Wereldwijd zijn doelstellingen afgesproken om de opwarming van de aarde niet te ver te laten oplopen. Daarvoor moeten we minder CO2 uitstoten. Met het verbranden van fossiele brandstoffen stoten we veel CO2 uit. Bovendien raken fossiele brandstoffen op, dat maakt dat het niet duurzaam is.

Isoleren

Als je huis niet goed is geïsoleerd dan vervliegt alle warmte. Je stookt dan letterlijk voor de mussen. Tocht kan heel vervelend aanvoelen. Een goed geïsoleerde woning vergroot je comfort en bespaart onnodige kosten.

Verwarming

Er zijn verschillende manieren om je huis te verwarmen op een duurzame manier. De bekendste daarvan is een warmtepomp. Echter is een warmtepomp lang niet voor iedereen geschikt. Het apparaat neemt veel ruimte in en maakt geluid. Infrarood vloerverwarming is een oplossing die wij verkopen. Dit is geen gewone elektrische vloerverwarming, maar maakt gebruik van amorfe metaal.

Zonnepanelen

Wij adviseren om vooraf altijd goed na te denken over hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Je kunt natuurlijk uitgaan van het gemiddelde verbruik van een gezinswoning. Maar misschien wil je in de toekomst wel een elektrische auto gaan rijden. Of je wilt je huis verwarmen met elektriciteit. Je zal dan minder gas gaan verbruiken, maar meer elektriciteit. Denk van te voren goed na. Zo voorkom je dat je achteraf spijt krijgt en er toch eigenlijk een paar zonnepanelen bij had gewild.