staat om tegelijk de vloer en de gehele badkamer warm te krijgen. Deze vorm van gelijkmatige verwarming is niet haalbaar met de populaire alternatieven. 
 • Luxe warmtebeleving: Wie infrarood vloerverwarming zelf ervaart, weet direct dat de beleving van dit type verwarming simpelweg veel prettiger aanvoelt. Het voelt een stuk luxueuzer aan dan de traditionele luchtverwarming van bijvoorbeeld een radiator. 
 • Nooit meer wachten: Ook zo’n hekel aan lang wachten tot uw badkamer eindelijk warm is? Infrarood verwarming is altijd binnen seconden op de juiste temperatuur. Niet alleen is dit praktischer, maar het kan ook meehelpen om de stookkosten te verlagen. 
 • Stopt schimmel en allergie: Verbeter het binnenklimaat van uw badkamer door de vochtbalans niet te verstoren en hiermee schimmels geen kans te geven in de voegen van uw badkamertegels. Ook zijn onnodige luchtstromen niet aan de orde, wat erg prettig is voor mensen met bijvoorbeeld een stofallergie. 
 • Geen plek voor radiator: In een compacte badkamer moeten keuzes gemaakt worden. Een design radiator, of toch ruimte voor een ligbad? Dan kiezen wij toch liever voor extra ruimte voor een bad, in combinatie met vloerverwarming.  
 • Combineren met zonnepanelen: Slimme huiseigenaren combineren elektrische infraroodverwarming met de eigen productie van duurzame energie. Heeft u zonnepanelen op het dak, dan betaalt u het hele jaar door weinig tot niets voor het verwarmen van uw badkamer met infrarood verwarming. 
 • Onzichtbaar systeem: De amorfe verwarmingstechniek bestaat uit een extreem dun elektrisch verwarmingssysteem dat snel en gemakkelijk kan worden geplaatst in elk type badkamer. Installatie is gemakkelijk en zal de vloerhoogte vrijwel niet beïnvloeden. 
 • Geen onderhoud: Het systeem kan zeer lang mee en hoeft in de praktijk niet te worden voorzien van onderhoud. Ook decennia later zal het systeem in perfecte staat blijven functioneren. Het is niet voor niets dat we bij Dutch Heating Products maarliefst 25 jaar garantie kunnen aanbieden op al onze infrarood verwarmingsoplossingen. 

 

Ideaal voor keramische badkamertegels 

Vloerverwarming gaat niet altijd even goed samen met elke vloersoort, maar de badkamer is hierop een duidelijke uitzondering. Mocht u twijfelen over de geschiktheid van uw keramische badkamertegels bij het gebruik van infrarood vloerverwarming, dan kunnen we u geruststellen. 

Tegels of natuursteen in de badkamer zijn juist uitermate geschikt om te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Allebei deze vloersoorten zijn ideaal omdat ze zowel warmte gemakkelijk kunnen doorlaten als vasthouden. 

Mocht u ervoor gekozen hebben om een gietvloer of betonvloer te gebruiken in de badkamer, dan is er ook niks om u zorgen over te maken. Ook deze vloersoort werkt perfect in combinatie met infrarood vloerverwarming. 

 

Slim verwarmen met domotica 

Liever automatisch een lekkere warme badkamer in de ochtend, zonder dat u zelf iets hoeft te doen? Infrarood vloerverwarming kan met een handomdraai worden geïntegreerd in een programma op uw slimme thermostaat, welke u uiteraard geleverd krijgt bij uw aankoop van uw vloerverwarming. 

Ook is het mogelijk om de verwarming te integrerern met eventuele andere domotica reeds aanwezig in uw huis. Stel uzelf eens voor: u ligt in bed en kan via een app beslissen welke ruimtes in uw huis lekker warm mogen worden. Dit alles is mogelijk nog voordat u uit uw warme bed stapt. 

 

Efficiënt de badkamer elektrisch verwarmen 

Voor veel mensen eindigt de zoektocht naar de beste elektrische verwarming in de badkamer bij infrarood techniek. Panelen kunnen goed werken in een vochtige ruimte, maar vloerverwarming is nét dat stukje comfort en uniforme verwarming waar veel mensen naar zoeken. 

Daarbij zijn keramische badkamertegels of natuursteen perfect om samen met infrarood vloerverwarming te gebruiken. Het is simpelweg de meest logische ruimte om te starten met deze vorm van verwarmen. 

Belangrijker is wellicht de hoge mate van efficiëntie en de potentiële kostenbesparing die hier vanuit kan gaan. We willen immers onze woning graag verwarmen op een goedkope manier, zonder in te hoeven leveren aan comfort of praktisch gebruik. 

Infrarood techniek is het antwoord op al deze problemen. Bij Dutch Heating Products zijn wij al vele jaren erg enthousiast bezig met amorfe infrarood vloerverwarming. Graag laten we aan u zien waarom wij met overtuiging kiezen voor deze techniek. Vraag vandaag nog naar de mogelijkheden: 

Verder lezen in ons blog

Kom in contact met ons

Klanten beoordelen Dutch Heating Products met een 8.6 feedback

Over Dutch Heating Products


Dutch Heating Products (DHP) draagt bij aan de energietransitie richting volledig elektrisch en energieneutrale oplossingen, met state-of-the-art verwarming voor particulieren en bedrijven.

Voordelen


 • Zeer hoog rendement
 • Neemt weinig ruimte in beslag
 • Onderhoudsvrij
 • 25 Jaar garantie
 • Snelle en eenvoudige installatie

Contact


Dutch Heating Products
Milton Friedmanweg 11
1689ZZ Zwaag

T 088 011 89 01
E [email protected]