Veel verwarmingssystemen krijgen tegenwoordig de naam infrarood vloerverwarming. Veel systemen werken echter totaal anders. En die systemen worden wel met elkaar vergeleken alsof het dezelfde systemen zijn.

Amorfe infrarood vloerverwarming van DHP is echter vrij uniek. Wij gebruiken amorfe metaal als basis voor het verwarmen.

Wat is amorfe metaal

Amorfe metaal bestaat al heel lang. Diverse soorten metaal worden gesmolten en bij elkaar gevoegd. Vervolgens wordt dit metaal gegoten op een ijskoude draaiende schijf. Hierdoor ontstaat een metalen lint. Omdat dit metaal zo snel is afgekoeld, ontstaat een metaal dat we niet vaak tegenkomen. De moleculen in het metaal hebben niet genoeg tijd gekregen om terug te keren naar hun normale positie. Hierdoor is een metaal ontstaan met een verwarde amorfe structuur.

Waarom is amorfe metaal zo geschikt voor verwarming?

Amorfe metaal heeft zeer goede thermische eigenschappen. Het wordt al tientallen jaren gebruikt om ruimteschepen en vliegtuigen te koelen. Het produceren van amorfe metaal was gigantisch duur. Daarom was het niet geschikt als massaproduct.

De ontwikkeling naar dit metaal is uiteraard wel doorgegaan. Tegenwoordig is het produceren van amorfe metaal betaalbaar geworden.

Wetenschappers zijn erg blij met deze ontwikkeling. Amorfe metaal kan nu worden toegepast in professionele producten voor consumenten. En dat is een enorme stap vooruit.

Uit ons blog

 • 10 Tips om energie te besparen zonder hoge investering

  Op internet lezen we veel tips om energie te besparen. Maar de meeste daarvan kosten een hoop geld. Bijvoorbeeld: "Plaats zonnepanelen." Leuke tip, alleen moet men wel even het geld voor zonnepanelen hebben liggen. Terwijl er ook een hele hoop energie kan worden bespaard zonder een hoop geld uit te geven.

  Lees meer: 10 Tips om...

 • Bedrijfsruimte verwarmen zonder gas

  Nieuwbouwprojecten worden tegenwoordig zonder gasaansluiting opgeleverd. Nieuwe huizen en bedrijfsruimtes worden dus niet meer verwarmd met gas. Je moet dus opzoek naar een manier om je bedrijfsruimte te verwarmen zonder gas.

  Lees meer: ...

 • Hoe werkt infrarood vloerverwarming van DHP?

  Veel verwarmingssystemen krijgen tegenwoordig de naam infrarood vloerverwarming. Veel systemen werken echter totaal anders. En die systemen worden wel met elkaar vergeleken alsof het dezelfde systemen zijn. Amorfe infrarood vloerverwarming van DHP is echter vrij uniek. Wij gebruiken amorfe metaal als basis voor het verwarmen.

  Lees meer: Hoe werkt...