Vloerverwarming van DLP werkt anders dan de meeste elektrische vloerverwarmingen. Onze vloerverwarming maakt gebruik van een gepatenteerde NANO technologie, afkomstig uit de ruimtevaart.

De basis van onze vloerverwarming is amorfe metaal. Amorfe metaal is een combinatie van meerdere metalen die worden gesmolten. Vervolgens wordt het zo snel afgekoeld (1.000 K per seconde) dat de moleculen niet genoeg tijd hebben om terug te keren in hun normale structuur oftewel naar een kristalrooster. Hierdoor ontstaat een metaal met hele unieke eigenschappen. Dit metaal zal voor altijd deze eigenschappen behouden.

Het metaal bestaat uit een moleculenstructuur die we eigenlijk nooit tegenkomen. Maar toch wordt de techniek al heel lang gebruikt. Amorfe metaal bestaat al heel lang. Maar het was altijd veel te duur om te maken. Het werd vooral gebruikt in de ruimtevaart.

Wanneer amorfe metaal wordt aangesloten op een stroomnet variërend van 1 tot 1000 volt dan wordt het lint lekker warm. De moleculen gaan namelijk heel snel bewegen omdat ze een andere structuur dan normaal hebben.

Infrarood vloerverwarming

We kennen verschillende vloerverwarmingssystemen. Een watergedragen vloerverwarming, aangesloten op een CV of een warmtepomp wordt vaak gezien als "standaard" vloer verwarming. Vloerverwarming is de populairste verwarming om woningen te verwarmen. Je hebt geen radiatoren meer en de stofontwikkeling is ook veel minder. Maar een watergedragen vloerverwarming is lang niet voor in alle woningen geschikt. De vloer moet worden opengebroken en hak en freeswerk is onvermijdelijk.

Lage temperatuur vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming van DHP werkt op een lage temperatuur. De linten worden niet warmer dan 40 graden. Door deze lage temperatuur kan het onder iedere topvloer worden geplaatst.


De mogelijkheden voor elektrische vloerverwarming

Warm water vloerverwarmingVerwarmingsdradenCarbon folieAmorfe vloerverwarming
GelijkmatigheidGemiddeldSlechtUitstekendUitstekend
Werktemperatuur50-60°50-60°28-30°28-35°
InstallatiekostenHoogLaagGemiddeldLaag
Moeilijkheid installatieErg moeilijkMakkelijkMoeilijkMakkelijk
OnderhoudskostenHoogLaagLaagLaag
EnergieverbruikHoogGemiddeldLaagLaag
Vloermogelijkheden
TegelsJaJaNeeJa
HoutJa, mits extra beschermingJa, mits extra beschermingJaJa
TapijtJa, mits extra beschermingJa, mits extra beschermingJaJa
Natte ruimtesJaJaNeeJa

Warmtepomp

Een warmtepomp is een goede manier om warmte te winnen. Zeker wanneer gebruik wordt gemaakt van aardwarmte is het een zeer duurzame en energiezuinige manier om onder andere je huis te verwarmen. Een wamtepomp is echter niet voor alle situaties geschikt. Zo'n apparaat neemt veel ruimte in en in sommige gevallen is die ruimte er niet. Een warmtepomp wordt aangesloten op een watergedragen vloerverwarmingssysteem. Om zo'n systeem aan te leggen moet de hele vloer worden opengemaakt, vervolgens moet er worden gehakt en gefreesd. Leidingen moeten worden aangelegd. Dat is een flinke klus.


Meer weten over infrarood vloerverwarming? Bel ons voor meer informatie op 085-7441445.

Of laat je terugbellen:

Invalid Input
ongeldig telefoonnummer
Invalid Input
Of stuur ons een e-mail.