Het is belangrijk dat de badkamer lekker warm is als je bijvoorbeeld onder de douche vandaan komt. Momenteel worden veel badkamers nog verwarmd met gas. Dat gaat echter veranderen. Helaas moet de gaskraan dicht wegens aardbevingen en andere natuurverschijnselen. Gelukkig zijn er volop mogelijkheden om ruimtes te verwarmen, bijvoorbeeld met elektrische verwarming.

Infrarood panelen

Een oplossing waar vaak over gesproken wordt zijn infrarood panelen. Ze zijn uitermate geschikt om plaatselijk te verwarmen. Je hebt bijvoorbeeld spiegels met daarin infrarood verwarming. Je kunt dan heerlijk voor een warme spiegel staan.

Een infrarood paneel wordt heel warm. Soms wel 100 graden. Let bij infrarood panelen dus goed op de veiligheid.

Om de badkamer te verwarmen met infrarood panelen dient er voldoende ruimte te zijn aan de muren. Je hebt waarschijnlijk niet genoeg aan 1 infrarood paneel. De warmte straalt namelijk vooral voor het paneel en daarnaast is het al snel koud.

Amorfe infrarood vloerverwarming

Als je de badkamer gaat verbouwen dan is infrarood vloerverwarming een goede oplossing om je badkamer mee te verwarmen.

De warmte komt dan vanuit de vloer, waardoor je altijd warme voeten hebt. Het comfort in de badkamer groeit enorm.

Verwarmingsmatten kunnen ook in de wand worden verwerkt. Dit is ideaal voor wanneer de vloeroppervlakte niet groot genoeg is. Of je wilt dit juist voor het comfort. Bedenk je eens hoe lekker het is om in een rondom verwarmde douchecabine te douchen. En dat is volledig veilig. Je hoeft niet bang te zijn dat jij of je kind, zich verbrandt. De amorfe infrarood verwarming wordt van zichzelf al niet warmer dan 36 graden. Uiteraard kan je dit regelen met een thermostaat.

Vochtproblemen tegengaan in de badkamer.

Ventilatie in een badkamer is heel erg belangrijk. Dit is vaak ook verplicht.

Schimmelvorming treedt heel snel toe als vocht niet goed wordt afgevoerd.

Traditionele verwarming heeft een negatief effect op schimmelvorming. De warme lucht drukt het vocht als het ware tegen de wand of plafond. Daar gaat het vocht dan werken en schimmelwerking zal optreden.

De stralingswarmte van infrarood werkt iets anders. Hierbij wordt geen lucht verwarmd maar hierbij worden de objecten in de ruimte direct aangestraald. Hierdoor treedt minder condensvorming op en zal vocht dus direct verdampen in plaats van weggedrukt worden.

Lees hier meer over infrarood vloerverwarming.